Αλλαγή πλάνων για τον Μπατούμ - Δεν σταματάει το μπάσκετ μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά επιστρέφει στους Σίξερς (vids)
i

© photo by Tim Nwachukwu / Getty Images / Ideal Images

Αλλαγή πλάνων για τον Μπατούμ - Δεν σταματάει το μπάσκετ μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά επιστρέφει στους Σίξερς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 14:24 - 03.06.2024 / Ανανεώθηκε: 15:18 - 03.06.2024

Η σύζυγός του Λίλι είχε αποκαλύψει προ μηνών, πως ο αγαπημένος της, Νικολά Μπατούμ, έχει αποφασίσει να αποσυρθεί από την ενεργό δράση μετά την συμμετοχή του με την Γαλλία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Μόνο που οι Φιλαδέλφεια Σίξερς τον θέλουν, τον χρειάζεται και τον έχουν πείσει να υπογράψει νέο συμβόλαιο.

Τον περασμένο Αύγουστο, σε μία ανύποπτη στιγμή, η Λιλί Μπατούμ, είχε ενημερώσει μέσω των κοινωνικών δικτύων πως ο σύντροφός της Νικολά, έχει αποφασίσει στο τέλος της σεζόν να αποσυρθεί από την ενεργό δράση -αφού πρώτα θα έπαιζε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού με τη Γαλλία.

Και για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, όλοι θεωρούσαν πως ο 35χρονος φόργουορντ, μετά από 16 χρόνια στο ΝΒΑ θα εγκατέλειπε τις ΗΠΑ και θα... κρεμούσε και τα παπούτσια του. Τελικά όμως, η ζήτηση που έχει ο Μπατούμ αλλάζει τα πλάνα του και η απόφαση... συνταξουσιοδότησης αναβάλλεται.

Σε αυτή του την αλλαγή πλάνων, συνέβαλε η επιθυμία των Φιλαδέλφεια Σίξερς και ειδικά του σούπερ σταρ τους, Τζοέλ Εμπίντ, να τον διατηρήσουν στην ομάδα τους και η συμφωνία για ένα νέο συμβόλαιο (ενός ή δύο ετών) έχει ήδη υπάρξει.

Η αλήθεια είναι ότι ο Μπατούμ, με τους Σίξερς επανήλθε με κομβικό ρόλο και έπαιξε τα 38 από τα 57 ματς του ως βασικός. Είχε 5,5 πόντους, 4,2 ριμπάουντ, 2,2 ασίστ σε 25'9 χρόνο συμμετοχής. Τον μεγαλύτερο μετά την πρώτη του σεζόν με τους Κλίπερς (2020-21) όταν έμενε στο παρκέ για 27,4 λεπτά.

Κυρίως όμως, έδειξε πως με την ποιότητά του μπορεί ακόμα να επηρεάζει το παιχνίδι σε μεγάλο βαθμό, γεγονός που θα του προσφέρει μερικά ακόμα εκατομμύρια στον τραπεζικό του λογαριασμό. Στοιχείο που τον έπεισε να μην κάνει πράξη την επιθυμία της αγαπημένης του Λιλί, που μάλλον ήθελε να κάνει περισσότερη συντροφιά μαζί του, από το να τον αποχαιρετά κάθε τρεις και λίγο για ταξίδια ανά τις ΗΠΑ.

O ΛεΜπρόν Τζέιμς στην ελεύθερη αγορά: Η αποκάλυψη του ατζέντη του που ρίχνει... λάδι στη φωτιά (vid)
NBA

17:50 - 26.05.2024

O ΛεΜπρόν Τζέιμς στην ελεύθερη αγορά: Η αποκάλυψη του ατζέντη του που ρίχνει... λάδι στη φωτιά (vid)

Ο Ριτς Πολ, ο οποίος εκτός από φίλος του ΛεΜπρόν Τζέιμς είναι και ο μάνατζερ του, επιβεβαίωσε της φήμες. Είπε πως «ο ΛεΜπρόν θα είναι ελεύθερος αυτό το καλοκαίρι και θα μελετήσουμε τις επιλογές του», ενώ οι Λέικερς παραμένουν η πρώτη του επιλογή. Κανείς όμως, δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά...

Οι Σίξερς έχουν αρκετά μεγάλο περιθώριο στο salary cup τους και πέραν του στόχου τους να αποκτήσουν έναν σούπερ σταρ (Πολ Τζορτζ, Μπράντον Ίνγκραμ, ακόμα και τον ΛεΜπρόν Τζέιμς), σκέφτονται ταυτόχρονα μία πιθανή ανταλλαγή με τους Μαϊάμι Χιτ που θα τους προσφέρει τον Τζίμι Μπάτλερ, ενώ πέραν του Μπατούμ θα δώσουν νέο συμβόλαιο και στον Κέλι Ούμπρε και τον Κάιλ Λάουρι.