Κροατία - Βραζιλία: Το φαβορί απέναντι στην παρέα του Μόντριτς
i

Λούκα Μόντριτς και Νεϊμάρ/ ©Twitter

Κροατία - Βραζιλία: Το φαβορί απέναντι στην παρέα του Μόντριτς

Ελένη Ανδρικοπούλου 08:31 - 09.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:15 - 20.08.2024

Κροατία και Βραζιλία θα αναμετρηθούν σήμερα (9/12, 17:00) στο πλαίσιο της φάσης των «8» του Μουντιάλ 2022.

Κροατία και Βραζιλία θα κοντραριστούν απόψε (9/12,17:00) για την προημιτελική φάση του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το πρώτο εισιτήριο για τους «4» περνάει από το Education City Stadium. Η παρέα του Λούκα Μόντριτς θέλει να κάνει την έκπληξη και να πάρει την πρόκριση ενώ από την άλλη η «σελεσάο» θέλει να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί και βρεθεί στα ημιτελικά. 

Η Βραζιλία δεν έχασε κανέναν από τους τέσσερις επίσημους αγώνες (3-1-0) με την Κροατία. Δυο από τις τρεις νίκες της καταγράφηκαν σε Μουντιάλ: 1-0 το 2006 και 3-1 το 2014. Στα άλλα δυο φιλικά, είχαν μία ισοπαλία με 1-1 και μία νίκη της Βραζιλίας με 2-0.

Πιθανές ενδεκάδες:

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς / 4-3-3): Λιβάκοβιτς – Γιουράνοβιτς, Γκβάρντιολ, Λόβρεν, Μπάρισιτς – Κόβατσιτς, Μπρόζοβιτς, Μόντριτς – Βλάσιτς, Κράμαριτς, Πέρισιτς.

Βραζιλία (Τίτε / 4-2-3-1): Άλισον – Μιλιτάο, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Ντανίλο – Κασεμίρο, Πακετά – Ραφίνια, Νεϊμάρ, Βινίσιους – Ρισάρλισον.

Διαιτητής: Μάικλ Όλιβερ

«Ένας μεγάλος αντίπαλος και μία μεγάλη πρόκληση για εμάς. Εχουμε δώσει 11 ματς σε αυτά τα δύο Παγκόσμια Κύπελλα και χάσαμε ένα (σ.σ. τον τελικό του 2018). Εύχομαι αυτό το παιχνίδι να ερχόταν λίγο αργότερα στο τουρνουά, αλλά έτσι είναι η ζωή…Η Κροατία είναι μία μικρή χώρα και απολαμβάνει επιτυχίες σε δύο Παγκόσμια Κύπελλα. Καταφέραμε να φτάσουμε σε αυτή τη φάση, αλλά είμαστε φιλόδοξοι και δεν θέλουμε να μείνουμε εδώ», δήλωσε για το σημερινό ματς ο προπονητής της Κροατίας, Ζλάτκο Ντάλιτς. 

«Οι Κροάτες έχουν τεχνικές αρετές ως άτομα και ως ομάδα, αποτελούν παράδειγμα ανθεκτικότητας και υπομονής", δήλωσε ο Τίτε από τη μεριά του.