Σε δημοπρασία η θρυλική Ferrari του Σουμάχερ, η απίστευτη τιμή που μπορεί να πουληθεί

Φωτ. IMAGO

Σε δημοπρασία η θρυλική Ferrari του Σουμάχερ, η απίστευτη τιμή που μπορεί να πουληθεί

Ελένη Ανδρικοπούλου 11:31 - 18.10.2024 / Ανανεώθηκε: 11:33 - 18.10.2024

Η εμβληματική Ferrari 248 F1 του Μίκαελ Σουμάχερ πρόκειται να βγει σε μυστική δημοπρασία από τον οίκο RM Sotheby’s τον Νοέμβριο. Η εξωπραγματική τιμή που μπορεί να πουληθεί.

Η θρυλική Ferrari 248 F1 του Μίκαελ Σουμάχερ πρόκειται να βγει σε «εμπιστευτική» δημοπρασία από τον οίκο RM Sotheby’s στη Νέα Υόρκη τον Νοέμβριο. Με τη συγκεκριμένη Ferrari, ο επτά φορές πρωταθλητής της Formula 1, κατάφερε να πετύχει πέντε νίκες σε Grand Prix, συμπεριλαμβανομένων αξιοσημείωτων νικών στο Σαν Μαρίνο, Ευρώπη, Ηνωμένες Πολιτείες, Γαλλία και Γκραν Πρι Γερμανίας, κατά τη διάρκεια της τελευταίας του σεζόν στην εταιρία το 2006.

Ο συγκλονιστικός τρόπος με τον οποίο επικοινωνεί ο Μίκαελ Σουμάχερ μετά το φρικτό ατύχημα στο σκι
REST OF THE WORLD

20:29 - 04.10.2024

Ο συγκλονιστικός τρόπος με τον οποίο επικοινωνεί ο Μίκαελ Σουμάχερ μετά το φρικτό ατύχημα στο σκι

Το μεγάλο μυστήριο σχετικά με την υγεία του Μίκαελ συνεχίζει να απασχολεί, με τις πρόσφατες αποκαλύψεις να κάνουν λόγο πως μπορεί να επικοινωνεί, αλλά με έναν αποκαρδιωτικό τρόπο.

Τότε ήταν κι η χρονιά που ο Σουμάχερ διεκδικούσε τον όγδοο τίτλο του αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στον στόχο, αφού τελικά ηττήθηκε από τον Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος στέφθηκε πρωταθλητής για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν.

Κάτω από το καπό, η Ferrari 248 διέθετε έναν ισχυρό κινητήρα V8 2,4 λίτρων, που αποδίδει περίπου 750 ίππους. Το αυτοκίνητο διέθετε επίσης προηγμένα αεροδυναμικά και ηλεκτρονικά συστήματα.

Το αυτοκίνητο αποκτήθηκε απευθείας από τη Ferrari από τον σημερινό ιδιοκτήτη του και κατέχει τη διακεκριμένη πιστοποίηση Ferrari Classiche, την οποία έλαβε το 2008. Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι αναμένεται να πουληθεί για πάνω από 15 εκατ. δολάρια.

Αυτή η εμπιστευτική διαδικασία υποβολής προσφορών χρησιμοποιείται συχνά για σπάνια και πολύτιμα αντικείμενα, διασφαλίζοντας μια αποκλειστική και διακριτική εμπειρία αγοράς για τους πιθανούς αγοραστές. Το ενδιαφέρον της αγοράς για τα μονοθέσια της F1 του Σουμάχερ παρέμεινε υψηλό ακόμα και μετά την αποχώρησή του από τη F1 στα τέλη του 2012. Προηγούμενα μοντέλα από το 2001, το 2002 και το 2003 έχουν πουληθεί για σημαντικά ποσά, που το καθένα ξεπερνά τα 5 εκατομμύρια δολάρια. Το ρεκόρ για το πιο ακριβό αυτοκίνητο της F1 κατέχει αυτή τη στιγμή η Mercedes-Benz W196R του 1954, η οποία πουλήθηκε για περίπου 29,6 εκατομμύρια δολάρια το 2013.