Στη Mercedes εμφανίζονται αισιόδοξοι για τα δύο επόμενα γκραν πρι

Βάθρο για τον Χάμιλτον στον Καναδά, όμως θέλουν και νίκη

i

©Mercedes

Στη Mercedes εμφανίζονται αισιόδοξοι για τα δύο επόμενα γκραν πρι

Δημήτρης Μπαλής • 09:51 - 26.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:19 - 14.08.2024

Ο επικεφαλής των επιχειρήσεων στην αγωνιστική ομάδα της Mercedes στη Formula 1, Μάικ Έλιοτ, θεωρεί πως η W14 ετοιμάζεται για τα καλύτερα.

Μετά τη μέτρια αρχή της σεζόν, η Mercedes παρουσίασε στο Μονακό πολλές αναβαθμίσεις στην W14, με τα αποτελέσματα να φαίνονται τόσο εκεί όσο και στην Ισπανία με τον Καναδά. Η ομάδα πλέον βρίσκεται στον σωστό δρόμο, όπως λένε και προσπαθούν να εμφανιστούν ακόμα πιο ανταγωνιστικοί στην τελική ταχύτητα, στο DRS και στην πρόσφυση του μονοθεσίου, όταν αυτό εξέρχεται από τις αργές στροφές.

Τα επόμενα δύο γκραν πρι που ακολουθούν, είναι της Αυστρίας και του Σίλβερστοουν, εκεί όπου τα χαρακτηριστικά των δύο πιστών ταιριάζουν στη Mercedes, με τον Μάικ Έλιοτ να εμφανίζεται αισιόδοξος πως η διαφορά από τη Red Bull θα μειωθεί σιγά σιγά. «Το αυτοκίνητο δυσκολεύεται στις αργές στροφές, αλλά αυτά τα δύο σιρκουί προσφέρουν υψηλές ταχύτητες. Άρα το Σίλβερστοουν θα αποτελέσει ένα καλό παράδειγμα για εμάς. Και η Αυστρία δεν θα είναι κακή. Ελπίζουμε να τα πάμε καλά εκεί», σημείωσε το στέλεχος των Γερμανών.

Έχοντας περάσει αρκετό καιρό προκειμένου η ομάδα να φέρει τις απαραίτητες αναβαθμίσεις, φαίνεται πως το αποτέλεσμα είναι αυτό που θέλει και πως μπορεί να αποτελέσει τη βάση για να «χτίσει» επάνω σε αυτά.

«Όπως όλοι γνωρίζετε, φέραμε μερικές αναβαθμίσεις και πλέον θα έχουμε την ευκαιρία να τις δούμε σε άλλα γκραν πρι. Είμαστε ευχαριστημένοι που τα αποτελέσματα ήταν αυτά που περιμέναμε. Το αυτοκίνητο έγινε πιο ανταγωνιστικό και περιμέναμε πως στον Καναδά δεν θα ήταν καλό, λόγω των χαμηλών ταχυτήτων σε ευθείες και στροφές. Το να έχουμε, όμως, ένα τόσο καλό αποτέλεσμα εκεί, μας δίνει ελπίδα πως μπορούμε να φανούμε ανταγωνιστικοί στους επόμενους αγώνες», κατέληξε ο Έλιοτ.

Tags: