O… ιδιαίτερος κύριος Μπρόζοβιτς
i

Ο Μαρσέλο Μπρόζοβιτς/printscreen

O… ιδιαίτερος κύριος Μπρόζοβιτς

Sportal newsroom 12:02 - 12.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:12 - 20.08.2024

Παρά την… τρέλα του, ο Μαρσέλο Μπρόζοβιτς έχει συμβάλει ώστε η Κροατία να βρίσκεται ένα βήμα πριν αγωνιστεί για δεύτερη φορά σε τελικό Μουντιάλ.

«Αυτή τη φορά ξεπέρασες τον εαυτό σου!». Κάπως έτσι αντέδρασε πριν από καιρό ο Ιβαν Πέρισιτς όταν είδε το νέο tattoo του συμπαίκτη του στην εθνική Κροατίας, Μαρσέλο Μπρόζοβιτς. Στο αριστερό μέρος του λαιμού του είχε «χτυπήσει» το γνωστό emoticon με τη βόμβα που είναι έτοιμη να εκραγεί. Η αντίδραση του Πέρισιτς έκανε τον γύρο το διαδικτύου στην Ιταλία, με τον Μπρόζοβιτς να δέχεται κριτική. Αλλά πότε τον ένοιαξε για να τον ενδιαφέρει και τότε;

Ο «Εpic Brozo» δεν είναι ένας συνηθισμένος χαρακτήρας. Εχει μάθει να βρίσκεται στο επίκεντρο, όχι όμως πάντα για τους… σωστούς λόγους. Η καθημερινότητα του θα μπορούσε κάλλιστα να βοηθήσει ώστε να «χτιστεί» πάνω της κάποια τηλεοπτική σειρά, μιας και κινείται και ζει σε διαφορετική ταχύτητα απ’ ό,τι ο μέσος ποδοσφαιριστής στην Ιταλία.

Με διαφορετική ταχύτητα κινούταν κι όταν πέρασε με κόκκινο φανάρι, με αποτέλεσμα να του αφαιρεθεί το δίπλωμα από την αστυνομία του Μιλάνου. Τότε είχε και λίγη… βοήθεια από το αλκοόλ. Μα, επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, top επιπέδου και πίνει; O μέσος της Ιντερ το έχει κάνει σχεδόν συνήθεια να γιορτάζει μεγάλες νίκες με μπύρα, σε κοινή θέα, και ποιος ξέρει τι γίνεται στα… ιδιαίτερα διαμερίσματα. Και, βέβαια, δεν διστάζει να κάνει και τα τσιγάρα του, κάτι για το οποίο έχει δεχθεί εντονότατη κριτική κατά καιρούς.

Βέβαια, αυτός ο άνθρωπος, με αυτές τις συνήθειες, στην αναμέτρηση της Κροατίας απέναντι στη Ιαπωνία έσπασε το ρεκόρ σε αγώνα Μουντιάλ, καλύπτοντας 16,64 χιλιόμετρα, ξεπερνώντας κατά 400 μέτρα το προηγούμενο. Το οποίο ήταν πάλι δικό του και το είχε κάνει το 2018, όταν η Κροατία κέρδισε (2-1) την Αγγλία στην παράταση!

Αντίθετα με ό,τι συμβαίνει συνήθως στην Ιντερ, ο Μπρόζοβιτς παίζει περισσότερο σαν «6άρι» στο Μουντιάλ και από τους συμπατριώτες του χαρακτηρίζεται ως… μετρονόμος. Εχει την ευθύνη να ελέγχει το τέμπο του αγώνα και να βοηθάει στο passing game. Τα κάνει αμφότερα σε εξαιρετικό βαθμό και ο ρόλος του θα είναι καταλυτικός και στον αυριανό ημιτελικό των Κροατών με την Αργεντινή.