Τι περιμένουμε να δούμε σήμερα στο γκραν πρι του Μονακό (vid)

Κατάμεστο αναμένεται σήμερα το Μονακό με το ενδιαφέρον να κορυφώνεται

i

©redbullcontentpool.com/

Τι περιμένουμε να δούμε σήμερα στο γκραν πρι του Μονακό (vid)

Δημήτρης Μπαλής • 14:26 - 28.05.2023 / Ανανεώθηκε: 15:59 - 14.08.2024

Ο Μαξ Φερστάπεν στην πολ ποζίσιον αλλά ο Αλόνσο από τη δεύτερη θέση μπορεί να κάνει την ανατροπή.

Με εξαιρετικές καιρικές συνθήκες, Παρασκευή και Σάββατο, τα ελεύθερα δοκιμαστικά αλλά και τα προκριματικά για τις θέσεις στο γκριντ, έδειξαν ότι το σημερινό γκραν πρι στο Μονακό, που κατά τα φαινόμενα θα διεξαχθεί σε εξίσου καλές καιρικές συνθήκες, θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο Μαξ Φερστάπεν έδειξε ανίκητος χθες, καθώς επικράτησε και στα τρία σκέλη των προκριματικών. Μάλιστα, δύο φορές ακούμπησε τα προστατευτικά, στην προσπάθειά του να υπερβάλλει στο τέλος και να πάρει τον καλύτερο χρόνο από τον Αλόνσο, κάτι που τελικά κατάφερε, ξεκινώντας από την πολ ποζίσιον.

Ηταν η 3η του φορά φέτος που ξεκινά πρώτος ένα γκραν πρι, στα 6 φετινά, έχοντας ήδη 3 νίκες και επικεφαλής της βαθμολογία. Αναμφισβήτητα ήταν το πρόσωπο της ημέρας, με τον αλάνθαστο τρόπο που οδήγησε τη Red Bull, βάζοντάς την μπροστά στο γκριντ. Εχοντας μια νίκη στο παλμαρέ του, στο Μονακό το 2021, ο Ολλανδός αποτελεί το μεγάλο φαβορί για την επικράτηση, δεδομένου του σθένους που έχει δείξει και φέτος.

Ωστόσο, πλάι του, και ελάχιστα πιο πίσω στην εκκίνηση, θα έχει τον Φερνάντο Αλόνσο. Ο γερόλυκος θα ξεκινήσει για 3η φορά από τη δεύτερη θέση, μετά τη Σαουδική Αραβία και το Μαϊάμι και είναι βέβαιο ότι θα επιχειρήσει να περάσει στην ευθεία πριν την πρώτη στροφή, καθώς αν ηγηθεί γνωρίζει ότι μπορεί να υπερασπιστεί την πρώτη θέση. Βέβαια, ο αγώνας είναι μακρύς και η πίστα στους δρόμους του μικρού πριγκιπάτου πολύ απαιτητική, κάνοντας τους οδηγούς να μάχονται να αποφύγουν και το παραμικρό λάθος που θα τους στείλει εύκολα στις μπαριέρες και στους τοίχους. Και δεν είναι τυχαίο ότι βγαίνοντας από τα μονοθέσια είναι μούσκεμα στον ιδρώτα.

Για να επιστρέψω στον Αλόνσο και τι δε θα έδινε για να πάρει την πρώτη του φετινή νίκη στο πρωτάθλημα, και την 3η του στο Μονακό, έχοντας επικρατήσει το 2006 και το 2007 με Renault και McLaren Mercedes, αντίστοιχα.

Επίσης, πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει η έκπληξη των προκριματικών, ο Οκόν με την Alpine από την 3η θέση στο γκριντ, όπως και ο Κάρλος Σάινθ που ξεκινά 4ος με τη Ferrari, αλλά και ο 5ος Λιούις Χάμιλτον με τη Mercedes, αλλά και ο Λεκλέρ με την άλλη Ferrari, ο οποίος ναι μεν είχε χθες τον τρίτο χρόνο, όμως πήρε ποινή τριών θέσεων στο γκριντ επειδή παρεμπόδισε τον Νόρις, στον γρήγορο γύρο του.

Οι τρεις πρώτες σειρές του γκριντ είναι φωτιά, όμως και πίσω γίνεται χαμός. Τελευταίος ξεκινά ο Πέρες με τη Red Bull, ο οποίος χτύπησε το μονοθέσιο στην αρχή των προκριματικών.

Το θέμα είναι να έχουμε καθαρή εκκίνηση, χωρίς χτυπήματα και αυτοκίνητα ασφαλείας και βέβαια να δούμε όσες περισσότερες προσπεράσεις γίνεται, αν γίνεται.

Στις 4 ξεκινά ο αγώνας.

Tags: