Τα «βρήκαν» Βασό - Λεκλέρ

Σαρλ Λεκλέρ

i

©Pirelli

Τα «βρήκαν» Βασό - Λεκλέρ

Δημήτρης Μπαλής • 09:03 - 27.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:18 - 14.08.2024

Σε δηλώσεις που έκανε ο τεχνικός διευθυντής της Ferrari, Φρεντερίκ Βασό, σημείωσε πως μίλησε με τον Μονεγάσκο για όλα.

Αρκετές είναι οι φορές που ο Σαρλ Λεκλέρ ή ο Κάρλος Σάινθ διαμαρτύρονται για τη στρατηγική της Ferrari. Τόσο φέτος όσο και στο παρελθόν, έχουν γίνει κάποιες... στραβές, επηρεάζοντας την απόδοση και των δύο οδηγών. Το τελευταίο παράδειγμα είναι οι επίσημες δοκιμές στον Καναδά.

Ναι μεν ο Λεκλέρ τερμάτισε τέταρτος τον αγώνα, αλλά οι όποιες ελπίδες υπήρχαν για βάθρο, εξανεμίστηκαν στις επίσημες δοκιμές, όταν η πίστα στέγνωνε και αυτός είχε τα ενδιάμεσα ελαστικά αντί των σλικ. Ο Μονεγάσκος είχε κάνει την 11η καλύτερη επίδοση, αλλά ξεκίνησε τον αγώνα 10ος, καθώς ο Σάινθ δέχτηκε ποινή επειδή είχε παρεμποδίσει συναθλητή του.

Ο Λεκλέρ εμφανίστηκε ιδιαίτερα απογοητευμένος μετά τα όσα έγιναν, κατέκρινε τη στρατηγική, θεωρώντας, πάντως, πως η ομάδα έκανε μερικά βήματα μπροστά, με τον τεχνικό διευθυντή της Ferrari από τη μεριά του, Φρεντερίκ Βασό, να σημειώνει πως οι δύο άντρες μίλησαν για τα προβλήματα που ανακύπτουν, λέγοντας στον Μονεγάσκο, πως θα πρέπει κι αυτός να... μπει στα παπούτσια των ιθυνόντων.

«Πάντα μπορείς να κάνεις καλύτερη δουλειά. Αλλά η αλήθεια είναι πως η εικόνα που έχεις 10 δευτερόλεπτα μετά τα επίσημα δοκιμαστικά δεν είναι και η καλύτερη. Είχαμε μια φιλική κουβέντα με τον Λεκλέρ και του παρουσίασα την πλήρη εικόνα της κατάστασης κατά τη διάρκεια των προκριματικών», ανέφερε ο Βασό και κατέληξε.

«Η σύγχυση προήλθε από το γεγονός πως δεν είχε όλη την εικόνα των δοκιμών και πως κάποια στιγμή θα πρέπει να μπει στα παπούτσια μας. Δεν μπορούμε να πούμε πως κάναμε καλή δουλειά, αλλά ο ρυθμός ήταν καλύτερος. Απλά, το να τερματίζεις 11ος (σ.σ. στα επίσημα δοκιμαστικά), σημαίνει πως κάτι πήγε λάθος».

Tags: