Άλλος ένας περίπατος για την Team USA για να περάσει στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων
i

© FIBA

Άλλος ένας περίπατος για την Team USA για να περάσει στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων

Ευτυχία Οικονομίδου 23:54 - 31.07.2024 / Ανανεώθηκε: 23:58 - 31.07.2024

Η Team USA επικράτησε άνετα απέναντι στο Νότιο Σουδάν, που έδειξε ξανά το μαχητικό του πρόσωπο, με σκορ 103-86 για να τερματίσει πρώτη στον όμιλό της εξασφαλίζοντας την πρόκριση στα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά.

Από το Λονδίνο στη Λιλ μέσα σε μόλις λίγες μέρες οι ΗΠΑ αντιμετώπισαν το Νότιο Σουδάν, που είχε δείξει «σκυλίσιο» χαρακτήρα στο μεταξύ τους φιλικό χάνοντας για μόλις έναν πόντο (101-100) μετά από την παράσταση του ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Τα πράγματα δεν πήγαν με τον ίδιο τρόπο στην αναμέτρηση της δεύτερης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Ολυμπιακού τουρνουά. Η Team USA ήταν απόλυτα κυρίαρχη επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά και επικράτησε με 103-86 τερματίζοντας στην πρώτη θέση για να εξασφαλίσει την πρόκριση στα προημιτελικά. Ωστόσο, το Νότιο Σουδάν προσπάθησε και δεν τα παράτησε μέχρι και την τελευταία στιγμή αποδεικνύοντας πως δικαίως έχει τραβήξει την προσοχή.

Για τους Αμερικανούς υπήρξε επιθετική πολυφωνία με τον Μπαμ Αντεμπάγιο να ξεχωρίζει με 16 πόντους, 7 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα και τον ΛεΜπρόν Τζέιμς με 12 πόντους, 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Ωστόσο, ο Τζοέλ Εμπίντ δεν συμμετείχε καθόλου στο ματς και ο Στεφ Κάρι μέτρησε 0/5 τρίποντα. Ο Νούνι Ομότ βγήκε μπροστά για το Νότιο Σουδάν με 24 πόντους μαζί με τον Κάρλικ Τζόουνς των 18 πόντων και 7 ασίστ.

Μιλουτίνοφ: «Όταν έχεις τον Γιόκιτς μπροστά σου είναι ευχαρίστηση να έρχεσαι από τον πάγκο»

Μιλουτίνοφ: «Όταν έχεις τον Γιόκιτς μπροστά σου είναι ευχαρίστηση να έρχεσαι από τον πάγκο»

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ δεν έχασε την ευκαιρία να αποθεώσει τον Νίκολα Γιόκιτς και να μιλήσει για το γεγονός ότι ενισχύει την Σερβία προερχόμενος από τον πάγκο.

Με ένα σερί 6-0 ξεκίνησαν οι Αμερικανοί στο ματς με τον Μάριαλ Σαγιόκ να το παίρνει πάνω του και να απαντάει για το Νότιο Σουδάν ανατρέποντας το σκορ και βάζοντας μπροστά την ομάδα του (8-10, στο 5'). Η ομάδα του Στιβ Κερ δεν θα τα παρατούσε εύκολα, καθώς έχει την ποιότητα και το βάθος στο ρόστερ της γι' αυτό πήρε γρήγορα και πάλι το προβάδισμα φτάνοντάς τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (26-14, στο 10').

Πετρούσεφ και Μιλουτίνοφ «μάγεψαν» με την Σερβία κόντρα στο Πουέρτο Ρίκο

Πετρούσεφ και Μιλουτίνοφ «μάγεψαν» με την Σερβία κόντρα στο Πουέρτο Ρίκο

Μία παράσταση με πρωταγωνιστές τον παραλίγο... ιστορικό Νίκολα Γιόκιτς, τον Φιλίπ Πετρούσεφ και τον Νίκολα Μιλουτίνοφ έδωσε η Σερβία απέναντι στο Πουέρτο Ρίκο κατακτώντας μία σπουδαία νίκη (107-66).

Με τον Μπαμ Αντεμπάγιο να ηγείται της προσπάθειας των Αμερικανών οι σταρ της άλλης πλευράς του Ατλαντικού δεν έδειχναν να απειλούνται από το Νότιο Σουδάν, που προσπαθούσε, αλλά μάταια, να δείξει ανταγωνιστικό με μπροστάρη τον Νούνι Ομότ με τη διαφορά να φτάνει στις παρυφές των 20 πόντων (55-36, στο 20').

Μετά την ανάπαυλα, το Νότιο Σουδάν με ένα επιμέρους σερί 13-5 ξεκίνησε να ροκανίζει το προβάδισμα των Αμερικανών φτάνοντας στο 60-49 στο 24ο λεπτό. Οι Τέιτουμ και Έντουαρντς ήταν εκεί για την Team USA για να δείξουν την υπεροχή της με τη διαφορά να ξεφεύγει και πάλι (73-54, στο 29').
To ίδιο συνεχίστηκε και στο τελευταίο δεκάλεπτο με τους τυπικά φιλοξενούμενους να μην τα παρατάνε έτσι εύκολα κάνοντας ξανά προσπάθεια με τους Μπουλ Κουόλ και Κάρλικ Τζόουνς να μειώνουν στο -11 (77-66, στο 32'). Ο Κέβιν Ντουράντ και ο Ντέβιν Μπούκερ έβαλαν, όμως και πάλι τέλος στα όνειρα του Νοτίου Σουδάν βάζοντας μπροστά τις ΗΠΑ με 87-68 στο 34'. Τα πράγματα έπαιρναν διαδικαστικό χαρακτήρα με την Team USA να πανηγυρίζει την δεύτερη νίκη της στο τουρνουά.

Τα δεκάλεπτα: 26-14, 55-36, 73-57, 103-86

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });