Ο Ριβάλντο δεν εγκρίνει ξένο προπονητή: «Η ομάδα της Βραζιλίας είναι δική μας»
i

Ριβάλντο/©Intime

Ο Ριβάλντο δεν εγκρίνει ξένο προπονητή: «Η ομάδα της Βραζιλίας είναι δική μας»

Κώστας Τόπας 14:49 - 13.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:10 - 20.08.2024

Ο Ριβάλντο ξεκαθάρισε πως στον πάγκο της Βραζιλίας θα πρέπει να κάτσει Βραζιλιάνος προπονητής.

Ο Ριβάλντο, ένας ιστορικός Βραζιλιάνος επιθετικός, θεώρησε «έλλειψη σεβασμού» το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετοί ξένοι προπονητές στη λίστα για να αναλάβουν τη «Σελεσάο», υπερασπιζόμενος ότι η χώρα έχει «ικανούς» τεχνικούς οι οποίοι μπορούν να αποδώσουν εξίσου καλά τη θέση.

Για τον αντικαταστάτη του Τίτε, έχουν κυκλοφορήσει ήδη αρκετά ονόματα. Από τον Πεπ Γκουαρδιόλα και τον Κάρλο Αντσελότι, μέχρι τον Άμπελ Φερέιρα. Ωστόσο, ο Ριβάλντο επιμένει πως η «Σελεσάο» πρέπει να προπονείται από γηγενή!

«Δεν συμφωνώ με την ιδέα ενός ξένου προπονητή. Πιστεύω πως είναι ασέβεια προς τους Βραζιλιάνους προπονητής. Θεωρώ πως έχουμε προπονητές που μπορούν να αναλάβουν την εθνική ομάδα και να κάνουν καλή δουλειά, όπως ο Ροζέριο Σένι, ο Φερνάντο Ντίνις, ο Κούκα, ο Ρενάτο Γκαούτσο και ο Ντοριβάλ Ζούνιορ. Υπάρχουν σίγουρα πολύ καλοί ξένοι προπονητές, αλλά η σελεσάο είναι δική μας και η εθνική ομάδα πρέπει να έχει προπονητή κάποιον με βραζιλιάνικό αίμα στις φλέβες του.

 Πιο σημαντικοί είναι οι παίκτες, πρέπει να τους βοηθήσουμε, να τους ενθαρρύνουμε και να τονώσουμε την αυτοπεποίθησή τους, γιατί έχουμε μια καλή γενιά και μια βάση με εμπειρία. Το Μουντιάλ είναι ένα μικρής διάρκειας τουρνουά και κερδίζεις ή χάνεις στις λεπτομέρειες», ανέφερε ο παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Βραζιλία το 2002.