Τα ημιτελικά του Μουντιάλ ολοκληρώθηκαν με κερδισμένους τους Γαλλία - Αργεντινή και χαμένους τους Μαρόκο-Κροατία. Όλοι όμως κατάφεραν να πάρουν και να δώσουν κάτι.
Το φετινό Μουντιάλ οδεύει προς το τέλος του, με την Γαλλία και την Αργεντινή να «κλείνουν» την πανέμορφη αυτή διοργάνωση. Μια διοργάνωση η οποία είχε αουτσάιντερ, πάθος, «ματσάρες» κι άλλα τόσα θετικά χαρακτηριστικά που άφησαν πίσω το κακό της παρελθόν.
09:21 - 12.12.2022
Πως το Μουντιάλ του Κατάρ από «χειρότερο» έγινε τελικά το καλύτερο
Πως κατάφερε το «μισητό» Μουντιάλ του Κατάρ, να μας κάνει να το αγαπήσουμε…
Μαρόκο, Γαλλία, Αργεντινή και Κροατία ήταν οι ομάδες που κατάφεραν να φτάσουν πιο ψηλά στη βαθμίδα του τουρνουά και πλέον όλες θα δώσουν τη δική τους μάχη για μια θέση στο βάθρο, στους δύο τελικούς του Σαββατοκύριακου.
Το ταξίδι ήταν μεγάλο, η κούραση αρκετή, όμως όλοι τους κατάφεραν να πάρουν πράγματα από το Μουντιάλ στο Κατάρ. Για να τα χαρούν όμως τα.... κερδισμένα έπρεπε να… βγάλουν από την τσέπη τους και να δώσουν.
Μαρόκο
Τι κέρδισε: Ασυζητητί μία τεράστια πορεία, η οποία θα μνημονεύεται στα χρονικά του ποδοσφαίρου, ως μία εκ των κορυφαίων - αν όχι η κορυφαία - ενός αουτσάιντερ. Πρώτη θέση σε όμιλο με Κροατία και Βέλγιο, πρόκριση κόντρα στην Ισπανία στα πέναλτι και νίκη επί της πανίσχυρης Πορτογαλίας, φτάνοντας έτσι ένα βήμα πριν την μεγάλη διάκριση.
Τι έχασε: Την μεγάλη διάκριση. Μία τέτοια πορεία ήταν αμαρτία από τον Θεό - εν προκειμένω τον Αλάχ - να μην ολοκληρωθεί με τον πιο ένδοξο τρόπο. Μπορεί να μην έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο του κόσμου, ωστόσο μην ξεχνάμε ότι ούτε η Ελλάδα το έκανε στο Euro του 2004.
Κροατία
Τι κέρδισε: Η Κροατία μπορεί να μην είχε καλό ξεκίνημα στους ομίλους του Μουντιάλ, ούτε να έπεισε στη συνέχεια πως είναι φαβορί. Όμως η ίδια δικαίωσε τον τίτλο του φιναλίστ στο περασμένο τουρνουά, φτάνοντας πολύ ψηλά στη διοργάνωση του Κατάρ. Πέταξε εκτός μάλιστα και -ίσως το μεγαλύτερο- φαβορί, τη Βραζιλία, την ώρα που όλοι πίστευαν πως η Σελεσάο θα φτάσει άνετα στο Λουσαΐλ.
Τι έχασε: Τη δυνατότητα να δώσει στον Μόντριτς την ευκαιρία να κλείσει με επιτυχία το «Last Dance» του. Ο μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης έφτασε 37 χρονών και δύσκολα - καλά ποτέ μη λες ποτέ - θα βρίσκεται στο τουρνουά των ΗΠΑ-Καναδά-Μεξικό. Ευτυχώς για εκείνον έφτασε σε έναν τελικό, δυστυχώς για εκείνον δεν τον κέρδισε.
Γαλλία
Τι κέρδισε: Την ευκαιρία να πάρει το πρώτο «back to back» τρόπαιο μετά την Βραζιλία. Οι «Μπλέ» δεν έχουν εύκολο έργο, ωστόσο ένα τέτοιο ρεκόρ μόνο μικρό δεν είναι. Ειδικά όταν αυτό θα μειώσει το σκορ στο «Λατίνοι vs Ευρωπαίοι».
Tι έχασε: Το γεγονός πως σε ένα ματς τελικού κόντρα στην Αργεντινή, θα απουσιάζουν τα «βαριά της χαρτιά». Ενκολό Καντέ, Πολ Πογκμπά, Πρεσνέλ Κιμπεμπέ και Κρίστοφερ Ενκουκού δεν θα αγωνιστούν στο ματς της Κυριακής. Δεν είναι τόσο το αγωνιστικό κομμάτι, όσο το συναισθηματικό. Παίκτες τέτοιου βεληνεκούς είναι αμαρτία - από το Θεό αυτή τη φορά - να λείπουν σε ένα τέτοιο ματς.
Αργεντινή
Τι κέρδισε: Τον Μέσι στα καλύτερα του! Ο άσος της Παρί Σεν Ζερμέν διανύει την κορυφαία του σεζόν με τη φανέλα της Αργεντινής. Σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, σώζει την ομάδα του σε κάθε παιχνίδι και γενικότερα η εικόνα του είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετική. Το μόνο που μένει για τον ίδιο είναι να κλείσει αυτόν τον κύκλο με τίτλο.
Τι έχασε: Έναν τελικό με τον Κριστιάνο Ρονάλντο! Πολλοί ζητούσαν φέτος έναν τελικό ανάμεσα σε Αργεντινή και Πορτογαλία, με το «timing» να είναι εξαιρετικό. Μέσι και Ρονάλντο δεν θα αγωνιστούν σε άλλο Μουντιάλ - δώ λέμε σίγουρα ποτέ - κι ένα φινάλε μεταξύ των δύο θα ήταν εξαιρετικό.