Η FIFA ξεκινάει έρευνα μετά το σκανδαλώδες ματς Αργεντινή - Μαρόκο

Αργεντινή

i

PrtScr

Η FIFA ξεκινάει έρευνα μετά το σκανδαλώδες ματς Αργεντινή - Μαρόκο

Κώστας Τόπας 12:06 - 26.07.2024

Πειθαρχική διαδικασία και έρευνα για τον χαοτικό αγώνα Αργεντινής - Μαρόκου στους Ολυμπιακούς Αγώνες άνοιξε η FIFA.

Η FIFA άνοιξε πειθαρχική διαδικασία και έρευνα για τον αγώνα Αργεντινής-Μαρόκου στους Ολυμπιακούς Αγώνες την περασμένη Τετάρτη.

Ακολουθώντας τις αντίστοιχες διαδικασίες, ορίστηκε άνθρωπος από την FIFA που θα πρέπει να συλλέξει όλες τις πληροφορίες για το τι συνέβη καθώς και τους ισχυρισμούς των επηρεαζόμενων μερών, της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου του Μαρόκου και της Ομοσπονδίας της Αργεντινής (AFA). η οποία έχει επίσης αναφέρει το περιστατικό στην ίδια τη FIFA.

Το χάος συνεχίζεται: Η Ομοσπονδία της Αργεντινής καταθέτει μήνυση κατά της FIFA για το σκάνδαλο με το Μαρόκο

Το χάος συνεχίζεται: Η Ομοσπονδία της Αργεντινής καταθέτει μήνυση κατά της FIFA για το σκάνδαλο με το Μαρόκο

Ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Αργεντινής ανακοίνωσε ότι θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την επιβολή των αντίστοιχων κυρώσεων

Ο αγώνας χρειάστηκε να διακοπεί από τον διαιτητή Γκλεν Νίμπεργκ στο 116ο λεπτό του αγώνα μετά την εισβολή μιας ομάδας Μαροκινών οπαδών στον αγωνιστικό χώρο.

Αρχικά θεωρήθηκε ότι δεν ολοκληρώθηκε ποτέ ο αγώνας από τον διαιτητή και ούτε από την ίδια την διοργάνωση. Ωστόσο, η αναμέτρηση συνεχίστηκε δύο ώρες αργότερα κι έπειτα ακυρώθηκε το δεύτερο γκολ της Αργεντινής, λόγω οφσάιντ και μετά κι από έλεγχο VAR. Αλλά ακόμα κι αν δεν είχαν εξετάσει αυτήν την ενέργεια από το VOR, η τελική απόφαση από το VAR θα ήταν επίσης έγκυρη και ανέγγιχτη.

Θα δούμε τώρα τι πειθαρχικές συνέπειες έχει η εισβολή των οπαδών της για τη Μαροκινή Ομοσπονδία, καθώς και τις αντιδράσεις του Αργεντινού προπονητή Χαβιέρ Μασεράνο και την καταγγελία της ίδιας της AFA.

Οι Αργεντινοί ποδοσφαιριστές δέχθηκαν μπουκάλια αλλά και κροτίδες, καθώς πανηγύριζαν. Και τώρα οι πειθαρχικές κυρώσεις απομένουν να καθοριστούν ως αποτέλεσμα της εισβολής Μαροκινών φιλάθλων και αυτό θα έχει συνέπειες για τη Μαροκινή Ομοσπονδία και τα λόγια του Χαβιέρ Μασεράνο, Αργεντινού προπονητή, όπου περιέγραψε αυτό που συνέβη ως «τσίρκο».

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });