Όλα τα ρεκόρ που απειλούν να σπάσουν Μέσι και Εμπαπέ
i

Εμπαπέ/ © Intime

Όλα τα ρεκόρ που απειλούν να σπάσουν Μέσι και Εμπαπέ

Πάνος Μαλακτάρης • 13:42 - 12.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:11 - 20.08.2024

Έτοιμοι να προσπεράσουν Κλόζε και Ρονάλντο και να σπάσουν αρκετά ρεκόρ οι δύο σούπερ σταρ

Τα Παγκόσμια Κύπελλα πάντοτε συγκέντρωναν τους καλύτερους ποδοσφαιριστές και αποτελούσαν τη «σκηνή» στην οποία γινόμασταν μάρτυρες φοβερών επιδόσεων. Επιδόσεων που πολλές φορές σήμαιναν την επίτευξη ή/και το «σπάσιμο» διαφόρων ρεκόρ. 

Συγκεντρώσαμε τα σημαντικότερα εκ των οποίων κινδυνεύουν να ξεπεραστούν μέχρι τη λήξη αυτού του μουντιάλ, και όχι μόνο.  Πάμε ευθύς αμέσως να τα δούμε. 

Περισσότερες συμμετοχές σε τελική φάση Παγκοσμίων Κυπέλλων (5)


Για να βρούμε τον πρώτο που το κατάφερε πρέπει να πάμε πολύ πίσω στο χρόνο και συγκεκριμένα στον Μεξικανό γκολκίπερ Αντόνιο Καρβαχάλ, ο οποίος έπαιξε σε 5 διοργανώσεις μεταξύ 1950 και 1966. Οι συμπατριώτες του Ράφα Μάρκεζ και Αντρές Γκουαρδάδο επίσης έπιασαν τις 5 συμμετοχές, με τη λίστα των «πεντάρηδων»να συμπληρώνουν ποιοί άλλοι από τους CR7 και Λίο Μέσι. Ο Σακίρι για την Ελβετία έχει 4 συμμετοχές, αν και στα 31 του είναι λίγο δύσκολο-αλλά όχι απίθανο-να «γράψει» ακόμα μία συμμετοχή. 

Ο Εμπαπέ «τρομάζει» με το δεύτερο μουντιάλ του μόλις στα 23 του, ενώ Μούσιαλα, Γκάβι και Μπέλιγκχαμ είναι ακόμα ουσιαστικά στην εφηβεία, γράφοντας στο Κατάρ την πρώτη παρουσία τους. Θεωρητικά, για να το αντιληφθούμε όλο αυτό, στο μουντιάλ του 2042 ο Γκάβι θα είναι 37 ετών, δυνητικά-γερό να είναι το παιδί-έτοιμος για να λάβει μέρος στο έκτο του Μουντιάλ. 

Σκοράρισμα σε διαφορετικά Μουντιάλ (5)


Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι προσωρινά ο μόνος που έχει σκοράρει σε πέντε διαφορετικές διοργανώσεις, αφού σκοράροντας στα γήπεδα του Κατάρ ξεπέρασε στη σχετική λίστα (με γκολ σε 4 μουντιάλ) τους Πελέ, Ούβε Ζέλερ, Μίροσλαβ Κλόσε και Λιονέλ Μέσι. Ο Εμπαπέ πάλι απειλεί έχοντας σκοράρει σε δύο-ήδη-μουντιάλ. 

Περισσότερα παιχνίδια (συμμετοχές) σε Παγκόσμια Κύπελλα (25)


Εδώ βρίσκουμε 12 παίκτες που έχουν τουλάχιστον 20 συμμετοχές. Στις πρώτες τρεις θέσεις βρίσκουμε τους Πάολο Μαλντίνι (23), Κλόζε (24) και Ματέους με 25. Ο Μέσι έχει 24, οπότε αν φτάσει στον τελικό η Αργεντινή και παίξει και στα δύο ματς ο Λίο, θα περάσει μόνος πρώτος με 26 παιχνίδια σε τελική φάση. Ή ακόμα και στο ματς για την τρίτη/τέταρτη θέση, αν δεν ξεπεραστεί το εμπόδιο των σκληροτράχηλων Κροατών στον ημιτελικό.  Πιο κάτω στη σχετική λίστα συναντάμε τους Κουρτουά (15), Ραφαέλ Βαράν (18 αν παίξει στα επόμενα 2 ματς στο Κατάρ), φυσικά πάλι ο Εμπαπέ με 12, ο Μπέλιγχαμ με 5 στα 19 του, και ξανά Πέδρι, Μούσιαλα και Γκάβι που-ηλικιακά-μπορούν να απειλήσουν στο μάλλον. 

Περισσότερα γκολ σε Μουντιάλ (16)

Το ρεκόρ του Κλόζε, ο οποίος ξεπέρασε ονόματα όπως αυτά του Γκερντ Μίλερ και του Ζιστ Φοντέν, δείχνει ικανό να ξεπεραστεί από-καλά το μαντέψατε-τον Κιλιάν Εμπαπέ ξανά, μετρώντας 9 γκολ ήδη. 

Περισσότερες νίκες σε τελική φάση (17)

Ο Μέσι «έπιασε» στη σχετική λίστα τον Κλόζε με τη νίκη της Αργεντινής κόντρα στην Ολλανδία, και με πιθανή νίκη απέναντι στους Κροάτες θα περάσει μόνος πρώτος με 18 νίκες σε ματς τελικής φάσης. 

Περισσότερα γκολ σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου (2)

Οι βραζιλιάνοι Βαβά και Πελέ, ο Πολ Μπράιτνερ και ο Ζινεντίν Ζιντάν είναι στην κορυφή της σχετικής λίστας, με το «wonder kid» των Γάλλων να έχει ήδη σημειώσει ένα στον τελικό της Ρωσίας το 2018 και να δείχνει έτοιμος να τους ισοφαρίσει σε λίγες μέρες.  Κανείς δε μπορεί ασφαλώς να ξεγράψει ούτε τον Μέσι από το να πετύχει κάτι αντίστοιχο. 

Μόνος παίκτης που να έχει σημειώσει γκολ σε τελική φάση μουντιάλ και ως έφηβος, και διανύοντας την δεκαετία τόσο των 20 αλλά και των 30 του.  
Ο Λιονέλ Μέσι είναι ο μόνος στη σχετική λίστα, με τον νεαρό Γάλλο να έχει ήδη σκοράρει στα 19 και στα 23 του σε τελική φάση και να μοιάζει σχεδόν σίγουρο πως θα το επιτύχει κι αυτός αργά ή γρήγορα.

Νεότερος αρχηγός ομάδας σε Μουντιάλ

Η θρυλική καλτ μορφή του Αμερικανού τερματοφύλακα Τόνι Μέολα κατέχει εδώ τα πρωτεία, έχοντας φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού σε ηλικία 21 ετών και 109 ημερών στο ματς κόντρα στην-ενωμένη τότε-Τσεχοσλοβακία στο μουντιάλ της Ιταλίας το καλοκαίρι του 1990. 

Γρηγορότερο γκολ σε μουντιάλ

Όλοι λίγο πολύ θυμόμαστε-έστω οι κάπως παλαιότεροι-το γκολ του «ταύρου του Βοσπόρου» Χακάν Σουκούρ στο ματς για την τρίτη θέση μεταξύ Τουρκίας και Νοτίου Κορέας το 2002, με τον δυναμικό επιθετικό να βρίσκει δίχτυα σε 11(!) μόλις δευτερόλεπτα. Αυτό είναι ίσως το μοναδικό ρεκόρ που ούτε ο Μέσι ούτε ο Εμπαπέ θα μπορέσουν να σπάσουν, αν και στο ποδόσφαιρο πολλά έχουν δει τα μάτια μας.