Αργεντινή: Ξέρουμε τι κάνατε το 2018!
i

©Intime

Αργεντινή: Ξέρουμε τι κάνατε το 2018!

Sportal newsroom 13:32 - 17.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:06 - 20.08.2024

Πού βρίσκονταν το 2018, στο Μουντιάλ της Ρωσίας, οι ποδοσφαιριστές που επέλεξε να πάρει στην αποστολή ο Λιονέλ Σκαλόνι και διεκδικούνε με την Αργεντινή την κατάκτηση του Μουντιάλ στο Κατάρ.

Κοινά σημεία μεταξύ της ομάδας που «κατέβασε» η Αργεντινή στη Ρωσία το 2018 και ετούτης που δίνει τη «μάχη» για το τρόπαιο στο Κατάρ, δεν υπάρχουν πολλά. Σίγουρα όχι σε επίπεδο αποτελεσματικότητας. Σε ό,τι έχει να κάνει με τα πρόσωπα, υπάρχουν ποδοσφαιριστές που βρίσκονταν στην «αλμπισελέστε» και τότε και τώρα. Αλλοι με μικρότερο και κάποιοι με μεγαλύτερο ρόλο, με τον Λιονέλ Μέσι πάντα στο επίκεντρο. Ιδου τι έκαναν το 2018 οι 26 ποδοσφαιριστές της Αργεντινής που επέλεξε να πάρει μαζί του στο Κατάρ ο Λιονέλ Σκαλόνι.

Ο Φράνκο Αρμάνι/printscreen

Ο Φράνκο Αρμάνι, μπήκε στην αποστολή της Αργεντινής μετά από μια εξαιρετική σεζόν με τη Ρίβερ Πλέιτ, έχοντας μετακομίσει εκεί από την Ατλέτικο Νασιονάλ, έναν χρόνο νωρίτερα. Ταξίδεψε στη Ρωσία και πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την «αλμπισελέστε» στον τελευταίο αγώνα της φάσης των ομίλων, απέναντι στη Νιγηρία.

O Ταλιαφίκο/©Intime

Και ο Νικολάς Ταλιαφίκο ήταν μέλος της αποστολής που ταξίδεψε στη Ρωσία το 2018. Εκείνη τη σεζόν βρισκόταν σε καλή κατάσταση, με αποτέλεσμα να υπογράψει για μια τετραετία στον Αγιαξ, απ’ όπου έκανε ένα πολύ επιτυχημένο πέρασμα με αποτέλεσμα ο Σαμπάολι να τον θεωρεί τον βασικό αριστερό μπακ του.

Ο Γκονζάλο Μοντιέλ/printscreen

To 2018 o Γκονζάλο Μοντιέλ δεν υπήρχε στο «κάδρο» σε ότι είχε να κάνει με την εθνική. Με τη Ρίβερ Πλέιτ ήταν πάντως εξαιρετικός και έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο ώστε η ομάδα του Μαρσέλο Γιαγιάρδο να κατακτήσει το Κόπα Λιμπερταδόρες, απέναντι στην Μπόκα Τζούνιορς, στον «τελικό των τελικών».

O Λεάντρο Παρέδες/prinrscreen

Το διάστημα που η Αργεντινή ετοιμαζόταν για το Μουντιάλ της Ρωσίας ο Λεάντρο Παρέδες έβγαζε τα προς το ζην στο πρωτάθλημα της χώρας, με τη φανέλα της Ζενίτ. «Γυρόφερνε» το να μπει στην αποστολή, όμως αν και κλήθηκε στην αρχική 35άδα τελικά «κόπηκε» από τον Σαμπάολι.

Ο Χερμάν Πετσέλα/printscreen

Όπως ο Παρέδες, έτσι και ο Χερμάν Πετσέλα, είδε το όνομα του να βρίσκεται στην αρχική 35άδα του Σαμπάολι, αλλά στο τέλος παρακολούθησε το Μουντιάλ από την τηλεόραση. Εκείνη την περίοδο, είχε αρκετά καλή εικόνα με τη Φιορεντίνα, όχι τέτοια όμως που θα τους εξασφάλιζε την παρουσία στα γήπεδα της Ρωσίας.

Ο Ροντρίγκο Ντε Πολ/printscreen

Ο Ροντρίγκο Ντε Πολ βρισκόταν στη μέση ενός πολύ θετικού κεφαλαίου για την καριέρα τους, αγωνιζόμενος για την Ουντινέζε. Εντούτοις, όσα έκανε δεν ήταν αρκετά για να πείσουν τον Σαμπάολι να τον πάρει μαζί του. Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την Αργεντινή τον Οκτώβριο του 2018, σε φιλικό με το Ιρακ.

Ο Μάρκος Ακούνια/printscreen

Εχοντας μια αξιοπρεπή παρουσία με τη Σπόρτινγκ στην Πορτογαλία, ο Μάρκος Ακούνια βρέθηκε να ταξιδεύει με την αποστολή στη Ρωσία, ήταν όμως back up του Ταλιαφίκο στη θέση του αριστερού μπακ. Πραγματοποίησε μια εμφάνιση, στην «βαριά» ήττα (3-0) από την Κροατία.

Ο Χουλιάν Αλβαρες/printscreen

Πιτσιρικάς τότε, ο Χουλιάν Αλβαρες, ήταν μέλος της εθνικής U20 της Αργεντινής. Κατάφερε να ανέβει στην πρώτη ομάδα της Ρίβερ Πλέιτ και να πραγματοποιήσει κάποιες συμμετοχές. Μία εκ των οποίων στον δεύτερο τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες, κόντρα στην Ρίβερ.

Ο Λιονέλ Μέσι/©Intime

Σίγουρα το Μουντιάλ της Ρωσίας δεν θα το θυμόμαστε ως το καλύτερο στην καριέρα του Λιονέλ Μέσι. Εχασε πέναλτι απέναντι στην Ισλανδία, ήταν… τραγική φιγούρα στο ματς με τους Κροάτες, αν και τελείωσε το τουρνουά με ένα γκολ και δύο ασίστ. Όχι και τόσο άσχημα νούμερα αν αναλογιστούμε τι ομάδα είχε τότε η Αργεντινή.

Ο Ανχελ Ντι Μαρία είχε μια από τις καλύτερες σεζόν του με την Παρί Σεν Ζερμέν. Στη Ρωσία σημείωσε ένα από τα καλύτερα τέρματα του τουρνουά (με σουτ από τα 30 μέτρα). Γενικά, όμως, δεν έκανε κάτι σούπερ. Προσπάθησε, ωστόσο δεν τον βοηθούσε καθόλου και το σύστημα που χρησιμοποιούσε ο Σαμπάολι.

Ο Κρίστιαν Ρομέρο/printscreen

Μόλις είχε αρχίσει να δείχνει ότι πραγματικά έχει την προοπτική να εξελιχθεί σε έναν αρκετά καλό σέντερ μπακ, παίζοντας για την Τζένοα. Ο Κρίστιαν Ρομέρο βρισκόταν όμως πολύ μακριά από μια κλήση στην «αλμπισελέστε». Ωστόσο, το σκηνικό άλλαξε τα επόμενα χρόνια, ειδικά μετά τη μεταγραφή του στην Αταλάντα.

Ο Εζέκιελ Παλάσιος/printscreen

Ο Εζέκιελ Παλάσιος, είχε αρχίσει να βγαίνει στο προσκήνιο πραγματοποιώντας εξαιρετική σεζόν με τη Ρίβερ Πλέιτ, βάζοντας κι αυτός το χεράκι του για να πάρουν οι «εκατομμυριούχοι» το Κόπα Λιμπερταδόρες κόντρα στην Μπόκα. Άλλος ένας παίκτης που έκανε το ντεμπούτο του υπό τις οδηγίες του Λιονέλ Σκαλόνι, σε φιλικό με τη Γουατεμάλα.

O Ανχελ Κορέα/printscreen

Αν και βρισκόταν σε μια πολύ καλή περίοδο με την Ατλέτικο, με την οποία κέρδισε το Europa League και το ευρωπαϊκό Super Cup, ο Ανχελ Κορέα έμεινε με την πικρία. Οσα έδειχνε μέσα στις τέσσερις γραμμές δεν ήταν αρκετά για να πείσουν τον Χόρχε Σαμπάολι να τον πάρει μαζί του.

Ο Τιάγκο Αλμάδα/printscreen

Ο Τιάγκο Αλμάδα βρισκόταν πολύ μακριά ακόμα κι από το να σκεφτεί πιθανή κλήση του στην εθνική. Μόλις είχε αρχίσει να κάνει τα πρώτα… νηπιακά βήματά του. Ο Γκάμπριελ Χάιντσε ήταν ο προπονητής που του επέτρεψε να πραγματοποιήσει ντεμπούτο με τη Βέλεζ Σάρσφιλντ, λίγο πριν συμπληρώσει 17 χρόνια ζωής.

Ο Πάπου Γκόμεζ/printscreen

Μολονότι ο Αλεχάντρο «Πάπου» Γκόμεζ ήταν εκείνη την περίοδο το Α και το Ω για την Αταλάντα, ο Χόρχε Σαμπάολι τον αγνόησε παντελώς. Κλήθηκε στην «αλμπισελέστε» μόλις σε τρία παιχνίδια, το 2017, και το καλοκαίρι της επόμενης χρονιάς έκανε… διακοπές.

Ο Γκίντο Ροντρίγκες/printscreen

Τον Ιούνιο του 2017, ο Γκίντο Ροντρίγκεζ κέρδισε την πρώτη κλήση του στην «αλμπισελέστε», σε φιλικό με την Αυστραλία, ωστόσο έμεινε εκτός επιλογών για τη Ρωσία. Ηταν ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς μέσους στο πρωτάθλημα του Μεξικού εκείνη τη σεζόν, κατακτώντας με τη φανέλα της Αμέρικα και το Απερτούρα.

Εκείνη την περίοδο ο Νίκο Οταμέντι βρισκόταν στα καλύτερά του με τη Μάντσεστερ Σίτι. Κατέκτησε την Premier League και ταυτόχρονα μπήκε στην καλύτερη ενδεκάδα της σεζόν, στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Όπως και αρκετοί από τους συμπαίκτες του, δεν έκανε κάτι σπουδαίο στα γήπεδα της Ρωσίας.

Το 2018, μόλις είχε αρχίσει και… αχνοφαινόταν πως ο Αλεξ Μακ Αλιστερ ήταν ένας παίκτης με προοπτική, που μελλοντικά θα μπορούσε να απασχολήσει. Τότε μόλις είχε αρχίσει να κάνει τα πρώτα δειλά βήματά του, παίζοντας για την Αρχεντίνος Ζούνιορς. Το νέρο μπήκε στο αυλάκι μετά τη μεταγραφή του στην Μπράιτον.

Ο Πάολο Ντιμπάλα/printscrren

O Πάολο Ντιμπάλα ήταν ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές που πήρε μαζί του στη Ρωσία ο Σαμπάολι αλλά, επί της ουσίας, δεν πήρε τη μεγάλη ευκαιρία να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Αυτό μολονότι ήταν ένα από τα σημαντικότερα prospects του ποδοσφαιρικού πλανήτη και προερχόταν από μια σεζόν στην οποία είχε 26 γκολ και 7 ασιστ σε 46 συμμετοχές με τη Γιουβέντους.

Σούπερ χρονιά είχε στην Αργεντινή, με την φανέλα της Ράσιγκ, ο Λαουτάρο Μαρτίνες, αλλά αυτή αποδείχθηκε ικανή για να τον στείλει μόνο μέχρι την αρχική προεπιλογή, μιας και τελικά δεν βρέθηκε στη Ρωσία. Το ντεμπούτο του στην εθνική το πραγματοποίησε λίγο αργότερα, υπό τις οδηγίες του Σκαλόνι, σκοράροντας σε φιλικό με το Ιράκ.

Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες/printscreen

Εχοντας φύγει για πέμπτη (!) φορά δανεικός από την Αρσεναλ, ο Εμιλιάνο Μαρτίνες, αγωνιζόταν στην Ισπανία με τη Χετάφε. Κι εκεί, όμως, ήταν δεύτερη επιλογή, πραγματοποιώντας μόλις 7 εμφανίσεις και ούτε καν μπορούσε να… ονειρευτεί συμμετοχή στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Ο Εντσο Φερνάντες/printscreen

To 2018, o Eντσο Φερνάντεζ, βρισκόταν ακόμα στα 17. Τότε, απλά, είχε στο μυαλό του ότι μπορεί κάποια στιγμή να ζήσει την… ανατριχίλα του να αγωνιστεί σε ένα Μουντιάλ με τη φανέλα της Αργεντινής. Ηταν μέλος των τμημάτων υποδομής της Ρίβερ Πλέιτ.

Ο Λισάντρο Μαρτίνες/printscreen

Εχοντας μείνει ελεύθερος από τη Ρίβερ έναν χρόνο νωρίτερα, ο Λισάντρο Μαρτίνες βρήκε… απάγκιο στην Ντεφένσα & Χουστίσια. Εκεί άρχισε να δείχνει ότι πρόκειται για ένα δυνατό, εύστροφο και με καλά τεχνικά χαρακτηριστικά κεντρικό αμυντικό. Το 2018 δεν το… έκατσε, όμως πλέον είναι προφανές πως θα βρίσκεται για χρόνια στο ρόστερ της εθνικής.

Ο Ναουέλ Μολίνα/printscreen

Από τη «σχολή» της Ντεφένσα & Χουστίσια περνούσε εκείνη την περίοδο και ο Ναουέλ Μολίνα, που επίσης δεν βρισκόταν στις επιλογές του Σαμπάολι. Το «άλμα» στην Ευρώπη, αρχικά στην Ουντινέζε και στη συνέχεια στην Ατλέτικο, τον βοήθησαν να βελτιώσει το παιχνίδι του και να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Σκαλόνι.

Ο Χουάν Φόιτ/printscreen

Στα πρώτα βήματά του με την Τότεναμ, έχοντας πάρει μεταγραφή από την Εστουδιάντε, ο Χουάν Φόιτ δεν έδειξε κάτι σπουδαίο και λογικά αγνοήθηκε από τον Σαμπάολι. Ο Σκαλόνι τον πιστεύει περισσότερο, χωρίς να αποτελεί βασική επιλογή του. Του έδωσε το ντεμπούτο του τον Νοέμβριο του 2018, σε φιλικό με το Μεξικό.

Ο Χερόνιμο Ρούλι/printscreen

Στα 26 του, τότε, ο Χερόνιμο Ρούλι θα μπορούσε να έχει γίνει ήδη το «Νο1» της Αργεντινής. Ωστόσο, αν και είχε καλές στιγμές με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ, το ότι δεν είχε πάντα σταθερή απόδοση ήταν κάτι που τον κράτησε μακριά από τη Ρωσία. Πραγματοποίησε ντεμπούτο υπό τις οδηγίες του Σκαλόνι τον Σεπτέμβριο του 2018.