Ο Κολοκό ίσως κρατά το... διαβατήριο του Βεζένκοφ για τον Ολυμπιακό
i

© imago

Ο Κολοκό ίσως κρατά το... διαβατήριο του Βεζένκοφ για τον Ολυμπιακό

Γιώργος Γαβριλάκης 10:20 - 22.07.2024 / Ανανεώθηκε: 16:53 - 22.07.2024

Οι Τορόντο Ράπτορς σκέφτονται να επαναφέρουν στην ομάδα τους τον Κρίστιαν Κολοκό, ο οποίος ξεπέρασε το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε. Μόνο που έχουν ήδη 15 εγγυημένα συμβόλαια και θα πρέπει να αποδεσμεύσουν έναν για να αποκτήσουν τον Καμερουνέζο σέντερ. Και αυτός ο... ένας ίσως είναι ο Σάσα Βεζένκοφ!

Κάθε ομάδα στο NBA έχει το δικαίωμα να διατηρεί στα λογιστήρια της 15 εγγυημένα συμβόλαια, συν άλλα τρία two-way. Παικτών δηλαδή που παίζουν κυρίως στην G-League και εμφανίζονται στον «μαγικό πλανήτη» από... καθόλου, μέχρι περιστασιακά. Οι Τορόντο Ράπτορς αυτή τη στιγμή έχουν καλύψει όλες τις θέσεις τους. Έχουν 18 παίκτες στο ρόστερ, συμπεριλαμβανομένου και του Σάσα Βεζένκοφ και σκέφτονται πως μάλλον ήρθε η ώρα για κάποια αλλαγή.

Μάλιστα, έχουν κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό τους. Ο Κρίστιαν Κολοκό είναι ένας παίκτης που τον απέκτησαν στο Draft του 2022 και μάλιστα στην πρώτη του σεζόν δεν έκανε... πάταγο, αλλά προσέφερε εικόνες υψηλής προοπτικής. Ο Καμερουνέζος σέντερ με μπόι στα 213 εκατοστά, είναι τελειόφοιτος του Αριζόνα και στη rookie σεζόν του με τους Πτερόσαυρους (2022-23), έπαιξε 58 ματς και κατέγραψε στη στατιστική του 3,1 πόντους, 2,9 ριμπάουντ και 1 μπλοκ σε λιγότερο από 14 λεπτά (13,8 για την ακρίβεια) συμμετοχής ανά αγώνα.

Στις 17 Ιανουαρίου του 2024 όμως, το Τορόντο πήρε την δύσκολη απόφαση να τον αποδεσμεύσει. Εν τω μεταξύ, είχε προκύψει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας στον Κολόκο που απείλησε ακόμα και την ζωή του. Όχι μόνο την καριέρα του. Ένας θρόμβος στο κυκλοφορικό του σύστημα, παραλίγο να του κοστίσει ακόμα και τη ζωή του, μόνο που τελικά αντιμετωπίστηκε και τώρα ο 24χρονος από την Ντουάλα του Καμερούν, μεγαλωμένος στην Καλιφόρνια, βρίσκεται στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας του.

Έχει πάρει το πολυπόθητο «πράσινο φως» από τους προσωπικούς του ιατρούς για πλήρη δράση και επανένταξη στο απαιτητικό πρόγραμμα των αθλητών του κορυφαίου επιπέδου και το μόνο που μένει για την επιστροφή του στη διαθεσιμότητα ομάδων του NBA είναι η τελική έγκριση της λίγκας και το... πέρασμα από τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Σειρήνες» στο Βελιγράδι: Ομάδες του NBA θέλουν να... κλέψουν τον Κάρλικ Τζόουνς από την Παρτίζαν (vid)
EUROLEAGUE

08:48 - 22.07.2024

«Σειρήνες» στο Βελιγράδι: Ομάδες του NBA θέλουν να... κλέψουν τον Κάρλικ Τζόουνς από την Παρτίζαν (vid)

Ο Κάρλικ Τζόουνς μετά την τρομερή εμφάνισή του και το triple double τη μέρα που παραλίγο το Νότιο Σουδάν να νικήσει τις ΗΠΑ (100-101) έγινε ξαφνικά hot όνομα στον «μαγικό πλανήτη». Έχει υπογράψει ήδη στην Παρτίζαν, αλλά υπάρχει NBA out στη συμφωνία του, που λήγει την Πέμπτη (25/7).

Επειδή όμως, αυτό είναι θέμα χρόνου να συμβεί, οι Τορόντο Ράπτορς σκέφτονται ήδη την επαναφορά του παίκτη στο ρόστερ τους. Και για να ολοκληρωθεί αυτή (η επαναφορά), πέραν από το καταφατικό νεύμα των γιατρών επιβάλλεται να γίνει και μία αποδέσμευση. Κάπως έτσι, δημιουργείται μία αισιόδοξη ατμόσφαιρα για τον Σάσα Βεζένκοφ και τον Ολυμπιακό.

Διότι, αν οι Καναδοί αποφασίσουν να προωθήσουν την προσθήκη του Κρίστιαν Κολοκό και δεν τους τον πάρει άλλη ομάδα μιας και είναι ελεύθερος, θα πρέπει να «κόψουν» ένα συμβόλαιο. Από τη στιγμή που ο Βεζένκοφ τους έχει εξηγήσει την πρόθεσή του να επιστρέψει στην Ευρώπη και στον Ολυμπιακό, τότε ο Βούλγαρος φόργουορντ είναι η προφανής επιλογή τους για... αποχαιρετιστήριο πάρτι.