Ταχύτερος ο Φερστάπεν στα πρώτα δοκιμαστικά της Ολλανδίας

Μαξ Φερστάπεν

i

©Red Bull Content Pool

Ταχύτερος ο Φερστάπεν στα πρώτα δοκιμαστικά της Ολλανδίας

Άγγελος Φραγκισκάτος 14:32 - 25.08.2023 / Ανανεώθηκε: 13:59 - 14.08.2024

Ο Μαξ Φερστάπεν έκανε τον καλύτερο χρόνο στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές της Ολλανδίας, αφήνοντας πίσω στη δεύτερη θέση τον Φερνάντο Αλόνσο.

Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν ταχύτερος στα πρώτα δοκιμαστικά της Ολλανδίας με επίδοση 1:11,852. Ο Ολλανδός οδηγός άφησε στη δεύτερη θέση τον Φερνάντο Αλόνσο της Aston Martin κατά 0,278 δευτερόλεπτα. Τρίτος ήταν ο Λιούις Χάμιλτον της Mercedes, ο οποίος παράτησε τη προσπάθεια του, την ώρα που ο Φερστάπεν ήταν ταχύτερος στον πρώτο τομέα της πίστας. 

Ο Σέρχιο Πέρες ήταν τέταρτος, σχεδόν μισό δευτερόλεπτο πιο αργός από τον Φερστάπεν, με τους οδηγούς της Ferrari να βρίσκονται πολύ κάτω στην κατάταξη, αφού απέφευγαν να τρέξουν με τα μαλακά ελαστικά σε όλο τον FP1. 

Στην 5η θέση κατετάγη ο εντυπωσιακός Άλεξ Άλμπον της Williams, ενώ στην έκτη ήρθε ο Λάντο Νόρις της McLaren, ο οποίος απείχε 0,608 δευτερόλεπτα από τον πρωτοπόρο Φερστάπεν.   

Πίσω από τον Βρετανό οδηγό ήταν οι rookies του grid, Λόγκαν Σάρτζεντ (Williams) και Όσκαρ Πιάστρι (McLaren). Ο Γιούκι Τσουνόντα της AlphaTauri τερμάτισε στην 9η θέση, ενώ στην 10η ήταν ο Εστεμπάν Οκόν της Alpine

Μάλιστα από την διαδικασία δεν έλειπαν και τα απρόοπτα. Ο λόγος για τον Νίκο Χούλκενμπεργκ της Haas, o οποίος έκανε λάθος στην τελευταία στροφή της πίστας, με αποτέλεσμα να καταλήξει στην αμμοπαγίδα. Εν τέλει ο Γερμανός δεν μπόρεσε να μπει ξανά στην πίστα και αυτό έφερε την κόκκινη σημαία.  

Ο Λανς Στρολ της Aston Martin δεν κατάφερε να σημειώσει κάποια χρονομετρημένη προσπάθεια, καθώς στα πρώτα των δοκιμών χρειάστηκε να μπει στα pit  όταν η ομάδα εντόπισε πρόβλημα με τον κινητήρα του.

Η δράση στον μαγικό κόσμο της Formula 1 συνεχίζεται στις 17:00 ώρα Ελλάδος με τη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών.

Tags: