Η Αλβανία πήρε το πρώτο της μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες
i

© Imago

Η Αλβανία πήρε το πρώτο της μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Sportal newsroom 21:57 - 10.08.2024 / Ανανεώθηκε: 21:57 - 10.08.2024

Ο Τσέρμεν Βαλίεφ εξασφάλισε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού κι έγραψε ιστορία.

Με... buzzer beater, η Αλβανία κατέκτησε το πρώτο της μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Συγκεκριμένα, το βράδυ του Σαββάτου (10/8) ο Τσέρμεν Βαλίεφ νίκησε τον παλαιστή από το Τατζικιστάν, Βίκτορ Ρασαντίν κι έγινε «Χάλκινος». Ο πολιτογραφημένος Αλβανός (με καταγωγή από τη Ρωσία) επικράτησε (6-2) στην κατηγορία των 74 κιλών στο ελεύθερο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Αλβανία έκανε το ντεμπούτο της στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1972, επέστρεψε το 1992, αλλά μέχρι σήμερα δεν είχε κανένα Ολυμπιακό μετάλλιο. Κανένας αθλητής δεν είχε πάρει θέση στο βάθρο μέχρι την προσπάθεια του Βαλίεφ, ο οποίος εκπροσώπησε τους Αλβανούς κι έγραψε ιστορία.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });