Χάμιλτον: Ας επικεντρωθούμε στο 2024 για να «πιάσουμε» τη Red Bull

Ο Λιούις Χάμιλτον τερμάτισε τρίτος στο Μόντρεαλ

i

©Mercedes

Χάμιλτον: Ας επικεντρωθούμε στο 2024 για να «πιάσουμε» τη Red Bull

Δημήτρης Μπαλής • 15:54 - 19.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:28 - 14.08.2024

Ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και οδηγός της Mercedes, θεωρεί ότι το φετινός πρωτάθλημα έχει έναν πρωταγωνιστή, τη Red Bull.

Μπορεί η Mercedes από το Μονακό να έχει φέρει αναβαθμίσεις στο μονοθέσιό της και αυτές να φαίνεται ότι αποδίδουν στην πράξη, με την 4η θέση του Χάμιλτον στο Μονακό, τη δεύτερη στη Βαρκελώνη και την τρίτη στο Μόντρεαλ, εντούτοις η πραγματικότητα δεν αλλάζει.

Η Mercedes θέλει αλλά δεν μπορεί να φθάσει τη Red Bull. Ακόμα και στο Μόντρεαλ, στην πίστα Ζιλ Βιλνέβ, ο Χάμιλτον που είχε περάσει στο ξεκίνημα του αγώνα την Aston Martin του Αλόνσο, δεν μπόρεσε να κρατήσει τη δεύτερη θέση, με τον Ισπανό να τον προσπερνά και να κρατιέται οριακά μπροστά μέχρι το φινάλε.

Την ίδια στιγμή, η Red Bull τον… χαβά της. Δεν ασχολείται με τις μάχες των άλλων, υποτίθεται διεκδικητριών του τίτλου, Mercedes και Aston Martin, αλλά το πώς θα καταφέρει να κερδίζει ο Φερστάπεν και πώς θα συνέλθει ο Πέρες, που βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου μετά τα απανωτά λάθη και τους κακούς τερματισμούς (16ος στο Μονακό, 4ος στη Βαρκελώνη, 6ος στον Καναδά).

Επίσης, η Red Bull δουλεύει από τώρα για την επόμενη χρονιά, το 2024, θέλοντας να είναι έτοιμη και βλέποντας ότι δεν απειλείται ουσιαστικά.

Με όλα αυτά στο τραπέζι, ο Λιούις Χάμιλτον εκτιμά ότι η Red Bull δύσκολα θα χάσει αγώνα φέτος «εκτός κι αν εμείς και η Aston Martin αυξήσουμε την απόδοσή μας ή η Red Bull δεν τερματίσει», όπως είπε.

Κατά συνέπεια, τόνισε ότι η Mercedes πρέπει να «πάρει λίγο το μάτι της από τη μπάλα» και προφανώς να κοιτάξει το… γήπεδο, δηλαδή όχι πώς να κερδίσει έναν αγώνα φέτος και για λόγους γοήτρου, αλλά και για βαθμολογικούς (όσο πιο ψηλά στη βαθμολογία τόσο περισσότερα χρήματα), αλλά πώς θα είναι έτοιμη για τη νέα χρονιά ώστε να «πιάσει τη Red Bull».

«Είμαι χαρούμενος που καταρχάς επέστρεψα ψηλά και απλά ελπίζω σε κάποια φάση να τα έχουμε όλα λίγο καλύτερα, ώστε να μπορέσουμε να επιστρέψουμε σε μερικούς από τους καλούς αγώνες που είχαμε κάνει το 2021», είπε ο Χάμιλτον.

Εν τω μεταξύ η Red Bull πανηγυρίζει για τις 100 νίκες στη Formula 1.

Tags: