Δυνατά τάκλιν από τα παιδιά των παικτών της Αργεντινής στον τελικό του Μουντιάλ (vid)
i

Μέσι/©Intime

Δυνατά τάκλιν από τα παιδιά των παικτών της Αργεντινής στον τελικό του Μουντιάλ (vid)

Ανδρέας Σερεβέτας • 13:47 - 19.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:04 - 20.08.2024

Η νέα γενιά της «αλμπισελέστε» εμφανίστηκε εξαιρετικά σκληρή μετά τη λήξη του ματς.

Οι παίκτες της εθνικής Αργεντινής τα έδωσαν όλα για να φτάσουν στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το ίδιο έκαναν και οι Γάλλοι διεθνείς που ηττήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι. Ακολούθησε η απονομή και τα φώτα έπεσαν στον Μέσι και τους συμπαίκτες του. Όταν οι πρωταθλητές κόσμου πήγαν στα αποδυτήρια έγινε ένας διαφορετικός αγώνας. Με πρωταγωνιστές τα παιδιά των Αργεντινών διεθνών που δεν είχαν μπάλα αλλά βρήκαν γρήγορα τη λύση. Χρησιμοποίησαν ένα μπουκάλι, το οποίο άρχισαν να κλωτσούν με μανία!  

Τις σκηνές κατέγραψε ένας Αργεντινός οπαδός, ο οποίος σχολίασε: «Τα παιδιά των ποδοσφαιριστών παίζουν picadito μετά τον τελικό με ένα μπουκάλι. Έχοντας μπάλες παντού. Αυτή είναι και η Αργεντινή». Το picadito είναι το ποδόσφαιρο αλλά σε ελεύθερη απόδοση. Το χρησιμοποιούν οι Αργεντινοί όταν θέλουν να χαρακτηρίσουν την μάχη, που γίνεται στον αγωνιστικό χώρο, πιο... πικάντικη. Πιο σκληρή. 

Τα σκληρά τάκλιν και οι τραυματισμοί δεν συγκινούν τους Αργεντινούς. Δεν κάνουν τη διαφορά. Είναι ο κανόνας. Τα παιδιά των παικτών δεν καταλάβαιναν τίποτα στην προσπάθεια τους να... παίξουν με το μπουκάλι. Το μόνο που τα ένοιαζε ήταν να μπουν στον χαμό και να παραμείνουν όρθια. Όταν έπεφταν, σηκώνονταν ξανά και κυνηγούσαν τον αντίπαλο. Οι γονείς πανηγύρισαν και τα παιδιά είχαν μετατρέψει σε ροντέο τον αγωνιστικό χώρο. Φυσιολογικά πράγματα στην Αργεντινή.