Ανω κάτω τα αποδυτήρια της Γερμανίας: Το «μπλοκ» της Μπάγερν και οι κατηγορίες για τον Φλικ
i

Γερμανία©Intime

Ανω κάτω τα αποδυτήρια της Γερμανίας: Το «μπλοκ» της Μπάγερν και οι κατηγορίες για τον Φλικ

Κώστας Τόπας 12:01 - 08.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:16 - 20.08.2024

Το κλίμα στα αποδυτήρια της Γερμανίας δεν είναι και το καλύτερο, με την «Bild» να φέρνει στο φως της δημοσιότητας τους λόγους για τους οποίους τα «πάντσερ» οδηγήθηκαν στον αποκλεισμό από το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η Γερμανία γνώρισε οδυνηρό αποκλεισμό τερματίζοντας τρίτοι στον όμιλο τους πίσω από την Ισπανία και την Ιαπωνία. Αυτό οδήγησε πολλούς στο να βγάλουν το συμπέρασμα πως ο Χάνσι Φλικ δεν θα παραμείνει στο τιμόνι της ομάδας, ωστόσο κάτι τέτοιο φαίνεται πως δεν ισχύει.

Ωστόσο, ο Γερμανός τεχνικός θα συνεχίσει να κρατάει τα ηνία των «πάντσερ» μιας και οι δύο πλευρές συμφώνησαν για την επέκταση της συνεργασίας τους. 

Το κλίμα όμως στις τάξεις της εθνικής Γερμανίας δεν είναι το καλύτερο. Οπως αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα «Bild», ο αποκλεισμός από το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν αποτελεί... έκπληξη, δεδομένων όσων συνέβησαν στο εσωτερικό της εθνικής Γερμανίας.

Το εν λόγω δημοσίευμα αναφέρει ότι η ομάδα προτού πάει στο Κατάρ για την διοργάνωση, ήταν χωρισμένη σε υποομάδες. «Η πολυδιαφημισμένη ενότητα δεν υπήρχε στην εθνική ομάδα. Ρωγμές εμφανίσθηκαν στην δομή της ομάδας ακόμη και πριν από τον πρώτο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Ιαπωνία (ήττα με 2-1), που στη συνέχεια έγιναν... χαντάκια. Το μεγάλο "μπλοκ" της Μπάγερν Μονάχου, δίχασε την εθνική ομάδα», τονίζει χαρακτηριστικά η «Bild».

Δεν είναι λίγοι αυτοί μάλιστα που κατηγόρησαν τον Φλικ, λέγοντας πως ο τεχνικός της Γερμανίας είχε έρθει πιο κοντά με μερικούς παίκτες, αφήνοντας τους υπόλοιπους στο περιθώριο. 

Πριν την αναμέτρηση με την Ιαπωνία, τα «πάντσερ» έκλεισαν τα στόματά τους, μετά την απαγόρευση της FIFA να φορέσουν το «OneLove» περιβραχιόνιο. Οπως φαίνεται όμως δεν ενέκριναν όλοι οι ποδοσφαιριστές την εν λόγω χειρονομία πριν την αναμέτρηση με τους Ασιάτες.

Οι Νόιερ και Γκορέτσκα θέλησαν να κάνουν μια χειρονομία για να εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους, ενώ άλλοι παίκτες, πίστευαν ότι το θέμα είχε αποκτήσει μεγάλη βαρύτητα. Από την πλευρά τους, οι αρχηγοί, Νόιερ, Γκορέτσκα, Μίλερ, Κίμιχ, Ρούντιγκερ και Γκιουντογκάν, αποφάσισαν να ψηφίσουν, με τους δύο τελευταίους να εκφράσουν την αντίθεσή τους για τη συγκεκριμένη κίνηση.

Παρ' όλα αυτά η... πλευρά της Μπάγερν Μονάχου επικράτησε, με αποτέλεσμα οι Γερμανοί έβαλαν το χέρι τους στο στόμα σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Τα προβλήματα στο εσωτερικό της Γερμανίας συνεχίζονται από τον Μαρ Αντρέ τερ Στέγκεν, ο οποίος παραμένει στη σκιά του Νόϊερ, όπως το ίδιο συμβαίνει και με τον Κάι Χάβερτς, ο οποίος δεν έχει πείσει τον Χάνσι Φλικ.

Κάπου εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι στον αγώνα με την Ιαπωνία, στην αρχική 11άδα υπήρχαν πέντε παίκτες της Μπάγερν, που αυξήθηκαν σε έξι και επτά, αντίστοιχα, στα ματς με την Ισπανία και την Κόστα Ρίκα. Υπενθυμίζεται ότι πριν αναλάβει την Γερμανία, ο Φλικ ήταν στο τιμόνι της Μπάγερν για πολλά χρόνια.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι για το προσεχές Euro 2024 που θα πραγματοποιηθεί στη Γερμανία, τα «πάντσερ» έχουν αρκετή δουλειά για να ανατρέψουν την κατάσταση στα αποδυτήρια τους...