«From father to son»: Οι Τουράμ μπορούν να γράψουν ιστορία στο Παγκόσμιο Κύπελλο
i

Οι πανηγυρισμοί των Γάλλων/©Intime

«From father to son»: Οι Τουράμ μπορούν να γράψουν ιστορία στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Κώστας Τόπας 11:13 - 17.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:06 - 20.08.2024

Δεν έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία του Μουντιάλ. Πατέρας και γιος να είναι παγκόσμιοι πρωταθλητές. Το ιστορικό επίτευγμα της οικογένειας Τουράμ.

Ο Μάρκους Τουράμ βρίσκεται ένα βήμα μακριά από το να γράψει ποδοσφαιρική ιστορία, μετά την πρόκριση της Γαλλίας στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Κι αυτό διότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων, που πατέρας και γιος θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν στον τελικό της διοργάνωσης.

Ο εξτρέμ της Γκλάντμπαχ, Μάρκους Τουράμ είναι γιος του Λιλιάν Τουράμ, του θρυλικού αμυντικού που κατέκτησε το Μουντιάλ του 1998 με τη Γαλλία. Τότε, ο Μάρκους ήταν 11 μηνών. Ο Λιλιάν είχε χαρίσει τότε στους «τρικολόρ» το εισιτήριο για τον τελικό, σκοράροντας δύο φορές για την ανατροπή στα ημιτελικά κόντρα στην Κροατία.

Μάλιστα, έχει αγωνιστεί δύο φορές σε τελικό, καθώς ήταν μέλος της Εθνικής και στο Μουντιάλ του 2006, όταν με τον Ρεϊμόν Ντομενέκ η Γαλλία είχε χάσει στο Βερολίνο στα πέναλτι από την Ιταλία.

Η Γιουβέντους απαγόρευσε στον Πογκμπά να ταξιδέψει στο Κατάρ για τον τελικό
ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022

10:45 - 17.12.2022

Η Γιουβέντους απαγόρευσε στον Πογκμπά να ταξιδέψει στο Κατάρ για τον τελικό

Η Γιουβέντους δεν επέτρεψε στον Πολ Πογκμπά να ταξιδέψει στο Κατάρ, όσο αναρρώνει από τον τραυματισμό, καθώς τον περιμένουν να επιστρέψει στη δράση πριν από το τέλος της σεζόν.

Ο γιος του μπορεί να μην έχει ρόλο βασικού στην ομάδα του Ντεσάν, όμως σε 67 συνολικά αγωνιστικά λεπτά έχει προλάβει να δώσει μία ασίστ, στο ματς των «16» με την Πολωνία και την Κυριακή (18/12, 17:00) θα επιδιώξει να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής.