Η Αργεντινή έχει στο Κατάρ για γούρι έναν παίκτη που δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει (pic & vids)
i

Φεντερίκο Γκόμες Γκερτ/ ©Twitter

Η Αργεντινή έχει στο Κατάρ για γούρι έναν παίκτη που δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει (pic & vids)

Ελένη Ανδρικοπούλου 12:40 - 16.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:07 - 20.08.2024

Ο Λιονέλ Σκαλόνι έχει το δικό του γούρι στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ και δεν είναι άλλο από τον Φεντερίκο Γκόμες Γκερτ.

Ως συνηθίζεται στον χώρο του αθλητισμού προπονητές και ποδοσφαιριστές έχουν τα δικά τους γούρια. Από μία συνήθεια, ένα αντικείμενο ή ακόμα και κάποιο πρόσωπο. Ο Λιονέλ Σκαλόνι δεν ξέρουμε αν έχει τα δύο πρώτα. Γνωρίζουμε όμως πως έχει ένα άτομο για γούρι. 

Αυτό δεν είναι άλλο από τον Φεντερίκο Γκόμες Γκερτ. Μπορεί να μη σας λέει κάτι τώρα το όνομα αλλά κρατήστε το για το μέλλον. Τώρα υπερασπίζεται τη εστία της «αλμπισελέστε» ο Εμιλιάνο Μαρτίνες, σε μερικά όμως χρόνια θα βρίσκεται κάτω από τα γκολποστ της Αργεντινής ο νεαρός. Έτσι τουλάχιστον λέγεται στη χώρα της Νότιας Αμερικής. 

Ο Φεντερίκο Γκόμες Γκερτ είναι γεννημένος στο Σαν Ισίδρο του Μπουένος Άιρες στις 5 Μαρτίου του 2004. Ο 18χρονος τερματοφύλακας, ύψους 1,93 μ της Τίγκρες βρίσκεται στο Κατάρ και είναι άτυπα ο 27ος ποδοσφαιριστής της Αλμπισελέστε. Ζει το όνειρό του δίχως αμφιβολία. Η Αργεντινή στο τελικό του Μουντιάλ να διεκδικεί το τρίτο της τρόπαιο στη διοργάνωση και ο πιτσιρικάς έστω κι να βιώνει από κοντά ανεπανάληπτες στιγμές που θα τις θυμάται για πάντα. 

Ο 18χρονος πορτιέρε δεν έχει κάνει ακόμα ντεμπούτο στην πρώτη κατηγορία της Αργεντινής. Ε και; Καθόλου δεν πτόησε τον Λιονέλ Σκαλόνι να τον πάρει μαζί του. Η ικανότητα του στα πέναλτι και τις εξόδους ήταν που οδήγησαν τον «Scaloneta» σε αυτή την απόφαση. 

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που τον έχει μαζί του ο 44χρονος κόουτς. Η αρχή έγινε στην προετοιμασία της Αργεντινής για το 22ο Παγκόσμιο Κύπελλο, με τον Σκαλόνι να τον καλεί στα camp στο Μπιλμπάο και το Μαϊάμι. Ο Φεντερίκο Γκόμες Γκερτ έγινε από τότε κομμάτι της «αλμπισελέστε». 

Ο 18χρονος τερματοφύλακας βρίσκεται στο Κατάρ προκειμένου να βοηθά τους τρεις πορτιέρε της φιναλίστ του τελικού του Μουντιάλ. Εκτός από τα καταπληκτικά αντανακλαστικά που διαθέτει έχει τρομερή ικανότητα στις εκτελέσεις πέναλτι και στα απευθείας φάουλ. Η καλύτερη προπόνηση δηλαδή για τους Εμιλιάνο Μαρτίνες, Χερόνιμο Ρούλι και Φράνκο Αρμάνι. 

Αν κρίνουμε από τη μέχρι τώρα παρουσία του 30χρονου γκολκίπερ της Άστον Βίλα στα γήπεδα του Κατάρ και τις αποκρούσεις που έχει πραγματοποιήσει, φαίνεται πως το... πουλέν του Σκαλόνι την έχει κάνει τη δουλίτσα του... Μένει να δούμε αν το γούρι του Αργεντινού κόουτς θα τον οδηγήσει και στην πρώτη του κατάκτηση του Μουντιάλ. Λίγες ώρες έμειναν για να το μάθουμε.....