Το απρόοπτο που έβαλε «φρένο» στα γυρίσματα του θρυλικού Top Gear

Φρέντι Φλίντοφ

i

Φρέντι Φλίντοφ /©Photo by Marco Luzzani/Getty Images

Το απρόοπτο που έβαλε «φρένο» στα γυρίσματα του θρυλικού Top Gear

Ελένη Ανδρικοπούλου 09:40 - 24.03.2023 / Ανανεώθηκε: 17:39 - 14.08.2024

Το BBC αναφέρει ότι σταμάτησε τα τελευταία επεισόδια του Top Gear μετά τον τραυματισμό του παρουσιαστή Φρέντι Φλίντοφ σε ατύχημα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Ο παρουσιαστής Φρέντι Φλίντοφ τραυματίστηκε τον Δεκέμβριο στην πίστα δοκιμών του Top Gear στο Dunsfold Park Aerodrome στο Surrey. 

Το BBC ανέφερε: «Υπό τις περιστάσεις, πιστεύουμε ότι θα ήταν ακατάλληλο να συνεχίσουμε να γυρίζουμε τη σειρά 34». Ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός τόνισε ότι μια απόφαση για το πώς θα συνεχιστεί θα ληφθεί αργότερα φέτος.

Μετά το ατύχημα στις 13 Δεκεμβρίου, ο πρώην Άγγλος παίκτης του κρίκετ έλαβε ιατρική φροντίδα στο σημείο πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο για περαιτέρω θεραπεία. Σε ανακοίνωσή του, το BBC ανέφερε: «Ζητήσαμε ειλικρινά συγγνώμη από τον Φρέντι και θα συνεχίσουμε να τον υποστηρίζουμε με την ανάρρωσή του. Καταλαβαίνουμε ότι αυτό [η διακοπή της εκπομπής] θα είναι απογοητευτικό για τους θαυμαστές, αλλά είναι το σωστό και θα κρίνουμε τον καλύτερο τρόπο για να συνεχίσουμε αργότερα φέτος».

Η απόφαση επηρέασε επίσης την ομάδα παραγωγής, ανέφερε το BBC, προσθέτοντας ότι θα υπάρξει επανεξέταση για την υγεία και την ασφάλεια της εκπομπής. Το Top Gear έχει διαφορετικούς παρουσιαστές από το 2002 και είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα και εξαγόμενα προγράμματα του ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Το ατύχημα του Δεκεμβρίου δεν ήταν το πρώτο που υπέστη ο Φλίντοφ από τότε που άρχισε να παρουσιάζει την εκπομπή. 

Ο πατέρας τεσσάρων παιδιών έπεσε σε πάγκο αγοράς στο Mansfield, Nottinghamshire τον Φεβρουάριο του 2019. Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, συνετρίβη επίσης κατά τη διάρκεια ενός αγώνα ενώ γύριζε στο αεροδρόμιο Elvington στο Γιορκσάιρ, αλλά έφυγε σώος.

Ο Φλίντοφ αποσύρθηκε από το κρίκετ το 2009 έχοντας παίξει 79 τεστ, 141 διεθνείς μονοήμερες και επτά T20 για την Αγγλία. Έπαιξε βασικό ρόλο στις επιτυχίες του England's Ashes το 2005 και το 2009. Αφού αποσύρθηκε από το κρίκετ το 2010 - είχε έναν επαγγελματικό αγώνα ως πυγμάχος, κέρδισε την αυστραλιανή έκδοση του I'm a Celebrity... Get Me Out Of Here! και ασχολήθηκε επίσης με την υποκριτική. Εντάχθηκε στο Top Gear ως οικοδεσπότης το 2019 και συμπρωταγωνίστησε στο σόου με τον Paddy McGuinness και τον Chris Harris.