Ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, αποκλειστικά στο Sportal για τον σημαιοφόρο: «Θα έχουμε δύο, ο Γιάννης αντιπροσωπεύει πολλά»

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, αποκλειστικά στο Sportal για τον σημαιοφόρο: «Θα έχουμε δύο, ο Γιάννης αντιπροσωπεύει πολλά»

Πηνελόπη Παπαδήμου 15:01 - 08.07.2024 / Ανανεώθηκε: 15:03 - 08.07.2024

Ο Σπύρος Καπράλος απάντησε στο Sportal.gr για το ζήτημα του σημαιοφόρου της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς αγώνες. Η υποψηφιότητά του Αντετοκούνμπο και ο λόγος της άρνησης του Μίλτου Τεντόγλου.

Μετά την πρόκριση της Εθνικής ομάδας μπάσκετ στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού, ξεκίνησε η συζήτηση σχετικά με τον σημαιοφόρο της ελληνικής αποστολής στο Παρίσι. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο σταρ του NBA, είναι ένας από τους δυνατούς υποψήφιους.

Όχι όμως ο μοναδικός, όπως τονίζει στο Sportal.gr ο Σπύρος Καπράλος. Ο πρόεδρος της ΕΟΕ βρέθηκε στη media day της ΚΟΕ και ρωτήθηκε για το μεγάλο θέμα των ημερών.

«Η απόφαση θα βγει αύριο το απόγευμα που θα συνέλθει η ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Υπάρχουν πολλοί και καλοί υποψήφιοι. Ένας από τους υποψήφιους είναι και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Αντιπροσωπεύει ορισμένα πράγματα, όπως η αναγνωρισιμότητσ και πολλά άλλα, τα οποία νομίζω ότι είναι σημαντικά στοιχεία. Υπάρχουν και άλλοι σπουδαίοι Έλληνες αθλητές. Αν πάρουμε τα παλιά κριτήρια σε σχέση με την επιτυχία σε προηγούμενους Ολυμπιακούς αγώνες υπάρχουν αθλητές, που έχουν φέρει μεγάλες επιτυχίες για τη χώρα, μετάλλια κυρίες αλλά και επιτυχίες.

Από την άλλη μπορούμε να πάρουμε και ένα άλλο κριτήριο που λέει πόσες φορές έχει πάει κάποιος αθλητής στους Ολυμπιακούς αγώνες. Ο Παναγιώτης Γκιώνης έχει πάει έξι φορές στους Ολυμπιακούς αγώνες. Είναι πολύ σημαντικό για ένα αθλητή αυτή η διάρκεια. Θα τα συζητήσουμε όλα αυτά στην ολομέλεια, θα γίνει μία πρόταση κοινή δική μου και του αρχηγού της αποστολής και θα δούμε τι θα αποφασίσει η ολομέλεια», σημείωσε σχετικά ο Σπύρος Καπράλος.

Γιατί ο Τεντόγλου αρνήθηκε να κρατήσει τη σημαία στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων
ΣΤΙΒΟΣ

12:14 - 08.07.2024

Γιατί ο Τεντόγλου αρνήθηκε να κρατήσει τη σημαία στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι πλέον το φαβορί για σημαιοφόρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Γιατί ο Μίλτος Τεντόγλου που αποτελούσε την πρώτη επιλογή δε θα κρατήσει τη σημαία.

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ επιβεβαίωσε ότι και στο Παρίσι η ελληνική αποστολή θα έχει έναν άνδρα και μία γυναίκα σημαιοφόρο. «Θα έχουμε δύο σημαιοφόρους. Το καθιερώσαμε στην προηγούμενη διοργάνωση και ήταν κάτι πολύ ωραίο», σχολίασε σχετικά.

«Με τον Μίλτο Τεντόγλου μιλήσαμε, όπως μιλήσαμε με όλους τους υποψήφιους σημαιοφόρους. Ο Μίλτος Τεντόγλου, είχε ένα πρόβλημα θα προετοιμάζεται γιατί ο στίβος γίνεται αργότερα. Έχει ένα πρόγραμμα προετοιμασίας, που θα είναι πολύ δύσκολο να διακόψει. Παρόλο που του είναι μεγάλη τιμή να κρατήσει τη σημαία, είναι προσηλωμένος στον στόχο του που είναι η κατάκτηση ενός μεταλλίου. Ο Μίλτος Τεντόγλου δεν θα είναι υποψήφιος. Θα ήταν όμως ένας από τους υποψήφιους. Γι' αυτό και μιλήσαμε μαζί του», δήλωσε στο Sportal ο Σπύρος Καπράλος σχετικά με την υποψηφιότητα του Μίλτου Τεντόγλου και τους λόγους της άρνησής του.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });