«Και ο Τεντόγλου μας τιμάει αλλά ας είμαστε ειλικρινείς, τα φώτα θα είναι πάνω στον Αντετοκούνμπο»

Γιάννης Αντετοκούνμπο

i

© Intime

«Και ο Τεντόγλου μας τιμάει αλλά ας είμαστε ειλικρινείς, τα φώτα θα είναι πάνω στον Αντετοκούνμπο»

Sportal newsroom 11:02 - 09.07.2024 / Ανανεώθηκε: 22:50 - 17.07.2024

Ο προπονητής Ευθύμης Κιουμουρτζόγλου, έκανε το δικό του σχόλιο για την σπουδαία πρόκριση της Εθνικής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ στάθηκε στην υποψηφιότητα του Αντετοκούνμπο για τη σημαία της ελληνικής συμμετοχής.

Η Εθνική μας ομάδα επέστρεψε σε Ολυμπιακούς Αγώνες, έπειτα από 16 χρόνια. Η επίσημη αγαπημένη, η οποία έχει στο τιμόνι της τον Βασίλη Σπανούλη, πανηγύρισε τη νίκη στον τελικό του Προολυμπιακού απέναντι στην Κροατία (80-69) και... πέταξε για Παρίσι.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι υποψήφιος για να γίνει ο σημαιοφόρος της ελληνικής συμμετοχής στο Παρίσι και με αφορμή αυτό το γεγονός, ο προπονητής Ευθύμης Κιουμουρτζόγλου φιλοξενήθηκε στο Metropolis κι έκανε το δικό του σχόλιο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Αρχικά για τα δάκρυα του Γιάννη Αντετοκούνμπο μετά το τέλος του αγώνα και την πρόκριση της Εθνικής: «Θεωρώ ότι είναι πού φυσιολογική αυτή η αντίδραση και θυμάμαι και τον εαυτό μου. Βέβαια όλοι οι Αμερικανοτραφείς, όπως και ο Αντετοκούνμπο δίνουν υπερβολικά μεγάλη σημασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δείτε και τις δηλώσεις του Γουόκαπ και του Καλάθη. Ήταν αναμενόμενες, για όσους ξέρουμε την νοοτροπία των Αμερικανών. Όλοι θα έπαιζαν για έναν σκοπό, να πάνε στους Ολυμπιακούς αγώνες. Είναι μεγάλη τιμή!».

Για τον «νεοφώτιστο» στον πάγκο της γαλανόλευκης, Βασίλη Σπανούλη: «Είναι εντυπωσιακά τα πολύ καλά λόγια που λένε όλοι οι παίκτες του για αυτόν. Αξιολογότατος προπονητής το έδειξε και στην ομάδα που ανέλαβε φέτος, το Περιστέρι, αλλά το δείχνει και τώρα στην Εθνική Ομάδα. Είναι η πρώτη φορά που υπάρχει τέτοιος συγχρονισμός στις καλές δηλώσεις για τον Σπανούλη. Το ζητούμενο είναι να γίνει πατέντα και για τη συνέχεια, δηλαδή να εκθειάζονται και οι προπονητές.

Μέχρι στιγμής τα διαπιστευτήρια είναι σχεδόν άριστα, τα δύσκολα όμως έρχονται στην επικράτεια της Γαλλίας. Έχουμε πολύ δύσκολο πρόγραμμα αλλά υπάρχει και ένας υπέρμετρος ενθουσιασμός. Ήταν αναμενόμενα αυτά εδώ στην Ελλάδα, δεν υπήρχε αμφισβήτηση ότι θα περάσουμε. Το θέμα είναι τι θα γίνει στη Γαλλία, ο τρόπος που διεξάγεται το τουρνουά είναι δύσκολος. Εμείς δεν έχουμε και δυνατά φιλικά, υπάρχουν και περίπου 8-9 πολύ δυνατές ομάδες. Ας είμαστε λίγο συγκρατημένοι».

Για τα καλά στοιχεία που κρατάει από τις εμφανίσεις της Εθνικής στο Προολυμπιακό Τουρνουά: «Ουσιαστικά αν σκεφτούμε, είχαμε πολλά τρίποντα από παίκτες που δεν υπολογίζαμε και δεν ξέρουμε αν συνεχιστεί αυτό. Είδαμε την προσπάθεια όλων των παικτών να είναι καλοί, αλλά οι αντίπαλοί μας ήταν και μια κλάση κατώτεροί μας. Όλα αυτά δώσανε ένα καλό αποτέλεσμα».

Τέλος, σχολίασε και το γεγονός πως ο Μίλτος Τεντόγλου δήλωσε πως δεν θέλει να είναι σημαιοφόρος στην παρέλαση των Ολυμπιακών, με τον Αντετοκούνμπο να είναι η πιο πιθανή επιλογή: «Είναι τίμιο αυτό που σκέφτηκε ο Τεντόγλου και είμαι σίγουρος πως δεν θα κάνει δήλωση για την απόφασή του αυτή. Ο Αντετοκούνμπο είναι αλτρουιστής και το έχει δείξει από το στυλ που μιλάει και συμπεριφέρεται. Ο Τεντόγλου είναι 26 χρονών και έκανε ταμείο, οπότε είπε πως και τα 30 που θα είναι πάλι πρωταθλητής Ευρώπης, θα μπορεί να είναι σημαιοφόρος.

Ας το πάρει και ο Γιάννης, που σε ένα βαθμό του αξίζει, γιατί όταν έγινε draft στο NBA σηκώθηκε με την ελληνική σημαία και μας... τίμησε παγκόσμια. Και ο Τεντόγλου μας τιμάει, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς, τα φώτα θα είναι πάνω στον Αντετοκούνμπο. Είναι εξαιρετική η κίνηση του Τεντόγλου, αν ισχύει αυτή η σκέψη, γιατί ο Γιάννης μπορεί να μην έχει ξανά την ευκαιρία. Πάλι τα φώτα θα είναι πάνω στον Αντετοκούνμπο. Θα πηδάει, θα καρφώνει με τη σημαία, θα κλαίει, πάντως σίγουρα θα κάνει κάτι διαφορετικό ο Γιάννης».

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });