Αντετοκούνμπο: Κυριαρχεί επιθετικά στην... παρέλαση των NBAers στο Παρίσι

Γιάννης Αντετοκούνμπο

i

© FIBA

Αντετοκούνμπο: Κυριαρχεί επιθετικά στην... παρέλαση των NBAers στο Παρίσι

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποτελεί τον πρώτο σκόρερ στο τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο και αποδεικνύει ξανά τον κυριαρχικό ρόλο του στην Εθνική ομάδα. Παράλληλα, η... αρμάδα των NBAers συνεχίζει να κυριαρχεί κατά κράτος.

Φέτος οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού απολαμβάνουν μία... παρέλαση από NBAers που εκπροσωπούν την παρτίδα τους στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση. Η Ελλάδα σαφώς έχει τον δικό της σταρ από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού που δεν είναι άλλος από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, που φοράει τα χρώματα της «γαλανόλευκης» και πρωταγωνιστεί.

Η λέξη «πρωταγωνιστεί» είναι πολύ λίγη μπροστά σε όλα όσα κάνει ο «Greek Freak» στο παρκέ της Λιλ, ακόμη κι αν δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει μέχρι στιγμής μία νίκη με την Εθνική. Το επόμενο παιχνίδι είναι δύσκολο. Κόντρα στην Αυστραλία η Ελλάδα θα δώσει μία αναμέτρηση, που θα έχει τη μορφή τελικού, καθώς πρέπει να γίνουν μία σειρά από... θαύματα, θα έλεγε κανείς, για να καταφέρει να προκριθεί στην επόμενη φάση του Ολυμπιακού τουρνουά.

Τα σενάρια του Ολυμπιακού Τουρνουά μπάσκετ: Οι τέσσερις εξασφαλισμένοι και οι «μάχες» πρόκρισης

Τα σενάρια του Ολυμπιακού Τουρνουά μπάσκετ: Οι τέσσερις εξασφαλισμένοι και οι «μάχες» πρόκρισης

Στις 2 Αυγούστου, μέρα Παρασκευή, η Εθνική ομάδα θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της (κόντρα στη Αυστραλία) με την ελπίδα να προκριθεί ως δεύτερη ή ως καλύτερη τρίτη στην «φάση των 8» του Ολυμπιακού Τουρνουά. Παρόλα αυτά, υπάρχουν κι άλλες θέσεις που... παίζονται, εκτός από αυτές του Καναδά, των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Γερμανίας, που έχουν ήδη προκριθεί.

Ωστόσο, ο Αντετοκούνμπο ξέρει πως να φέρνει την Ελλάδα στο προσκήνιο με κάθε τρόπο και για ακόμη μία φορά το κατάφερε με απόλυτη επιτυχία. Με τις δύο πρώτες αγωνιστικές της φάσης των ομίλων των Ολυμπιακών Αγώνων να έχουν ολοκληρωθεί, ο σταρ των Μπακς πρωταγωνιστεί στην πρώτη θέση της λίστας με τους κορυφαίους σκόρερ της διοργάνωσης. Μάλιστα, οριακά δε... βλέπει αντίπαλο, καθώς ο δεύτερος στην σχετική λίστα έχει 6.5 πόντους λιγότερους για μέσο όρο.

Συγκεκριμένα, ο φόργουορντ της ομάδας του Βασίλη Σπανούλη δεσπόζει στην πρώτη θέση των σκόρερ με μέσο όρο ανά παιχνίδι 30.5 πόντους. Δεύτερος είναι ο Αρ Τζέι Μπάρετ του Καναδά με 23.5 και αμέσως τον ακολουθεί ο Ισπανός Σάντι Αλντάμα με 23. Με 22 πόντους μέσο όρο στην τέταρτη θέση βρίσκεραι ο Ρουί Χατσιμούρα, ενώ πίσω του ακολουθεί ο συμπαίκτης του στην εθνική Ιαπωνίας, Γιούκι Καγουαμούρα, με 20 πόντους ανά ματς. Τέλος, μια «ανάσα» μακριά από την πεντάδα έμεινε ο Φρανς Βάγκνερ με 19.5 πόντους. Για την Team USA οι βετεράνοι είναι εκείνοι που.... κλέβουν την παράσταση με τον... τραυματία Κέβιν Ντουράντ να έχει μέσο όρο 18.5 πόντους και τον ΛεΜπρόν Τζέιμς να συμπορεύεται δίπλα του με 16.5.

Αυτό που καταλαβαίνει κανείς βλέποντας τη συγκεκριμένη λίστα είναι πως αποτελείται εξ ολοκλήρου από NBAers αποδεικνύοντας την ανάγκη των ομάδων να ενισχύονται από τους κορυφαίους σταρ της άλλης πλευράς του Ατλαντικού, οι οποίοι είναι καθοριστικοί με τις εμφανίσεις τους.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, λοιπόν, όσον αφορά το σκοράρισμα δεν έχει αντίπαλο, ούτε αντίζηλο αποδεικνύοντας πως κανείς δεν είναι σε θέση να τον σταματήσει. Στο ματς της πρεμιέρας απέναντι στον Καναδά το κοντέρ έγραψε 34 πόντους, ενώ στην αναμέτρηση με την Ισπανία έκανε double double 27 πόντων και 11 ριμπάουντ. Βέβαια, αυτό το στατιστικό, αυτή η πρωτιά είναι και μία τρανή απόδειξη πως ο «Greek Freak» προσπαθεί σε μεγάλο βαθμό μόνος του επιθετικά, αν εξαιρεθεί ο Κώστας Παπανικολάου και ο Βασίλης Τολιόπουλος που είναι πιο αποτελεσματικοί.

Ο... τελικός κόντρα στην Αυστραλία (03/08, 14:30) έχει τον χαρακτήρα «do or die» και η αρμάδα του Βασίλη Σπανούλη θα καταβάλει την προσπάθειά της κόντρα στους Μπούμερς, που είναι γεμάτοι NBAers, για να πάνε ενάντια στα προγνωστικά και να πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });