Ιστορική νίκη για το Νότιο Σουδάν που ξεκίνησε με το... δεξί στην παρθενική του εμφάνιση!

Ιστορική νίκη για το Νότιο Σουδάν που ξεκίνησε με το... δεξί στην παρθενική του εμφάνιση!

Ευτυχία Οικονομίδου 14:05 - 28.07.2024 / Ανανεώθηκε: 14:17 - 28.07.2024

Το Νότιο Σουδάν συνεχίζει να προκαλεί εκπλήξεις πραγματοποιώντας την πρώτη του νίκη στην πρώτη του συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες με το... καλημέρα σας!

Πρεμιέρα και για τον τρίτο όμιλο του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ 2024 με το Νότιο Σουδάν να ρίχνεται στη μάχη απέναντι στο Πουέρτο Ρίκο. Μία ιστορική μέρα για τον λαό του Νοτίου Σουδάν που στην παρθενική του συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες πήρε και τη νίκη στην πρεμιέρα (90-79)! Το πρόσφατα ανεξαρτητοποιημένο κράτος (2011) πραγματοποίησε ένα ονειρικό ντεμπούτο και μετά το φιλικό απέναντι στην Team USA, που λίγο έλειψε να τη νικήσει, ήρθε να βάλει για τα καλά το όνομά του ανάμεσα στις χώρες που αξίζει να προσέξει κανείς.

Μπορεί ο εθνικός του ύμνος να μην ακούστηκε σωστά από τα μεγάφωνα, ωστόσο πήρε δύναμη από τον κόσμο και πραγματοποίησε αυτόν τον ιστορικό θρίαμβο. Ο εκπληκτικός Κάρλικ Τζόουνς με 19 πόντους, 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ ήταν για ακόμη μία φορά ο παίκτης που ξεχώρισε για τους Αφρικανούς, με τον Μάριαλ Σαγιόκ να προσθέτει 15 πόντους και τους Νούνι Άμοτ και Μπουλ Κουόλ από 12 πόντους αποδεικνύοντας την επιθετική πολυφωνία της ομάδας. Για το Πουέρτο Ρίκο, ο Χοσέ Αλβαράδο είχε 26 πόντους, όντας τραυματίας μεε τον Τρέμοντ Ουότερς να προσθέτει 18 πόντους.

«Φιάσκο» στους Ολυμπιακούς Αγώνες: Η πιο σημαντική μέρα του Νοτίου Σουδάν παραλίγο να... καταστραφεί (vid)

«Φιάσκο» στους Ολυμπιακούς Αγώνες: Η πιο σημαντική μέρα του Νοτίου Σουδάν παραλίγο να... καταστραφεί (vid)

Αυτά δεν γίνονται συχνά και γενικά καλό είναι να μην γίνονται. Αντί η ανάκρουση του εθνικού ύμνου του Νοτίου Σουδάν να προκαλέσει συγκίνηση στους παίκτες, προκάλεσε απορία μόλις συνειδητοποίησαν ότι είναι λάθος.

Με... αέρα σιγουριάς ξεκίνησε στο ματς το Πουέρτο Ρίκο με ένα αναπάντητο σερί 8 πόντων και συνέχισε την καλή του πορεία με κύριο εκφραστή των επιθέσεών του τον Χοσέ Αλβαράδο (4-13). Το Νότιο Σουδάν δεν το έβαζε τόσο εύκολα κάτω όμως και γρήγορα βρήκε τρόπο να πλησιάσει (16-17, στο 6'). Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Πορτορικανοί συνέχιζαν να διατηρούν το προβάδισμά τους, όμως στο 12ο λεπτό ήρθε και η ισοφάριση (28-28). Αυτό δεν κράτησε για πολύ, αφού το Πουέρτο Ρίκο ξέφυγε ξανά (31-40, στο 15') με το δίδυμο Ουότερς και Αλβαράδο να πρωταγωνιστεί στο παρκέ.

Αποχώρησε υποβασταζόμενος ο Αλβαράδο από την αναμέτρηση με το Νότιο Σουδάν - Επέστεψε στο δεύτερο ημίχρονο

Αποχώρησε υποβασταζόμενος ο Αλβαράδο από την αναμέτρηση με το Νότιο Σουδάν - Επέστεψε στο δεύτερο ημίχρονο

Άσχημη ήταν η εξέλιξη της αναμέτρησης του Νοτίου Σουδάν με το Πουέρτο Ρίκο με τους Πορτορικανούς να βλέπουν τον Χοσέ Αλβαράδο να αποχωρεί υποβασταζόμενος και να κατευθύνεται προς τα αποδυτήρια, για να επιστέψει λίγο αργότερα δείχνοντας πως ξεπέρασε το πρόβλημά του.

Ωστόσο, το Νότιο Σουδάν συνέχιζε να δείχνει την ανταγωνιστική του εικόνα με όπλο του την επιθετική του πολυφωνία και τον Κάρλικ Τζόουνς να ξεχωρίζει. Μετά την ανάπαυλα, ανέβασε... στροφές και έκανε την ανατροπή με 5 τρίποντα μόνο στο τρίτο δεκάλεπτο φτάνοντας μάλιστα να προηγείται και για 8 πόντους στο 26ο λεπτό του αγώνα (69-61).

Ο τραυματισμός του Αλβαράδο που αποχώρισε λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου και επέστρεψε αργότερα στο δεύτερο μέρος σίγουρα επηρέασε την απόδοση του Πουέρτο Ρίκο, καθώς ο γκαρντ των Πέλικανς είναι γνωστός τόσο για τα αμυντικά, όσο και τα επιθετικά καθήκοντα που εκτελεί. Έτσι μαζί με τον Κοντίτ προσπάθησαν να... ροκανίσουν την διαφορά (71-69, στο 30'). Ο Τζόουν με τον Μπουλ Κουόλ και τον Μάριαλ Σαγιόκ κρατούσαν σταθερά μπροστά το Νότιο Σουδάν (83-73, 37'), το οποίο πραγματοποίησε την ιστορική αυτή νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 20-28, 48-54, 71-69, 90-79

© PrtScr
© PrtScr
window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });