Ξάγρυπνο το Ραμπάτ για το Μαρόκο (vid)
i

Μαρόκο / via Twitter

Ξάγρυπνο το Ραμπάτ για το Μαρόκο (vid)

Sportal newsroom 12:24 - 21.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:02 - 20.08.2024

Πλήθος κόσμου αποθέωσε στο Ραμπάτ την εθνική ομάδα του Μαρόκου, η οποία έκανε την έκπληξη και κατέκτησε τη τέταρτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Την απόλυτη αποθέωση από τους συμπατριώτες τους γνώρισαν στη πρωτεύουσα του Μαρόκου, Ραμπάτ, οι παίκτες και το τεχνικό τιμ της εθνικής ομάδας. Η ομάδα του Γουαλίντ Ρεντραγκί ήταν η ευχάριστη έκπληξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, τερματίζοντας στη τέταρτη θέση. Παράλληλα έγινε και η πρώτη αφρικανική ομάδα που φτάνει στους ημιτελικούς του Μουντιάλ.

Έχοντας βγει πρώτο στον όμιλό του με αντιπάλους όπως το Βέλγιο, το οποίο έμεινε εκτός, αλλά και τη Κροατία, το Μαρόκο είχε ήδη ξεπεράσει τις προσδοκίες του. Στους «16» απέκλεισε την Ισπανία στα πέναλτι και ο επόμενος αντίπαλός τους ήταν η Πορτογαλία. Το δώρο του Ντιόγκο Κόστα και η κεφαλιά του Ελ Νεσύρι έστειλε στα ουράνια τους οπαδούς του και την ομάδα του στους ημιτελικούς.

Εκεί όμως η ονειρική τους πορεία τελείωσε, οι Μαροκινοί αποκλείστηκαν από τη Γαλλία με ψηλά το κεφάλι και σε συνδυασμό και με την ήττα τους από τη Κροατία στο μικρό τελικό, τερμάτισαν στη τέταρτη θέση του Μουντιάλ. Ως αποτέλεσμα αυτού οι συμπατριώτες τους στο Μαρόκο τους περίμεναν με ανοιχτές αγκάλες για την εξαιρετική τους πορεία.