Η Κροατία ήταν προβλέψιμη στο παιχνίδι της, το Μαρόκο αντιστάθηκε, αλλά στο τέλος καμία από τις δύο ομάδες δεν έδειξε ότι μπορεί να πάρει τη νίκη, με αποτέλεσμα να έχουμε την τρίτη «λευκή» ισοπαλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με το Μαρόκο να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και να προσπαθεί με στατικές φάσεις να φτάσει στην περιοχή του Λιβάκοβιτς. Από την άλλη, οι Κροάτες επιχειρούσαν κυρίως με αντεπιθέσεις να γίνουν απειλητικοί.
Χαμηλό τέμπο
Στο 17’ ο Πέρισιτς έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από την εστία του Μπόνο. Στο πρώτο 45λεπτο το τέμπο ήταν χαμηλό. Στα τελευταία λεπτά καμία ομάδα δεν απείλησε και οι Κροάτες δεν θέλησαν να ανοίξουν τον ρυθμό του αγώνα. Τουλάχιστον μέχρι να φτάσουμε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.
Συγκεκριμένα στο 47’ η Κροατία είχε τη μεγαλύτερη φάση του αγώνα. Έπειτα από ένα γύρισμα του Σόσα από τα αριστερά, ο Βλάσιτς έβαλε το πόδι του από τον Μπόνο, με τον τερματοφύλακα του Μαρόκου να αποκρούει. Στο δεύτερο ημίχρονο, λίγο έλειψε οι Κροάτες να πετύχουν το 1-0.
Καλύτεροι οι Μαροκινοί στο δεύτερο ημίχρονο
Ωστόσο, ο Μπόνο ήταν σωτήριος σε μία έξοδό του έπειτα από εκτέλεση κόρνερ. Η άμυνα του Μαρόκου έδιωξε, με την Κροατία να αδυνατεί να τελειώσει τη φάση με επιτυχία. Στο 65' ήταν σειρά των Μαροκινών να απειλήσουν. Ο Ζίγιες έστρωσε στον Χακίμι που εξαπέλυσε έναν «κεραυνό» αλλά ο Λιβάκοβιτς έδιωξε με γροθιές. Στο 71' ήταν σειρά του Μάρκο Λιβάγια να μπει στον αγωνιστικό χώρο αντί του Κράμαριτς. Με αυτή την κίνηση, ο Ντάλιτς έψαξε κάτι διαφορετικό στην επίθεση.
Η προσέγγιση του αγώνα όσο αυτός πλησίαζε στο τέλος του, δεν είχε αλλάξει για τις δύο ομάδες από το ξεκίνημά του. Οι Κροάτες ωστόσο ήταν αυτοί που έψαχναν περισσότερο το γκολ. Παρ' όλα αυτά δεν τα κατάφεραν με αποτέλεσμα το τελευταίο σφύριγμα να βρει ισόπαλες (0-0) τις δύο ομάδες.
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Το ματς είχε χαμηλό τέμπο στο μεγαλύτερο διάστημα, με το Μαρόκο να είχε περισσότερες ενέργειες με την μπάλα. Από την άλλη, η Κροατία προσπαθούσε με αντεπιθέσεις να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή, με τον πορτιέρε του Μαρόκου, Μπόνο να πραγματοποιεί σπουδαίες αποκρούσεις και να κρατάει το μηδέν.
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Ο Λούκα Μόντριτς πήρε φανέλα βασικού και πέτυχε κάτι μοναδικό. Εγινε πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία που έχει αγωνιστεί σε Μουντιάλ και σε Euro σε τρεις διαφορετικές δεκαετίες. Επίσης, έγινε ο γηραιότερος παίκτης που αγωνίζεται για την Κροατία σε Μουντιάλ σε ηλικία 37 ετών και 75 ετών.
MVP: Ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης και της Κροατίας, Λούκα Μόντριτς ήταν ο κινητήριος μοχλός της Κροατίας. Τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση. Ολες οι επιθέσεις ξεκινούσαν από τα πόδια του. Χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο ημίχρονο είχε τις περισσότερες πάσες στην επίθεση. από κάθε άλλον παίκτη στο γήπεδο (11).
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Το Μαρόκο αντιμετωπίζει στις 27 Νοεμβρίου το Βέλγιο (15:00) και η Κροατία την ίδια ημέρα τον Καναδά (18:00).
ΜΑΡΟΚΟ: Μπούνου, Χακίμι, Σάις, Αγκέρ, Μαζραουί (60’ Ατιγιάτ), Σ. Άμραμπατ, Ουνάχι (81’ Σαμπιρί), Αμάλαχ, Ζιγιές, Μπουφάλ (66’ Εζαλζουλί), Εν-Νεσίρι (81’ Χαμέντ-Αλά)
ΚΡΟΑΤΙΑ: Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Γκβάρντιολ, Σόσα, Μπρόζοβιτς, Μόντριτς, Κόβατσιτς (79’ Μάγιερ), Βλάσιτς, Πέρισιτς (90' Ορσιτς), Κράμαριτς (70’ Λιβάγια)