Για το απόλυτο η Εθνική γυναικών με την Εσθονία

Για το απόλυτο η Εθνική γυναικών με την Εσθονία

14:51 - 24.11.2022
Σημαντικό παιχνίδι για την Εθνική Γυναικών κόντρα στην Εσθονία στο κλειστό της Καλλιθέας στην Ρόδο στις 18:00 (LIVE Streaming από το κανάλι της FIBA στο youtube) για την 3η αγωνιστική των προκριματικών του EuroBasket 2023.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θέλει τη νίκη για να κάνει το 3 στα 3 στον όμιλο που θα την φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην πρόκριση στη τελική φάση του Eurobasket 2023. Υπενθυμίζεται πως στις δύο πρώτες αγωνιστικές οι νίκες είχανε έρθει επί των Μεγάλης Βρετανίας και Πορτογαλίας πριν από έναν χρόνο.

Η βαθμολογία στον όμιλο της Εθνικής μας μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές έχει ως εξής:
1. Ελλάδα 4 (2-0)
2. Πορτογαλία 3 (1-1)
3. Εσθονία 3 (1-1)
4. Μεγάλη Βρετανία 2 (0-2).

Ο Γιώργος Τσεμπέρης εκ των συνεργατών του Πέτρου Πρέκα στον πάγκο της Εθνικής μας αναλύοντας τη σημερινή αντίπαλο την Εσθονία τόνισε: «Η Εσθονία είναι μια ομάδα που έχει μεγάλη αδυναμία στην πίεση. Αν η αντίπαλος την πιέσει κάνει λάθη, δεν φτάνει σε μεγάλα σκορ, οι παίκτριες της σουτάρουν στατικά τρίποντα και δείχνει πάθος στην άμυνα χωρίς να έχει διάρκεια.

Τη Μεγάλη Βρετανία τη νίκησε έχοντας μια τελείως διαφορετική ομάδα από αυτή που έχει έρθει εδώ, καθώς λείπουν αρκετές βασικές αθλήτριες. Επίσης, να σημειωθεί ότι η Μεγάλη Βρετανία έπαιξε πάνω από 30 λεπτά ζώνη και δέχτηκε πολλά τρίποντα. Η Εσθονία, όμως, είναι μια μαχητική ομάδα.

Εμείς στο σημερινό παιχνίδι πρέπει να παίξουμε άμυνα, να πιέσουμε πολύ την μπάλα και να οδηγήσουμε σε λάθη την αντίπαλο προκειμένου να βγάλουμε αιφνιδιασμούς. Να φροντίσουμε επίσης να μην τροφοδοτηθούν οι ψηλές τους, ενώ να κάνουμε και closeout στην άμυνα για να μην δεχτούμε τρίποντα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εθνική μας έχει αντιμετωπίσει μόλις μία φορά στο παρελθόν την Εσθονία. Ήταν στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Eurobasket 2015 όπου η Ελλάδα κέρδισε με 58-43 έχοντας για πρώτες της σκόρερ τις Ζωή Δημητράκου με 12 πόντους και την Πελαγία Παπαμιχαήλ με 10.

Tags: