Το «μυστικό» του Μέσι για να κερδίσει τον Λιβάκοβιτς από την άσπρη βούλα (vid)
i

Λιονέλ Μέσι/©Intime

Το «μυστικό» του Μέσι για να κερδίσει τον Λιβάκοβιτς από την άσπρη βούλα (vid)

Κώστας Τόπας 12:55 - 14.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:09 - 20.08.2024

Ο Λιονέλ Μέσι αποκάλυψε τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε να νικήσει τον πορτιέρε της Κροατίας, Ντόμινικ Λιβάκοβιτς από την άσπρη βούλα.

Ο Αργεντινός αστέρας έγραψε ιστορία το βράδυ της Τρίτης (13/12) με το εθνόσημο στο στήθος, καθώς κατάφερε να βάλει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, να δημιουργήσει γκολ για τον Άλβαρες και στο τέλος να κατακτήσει το βραβείο του πολυτιμότερου ποδοσφαιριστή κόντρα στους Κροάτες, τους οποίους κι απέκλεισαν στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μέσι, ο… μίστερ MVP!
ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022

11:50 - 14.12.2022

Μέσι, ο… μίστερ MVP!

Πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης στο 52% των αγώνων που συμμετείχε από το 2009 και μετά έχει αναδειχθεί ο Λιονέλ Μέσι.

Στο 32ο λεπτό της αναμέτρησης, η Αργεντινή κέρδισε πέναλτι, καθώς ο Λιβάκοβιτς ανέτρεψε τον Άλβαρες που έφυγε στην πλάτη της κροατικής άμυνας. Ο Μέσι ανέλαβε την εκτέλεση και με ένα πολύ δυνατό σουτ έκανε το 1-0. Με αυτόν τον τρόπο έφτασε τα 11 γκολ σε Μουντιάλ, ξεπερνώντας τα 10 του Γκαμπριέλ Μπατιστούτα και παίρνοντας το ρεκόρ Αργεντινής.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο 35χρονος Αργεντινός αστέρας αποκάλυψε το μυστικό του, για να καταφέρει να νικήσει τον γκολκίπερ της Κροατίας, Ντόμινικ Λιβάκοβιτς από την άσπρη βούλα.

«Οπως μας μελετάνε οι αντίπαλοι, έτσι τους μελετάμε κι εμείς. Είδαμε την τεχνική αποκρούσεων στα πέναλτι του Κροάτη τερματοφύλακα μαζί με τους συμπαίκτες μου Ρούλι και Εμιλιάνο Μαρτίνες. Μου είπαν ότι κινείται προς μία κατεύθυνση και μπλοκάρει πολύ καλά τις μπάλες που έρχονται στο κάτω μέρος της εστίας του, οπότε έπρεπε να σουτάρω το πέναλτι δυνατά και ψηλά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο «Pulga».

Μέχρι στιγμής, ο Μέσι είναι από τους πρώτους σκόρερ του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 με πέντε γκολ (όσα έχει και ο Κιλιάν Εμπαπέ) αλλά και ο κορυφαίος σε ασίστ, με τρεις. Ένα βραβείο που μοιράζεται μέχρι στιγμής με τους Μπρούνο Φερνάντες (Πορτογαλία), Αντουάν Γκριεζμάν (Γαλλία) και Χάρι Κέιν (Αγγλία).