Το Sportal στο γκριντ της εκκίνησης του γκραν πρι της Formula E στο Βερολίνο (vid)

Στην εκκίνηση, μπροστά από τo ένα εκ των δύο μονοθεσίων της Nissan

Το Sportal στο γκριντ της εκκίνησης του γκραν πρι της Formula E στο Βερολίνο (vid)

Δημήτρης Μπαλής • 18:52 - 22.04.2023 / Ανανεώθηκε: 16:56 - 14.08.2024

Επική νίκη της Jaguar που έκανε το 1-2 με Μιτς Εβανς και Σαμ Μπερντ στις τελευταίες στροφές.

Ο 7ος αγώνας του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula E ήταν από τους πιο εντυπωσιακούς που έχουν πραγματοποιηθεί στα 9 χρόνια του θεσμού και ο πρώτος που είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω από κοντά.

Μιλώντας με ανθρώπους της Nissan, πριν τον αγώνα, είχα τη δυνατότητα να μάθω πολλά και βέβαια όντας στη γραμμή εκκίνησης, στο γκριντ, να πάρω μυρωδιά από την ένταση που επικρατούσε πριν την πρώτη μάχη, διότι αύριο Κυριακή θα ακολουθήσει ο 8ος αγώνας, επίσης στο Βερολίνο.

Με ηλιόλουστη μέρα, φαίνεται και οι 22 οδηγοί είχαν όρεξη για θέαμα, διότι τόσες πολλές προσπεράσεις -190 συνολικά-, τόσες πολλές ανακατατάξεις στην κορυφή, δεν έχουμε δει.

Η Jaguar κατάφερε να πετύχει μια ιστορική νίκη με τον Μιτς Εβανς και τον Σαμ Μπερντ, ο οποίος έκανε το μπαμ στο τέλος, με σχεδόν μηδενική μπαταρία, όπως οι περισσότεροι και βρέθηκε στη δεύτερη θέση.

Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, περίπου 43 γύρους, η πρώτη δεκάδα έχει μεγάλο ανταγωνισμό, με τους περισσότερους να επιλέγουν και τη ρύθμιση ATTACK MODE από νωρίς.

Στο ξεκίνημα του αγώνα ο Τίκτουμ (Nio) κατάφερε να περάσει τρία μονοθέσια και τον Μπουεμί (Envision Racing) που είχε την πολ ποζίσιον και να τεθεί επικεφαλής, αφήνοντας πίσω του τον Μπερντ (Jaguar TCS Racing) και τον Στόφελ Βαντούρν (DS PENSKE).

Αφού η πρώτη ομάδα των οδηγών ανέβασε τη ρύθμιση στα 50 kW, ο Μοντάρα (Maserati MSG Racing) και ο Βαντούρν πίεσαν πολύ. Στη συνέχεια, είχαμε δύο φορές το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα για μικροσυγκρούσεις αλλά με θραύσματα στην πίστα του αεροδρομίου Τέμπελχοφ, που έφερε και πάλι τα μονοθέσια σε θέση αναπνοής.

Κι ενώ οι τρεις μπροστά πάλευαν για το ποιος θα νικήσει, με τις δύο Jaguar και τον Μπουεμί ανάμεσά τους, ο Γερμανός Γκούτνερ με τη Maserati κατάφερε να περάσει τον Μπουεμί που έδειχνε ότι μένει από… μπαταρία.

Ο επικεφαλής της βαθμολογίας Πασκάλ Βερλάιν με την Porsche, ξεκίνησε 9ος, για να τερματίσει 6ος και να πάρει βαθμούς, φθάνοντας τους 94.

Ο Κάσιντι (Envision Racing) που τερμάτισε 5ος είναι δεύτερος στη βαθμολογία (71β.)και Βερνιέ της (DS PENSKE), που ήρθε 7ος στον αγώνα, είναι τρίτος βαθμολογικά (66β.).

Στους κατασκευαστές, η Porsche εχει 152 και ακολουθούν η Envision Racing με 128 πόντους και η Jaguar με 126.

Αύριο το απόγευμα θα διεξαχθεί ο 8ος γύρος της σεζόν, πάλι στο Tempelhof Airport Circuit του Βερολίνου.

Tags: