Αθλήτρια της Ρουμανίας πανηγύρισε την τρίτη θέση αλλά οι κριτές άλλαξαν βαθμολογία και την άφησαν εκτός βάθρου

Αθλήτρια της Ρουμανίας πανηγύρισε την τρίτη θέση αλλά οι κριτές άλλαξαν βαθμολογία και την άφησαν εκτός βάθρου

Πηνελόπη Παπαδήμου 20:01 - 06.08.2024 / Ανανεώθηκε: 20:01 - 06.08.2024

Η Άνα Μπαρμπόσου έχασε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού με τον πιο απίθανο τρόπο.

Η Άνα Μπαρμπόσου έμεινε με τη χαρά της κατάκτησης του χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Η αθλήτρια από τη Ρουμανία συμμετείχε τον τελικό των ασκήσεων εδάφους, αλλά έπεσε θύμα ενός τραγικού σκηνικού.

Η 18χρονη γυμνάστρια ξεκίνησε να πανηγυρίζει με τη σημαία της χώρας της την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου πίσω από την Βραζιλιάνα Αντράντε και τη Μπάιλς από τις ΗΠΑ. Ωστόσο, ένα τρομακτικό λάθος των κριτών έφερε την απογοήτευση στην Άνα Μπαρμπόσου.

Ενώ η κάμερα εστίαζε πάνω της, η αθλήτρια από τη Ρουμανία γύρισε το κεφάλι της στην οθόνη του κλειστού, εκεί είδε ότι έχασε το χάλκινο μετάλλιο. Οι κριτές ανέβασαν τον βαθμό δυσκολίας στο πρόγραμμα των ασκήσεων εδάφους της Τσάιλς από 5.8 στο 5.9 και έτσι η αθλήτρια από τις ΗΠΑ πέρασε και την Μπαρμπόσου και την συμπατριώτισσά της, Σαμπρίνα Βοϊνέα.

Το περιστατικό ξεσήκωσε την αντίδραση της Νάντιας Κομανέτσι. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι παίζουν με την ψυχική υγεία και τα συναισθήματα των αθλητών κατ' αυτόν τον τρόπο. Ας τους προστατέψουμε», έγραψε στο X η θρυλική Ρουμάνα.

Η Ολυμπιακή επιτροπή της Ρουμανίας αντέδρασε και κάνει μποϊκοτάζ στην τελετή λήξης διαμαρτυρόμενη για την αντιμετώπιση που είχαν οι δύο αθλήτριες. Η ομοσπονδία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να υποβάλει δύο καταγγελίες στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS), σύμφωνα με την πρόεδρό της Καρμεντσίτα Κονσταντίν, ενώ ο Πρωθυπουργός της χώρας Μαρτσέλ Τσολάκου ανακοίνωσε ότι «αποφάσισε να μην συμμετάσχει στη Τελετή Λήξης» την Κυριακή.

«Οι αθλητές μας αντιμετωπίστηκαν με εντελώς ανήθικο τρόπο», είπε, μιλώντας για «μια κατάφωρη αδικία». «Κάτι δεν πάει καλά στο σύστημα», πρόσθεσε.

Ο Ρουμάνος πρωθυπουργός υποσχέθηκε στις δύο αθλήτριες ότι θα τους «υποδεχθούν σαν Ολυμπιονίκες» όταν επιστρέψουν στη χώρα. Οι χάλκινοι Ολυμπιονίκες δικαιούνται αμοιβή 60.000 ευρώ.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });