Αγγλία: Φόβος πως θα φέρουν τη «γρίπη της καμήλας» όσοι γυρίσουν από το Μουντιάλ

Αγγλία: Φόβος πως θα φέρουν τη «γρίπη της καμήλας» όσοι γυρίσουν από το Μουντιάλ

Sportal newsroom 22:39 - 11.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:12 - 20.08.2024

Οι γιατροί στην Αγγλία προειδοποιούν τους φιλάθλους που επιστρέφουν από το Μουντιάλ, να βρίσκονται σε εγρήγορση για τη «γρίπη της καμήλας»

Όλα τα 'χαν οι φίλαθλοι της Εθνικής Αγγλίας, οι... ασθένειες τους έλειπαν.  Οι υποστηρικτές των «Τριών Λιονταριών» εκτός του οδυνηρού αποκλεισμού από την Γαλλία, έχουν να αντιμετωπίσουν και τη «γρίπη της καμήλας».

Η «γρίπη της καμήλας» ή αλλιώς «MERS» είναι μία ίωση η οποία μεταδίδεται δύσκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο, ωστόσο τα ποσοστά θνησιμότητας της είναι αυτά που φοβίζουν τους ειδικούς. Κάπως έτσι, οι γιατροί στην Αγγλία προειδοποιούν τους ταξιδιώτες του Κατάρ να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί κατά την επιστροφή τους, υπό τον φόβο της ασθένειας.

«Οι κλινικοί γιατροί και οι ομάδες δημόσιας υγείας θα πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση για την πιθανότητα του «MERS» να επιστρέφει ταξιδιώτες από το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο κίνδυνος μόλυνσης για τους κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου είναι πολύ χαμηλός, αλλά μπορεί να είναι υψηλότερος σε εκείνους που εκτίθενται σε συγκεκριμένους παράγοντες κινδύνου εντός της περιοχής – όπως οι καμήλες.

 Το «MERS» μπορεί να ληφθεί από στενή επαφή με καμήλες ή από την κατανάλωση προϊόντων καμήλας, π.χ. μη παστεριωμένο γάλα καμήλας», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Οργανισμού Υγείας της χώρας.