Φινάλε μετά από δύο επεισοδιακές ώρες και ήττα της Αργεντινής απέναντι στο Μαρόκο

Φωτ. IMAGO

Φινάλε μετά από δύο επεισοδιακές ώρες και ήττα της Αργεντινής απέναντι στο Μαρόκο

Τζιοβάνι Ζάκαρη 20:19 - 24.07.2024 / Ανανεώθηκε: 20:41 - 24.07.2024

Με ένα απίθανο γκολ στο φινάλε του αγώνα, η Αργεντινή ισοφάρισε 2-2 το Μαρόκο στο 16ο λεπτό των καθυστερήσεων, εξέλιξη που έφερε επεισόδια και διακοπή του αγώνα. Έπειτα από δύο ώρες, ο Γκλεν Νάιμπεργκ και οι παίκτες επέστρεψαν στο γήπεδο και τελικά το τέρμα ακυρώθηκε για οφσάιντ. Η Ισπανία επικράτησε 2-1 του Ουζμπεκιστάν.

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η αναμέτρηση ανάμεσα σε Αργεντινή και Μαρόκο. Το γκολ του Μεντίνα στο 106' έφερε το 2-2 και την απόλυτη αναστάτωση, αφού ακολούθησε εισβολή οπαδών και ένας κακός χαμός. Εν τέλει, μετά από δίωρη καθυστέρηση, οι ομάδες επέστρεψαν στον χώρο και εκεί ο Γκλεν Νάιμπεργκ, διαιτητής του αγώνα, έλεγξε τη φάση της ισοφάρισης. Η τελική του απόφαση ήταν οφσάιντ στον Αμιόνε, ο οποίος συμμετείχε στη φάση.

Στο παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής του Β' ομίλου των Ολυμπιακών Αγώνων, ο Έσε ξεκίνησε ως βασικός στον άξονα και ήταν από τους πιο καλούς της παίκτες. Ο χαφ του Ολυμπιακού αποτέλεσε έναν από τους πιο δραστήριους ποδοσφαιριστές της μεσαίας γραμμής, κέρδισε τις περισσότερες μονομαχίες με τους αντιπάλους του (ειδικά στο έδαφος) και είχε μεγάλο ποσοστό επιτυχίας στις πάσες του. Ο ίδιος πέρασε αλλαγή στο 69ο λεπτό δίνοντας τη θέση του στον Εζεκέλ Φερνάντες.

Ξεκίνησε και έληξε το Αργεντινή - Μαρόκο κεκλεισμένων των θυρών, ακυρώθηκε το γκολ της «αλμπισελέστε»

Ξεκίνησε και έληξε το Αργεντινή - Μαρόκο κεκλεισμένων των θυρών, ακυρώθηκε το γκολ της «αλμπισελέστε»

Μετά τα επεισόδια στο Αργεντινή - Μαρόκο αποφασίστηκε η διακοπή του αγώνα, όμως εν τέλει το ματς - έστω και τυπικά αφού δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο - συνεχίστηκε κεκλεισμένων των θυρών. Το τελικό σκορ ήταν 2-1, αφού το γκολ του Μεντίνα ακυρώθηκε.

Στα του αγώνα, το 1-0 έκανε ο Ραχίμι στο 45+2' όταν ο ίδιος υποδέχθηκε την μπαλιά του Ελ Χανούς και πλάσαρε εύστοχα. Με το «καλημέρα» του β΄ μέρους τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για την «αλμπισελέστε». O Μπαρέτο μάρκαρε εντός της περιοχής - σε μία αμφιλεγόμενη φάση - τον Ακομάς και ο ρέφερι έδειξε τη λευκή βούλα. Από εκεί ο Ραχίμι ήταν ξανά εύστοχος, σκοράροντας για το 2-0 της ομάδας του.

Ακολούθησε η ασταμάτητη πίεση των τυπικά γηπεδούχων, οι οποίοι και εν τέλει έκαναν το 1-2 στο 68. Ο Σιμεόνε τροφοδοτήθηκε στην περιοχή και από εκεί έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας. Μέχρι το 90λεπτο οι παίκτες του Μασεράνο είχαν πολιορκήσει το αντίπαλο μισό. Τα 15 λεπτά καθυστερήσεων τους έδωσαν την ελπίδα για ισοφάριση και τελικά αυτή ήρθε από τον Μεντίνα. Εκεί ακολούθησαν επεισόδια με κροτίδες και μπουκάλια, με αποτέλεσμα τη δίωρη διακοπή του αγώνα. Εν τέλει οι δύο ομάδες επέστρεψαν, ο Νάιμπεργκ εξέτασε τη φάση στο VAR και ακύρωσε το γκολ για οφσάιντ του Αμιόνε.

Για την ιστορία, την ίδια ώρα η Ισπανία επικράτησε του Ουζμπεκιστάν με 2-1. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 1-0 με τον Πουμπίλ στο 29', για να έρθει στο 45+3' ο Σομουρόντοφ και να κάνει το 1-1 από το σημείο του πέναλτι. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Γκόμεζ στο 62', αφού τρία λεπτά νωρίτερα έχασε ευκαιρία από τη λευκή βούλα.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });