«Βγάλτε από τώρα βίζα αλλιώς μπορεί να μην προλάβετε»: Η οδηγία της ταξιδιωτικής ομοσπονδίας των ΗΠΑ εν όψει Μουντιάλ 2026

Το τρόπαιο του Μουντιάλ

i

© Intime

«Βγάλτε από τώρα βίζα αλλιώς μπορεί να μην προλάβετε»: Η οδηγία της ταξιδιωτικής ομοσπονδίας των ΗΠΑ εν όψει Μουντιάλ 2026

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:20 - 07.10.2024 / Ανανεώθηκε: 23:39 - 07.10.2024

Μπορεί να απομένουν σχεδόν δύο χρόνια από το Μουντιάλ του 2026, όμως η ταξιδιωτική ομοσπονδία των ΗΠΑ παροτρύνει αρκετούς πολίτες του εξωτερικού να βγάλουν βίζα πριν να είναι αργά.

Σέντρα στις 11 Ιουνίου του 2026 αναμένεται να κάνει το Μουντιάλ εκείνης της χρονιάς, το οποίο θα φιλοξενηθεί στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, από τις ΗΠΑ, Μεξικό, Καναδά. Μεταξύ των χωρών που θα ψάξουν την πρόκριση είναι και η Ελλάδα, η οποία θέλει να επιστρέψει σε μεγάλη διοργάνωση μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014..

Θεωρητικά είναι νωρίς για κάποιον πολίτη της χώρας μας να κάνει τις απαραίτητες διαδικασίες για ένα εισιτήριο προς τις ΗΠΑ, αφού υπολείπονται πάνω από 600 ημέρες μέχρι τη σέντρα. Βέβαια, οι πολίτες κάποιων άλλων εθνών θα πρέπει να πάρουν το ρίσκο και να βγάλουν βίζα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ταξιδιωτικής ομοσπονδίας των Ηνωμένων Πολιτειών. Ειδικότερα, ο Τζέοφ Φριμαν, τόνισε πως αρκετοί φίλαθλοι θα πρέπει να κάνουν από τώρα τη διαδικασία, αφού η έγκριση της βίζας μπορεί να πάρει και 500 ημέρες.

Όταν o διαιτητής του Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός είχε προκαλέσει την οργή του Αλόνσο και των παικτών της Ουρουγουάης: «Είναι π....ας γιος»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

17:44 - 02.10.2024

Όταν o διαιτητής του Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός είχε προκαλέσει την οργή του Αλόνσο και των παικτών της Ουρουγουάης: «Είναι π....ας γιος»

Tην οργή των παικτών της Εθνικής Ουρουγουάης και του Ντιέγκο Αλόνσο είχε προκαλέσει ο Ντάνιελ Σίμπερτ, ο διαιτητής που ορίστηκε στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ στο Κατάρ.

«Αν δεν έχετε τη βίζα σας σήμερα, δεν θα μπορέσετε να έρθετε εδώ για το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα γίνει το 2026», είπε ο ίδιος μεταξύ άλλων. Παρόλα αυτά, ο Φρίμαν δεν αναφερόταν στους πολίτες όλων των χωρών, αλλά σε εκείνους που διαμένουν στα κράτη με λιγότερο εύκολη πρόσβαση στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την ταξιδιωτική ομοσπονδία των Ηνωμένων Πολιτειών, ο μέσος χρόνος αναμονής στην Κολομβία είναι περίπου 670 ημέρες, πράγμα που σημαίνει ότι ορισμένοι επισκέπτες θα μπορούσαν να χάσουν το τουρνουά. Στο Μεξικό, ο μέσος χρόνος αναμονής είναι 458 ημέρες και οι ταξιδιώτες από την Ινδία πρέπει να περιμένουν έως και 404 ημέρες για μια αίτηση.

Αυτά τα στοιχεία θα μπορούσαν να αποτρέψουν πολλούς οπαδούς του ποδοσφαίρου από το να προγραμματίσουν το ταξίδι τους, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τα έσοδα από τον τουρισμό που αναμένονται από τη διοργάνωση. Από πλευράς της κυβέρνησης, ένας εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνισε πως ακόμα υπάρχει χρόνος για τις αιτήσεις. «Ενώ ενθαρρύνουμε τους υποψήφιους επισκέπτες του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA που θα χρειαστούν βίζα για τις ΗΠΑ να κάνουν αίτηση τώρα, υπάρχει ακόμα πολύς χρόνος για τους οπαδούς», είπε συγκεκριμένα.