Θύμωσε με τον Φερστάπεν ο… μηχανικός του

Red Bull

i

©Pirelli

Θύμωσε με τον Φερστάπεν ο… μηχανικός του

Δημήτρης Μπαλής • 09:04 - 08.03.2023 / Ανανεώθηκε: 18:02 - 14.08.2024

Ο Ολλανδός πρωταθλητής αποκάλυψε γιατί ο μηχανικός του, του μιλούσε αγριεμένος στον ασύρματο μετά το πρώτο stint.

Καταιγιστική η εμφάνιση της Red Bull στο γκραν πρι του Μπαχρέιν. Eκανε εύκολα το 1-2 με τους Μαξ Φερστάπεν και Σέρχιο Πέρες, δείχνοντας από την αρχή ποιος θα είναι (και) φέτος το αφεντικό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1. Οι «ταύροι» δεν ανησύχησαν σχεδόν ποτέ ούτε από την Aston Martin και τη Ferrari -κατά πρώτο λόγο- ούτε από τη Mercedes κατά δεύτερο, φανερώνοντας ότι παρά τη μείωση του χρόνου δοκιμών στην αεροδυναμική σήραγγα, δεν έχουν επηρεαστεί καθόλου.

Σύμφωνα με τα δεδομένα, η Red Bull ήταν ταχύτερη στον αγώνα -σε γενικές γραμμές- κατά 1 δευτερόλεπτο από τον… εαυτό της, σε σχέση με πέρυσι, κάτι που δείχνει πως οι αντίπαλοί της πρέπει να ανέβουν ένα… βουνό για να τη φτάσουν. Τούτη τη στιγμή, ο αμέσως επόμενος αντίπαλος, που είναι η Ferrari ή ακόμα και η Aston Martin, έχουν διαφορά σχεδόν 2.5 δεκάτων του δευτερολέπτου στον γύρο. Άρα, μόνο αν γυρίσει ο κόσμος ανάποδα θα χαθούν όλα για τη Red Bull.

Κι όμως, ενώ η νίκη ήταν σίγουρη σχεδόν από την αρχή του αγώνα στο Μπαχρέιν, ο Φερστάπεν αποκαλύπτει τον λόγο που ο μηχανικός του, Τζιανπιέρο Λαμπιάσε ήταν θυμωμένος και του μιλούσε με ύφος. «Μετά το πρώτο stint, απλά οδηγούσα. Είχα φυσικά μια μεγάλη διαφορά μετά από αυτό και δεν χρειαζόταν να πιέσουμε άλλο. Κάθε φορά που πίεζα, ο μηχανικός μου θύμωνε, κάτι που σήμαινε πως ο αγώνας μας είχε τελειώσει. Φυσικά είμαι πολύ χαρούμενος αφού η αρχή του πρωταθλήματος ήταν διαφορετική σε σχέση με την περσινή», ανέφερε σχετικά ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

Αξίζει να αναφέρω ότι πέρυσι, αμφότερες οι Red Bull είχαν εγκαταλείψει στο Μπαχρέιν, ενώ το 1-2 το είχαν κάνει οι Ferrari με Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ. Φέτος, εγκατέλειψε ο Μονεγάσκος, ο Ισπανός ήταν 4ος και οι Red Bull έκαναν το 1-2. Και να φανταστεί κανείς πως παρά τον... θυμό του Λαμπιάσε, που έλεγε συνεχώς στον Φερστάπεν να μην πιέσει, ο Ολλανδός έκανε συνεχώς καλούς χρόνους, σταθερούς, ταχύτερους σε σχέση με άλλους! Αν πίεζε λοιπόν, ίσως η διαφορά να ήταν ακόμα μεγαλύτερη, κάτι που δείχνει πόσο μπροστά είναι η Red Bull αυτή τη στιγμή.

Tags: