Το χάος συνεχίζεται: Η Ομοσπονδία της Αργεντινής καταθέτει μήνυση κατά της FIFA για το σκάνδαλο με το Μαρόκο

Αργεντινή - Μαρόκο (Ολυμπιακοί Αγώνες 2024) - Φωτ. IMAGO

i

©IMAGO

Το χάος συνεχίζεται: Η Ομοσπονδία της Αργεντινής καταθέτει μήνυση κατά της FIFA για το σκάνδαλο με το Μαρόκο

Κώστας Τόπας 14:35 - 25.07.2024 / Ανανεώθηκε: 14:35 - 25.07.2024

Ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Αργεντινής ανακοίνωσε ότι θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την επιβολή των αντίστοιχων κυρώσεων

Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Αργεντινής (AFA) υπέβαλε καταγγελία αυτή την Τετάρτη στη FIFA για όσα συνέβησαν στο ντεμπούτο της ομάδας κάτω των 23 ετών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, που έληξε με ήττα 2-1 από το Μαρόκο μετά από σχεδόν δύο ώρες διακοπή.

Η Αργεντινή ισοφάρισε το ματς στο 15ο λεπτό του πρόσθετου χρόνου με γκολ του Κριστιάν Μεντίνα. Οι παίκτες της Αλμπισελέστε πανηγύρισαν το γκολ αντιμετωπίζοντας μια κερκίδα γεμάτη Μαροκινούς οπαδούς, η οποία προκάλεσε εισβολή στο γήπεδο που ανάγκασε τον αγώνα να διακοπεί.

Σκάνδαλο στο Αργεντινή - Μαρόκο: Το ακυρωθέν γκολ δύο ώρες μετά, το περίεργο τέλος και το ανεπανάληπτο χάος (vids)

Σκάνδαλο στο Αργεντινή - Μαρόκο: Το ακυρωθέν γκολ δύο ώρες μετά, το περίεργο τέλος και το ανεπανάληπτο χάος (vids)

Μπουκάλια, κροτίδες στον αγωνιστικό χώρο, επεισόδια στις κερκίδες κι ένα γκολ της Αργεντινής το οποίο ακυρώθηκε δύο ώρες αργότερα. Στην αναμέτρηση της «Αλμπισελέστε» με το Μαρόκο προκλήθηκε ανεπανάληπτο χάος.

Σχεδόν δύο ώρες αργότερα, και οι δύο ομάδες επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο για να ολοκληρώσουν τον αγώνα με μια σημαντική καινοτομία, αφού το VAR ακύρωσε το γκολ του Μεντίνα για οφσάιντ. Παίχτηκαν μόλις τρία λεπτά και η Αργεντινή δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει ένα πολύ αμφιλεγόμενο ματς.

«Από την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Αργεντινής έχουμε ήδη εγείρει την αξίωση στην Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA, ώστε να ληφθούν τα σχετικά ρυθμιστικά μέτρα και να επιβληθεί κύρωση σε όποιον ή όποιον αντιστοιχεί», έγραψε ο πρόεδρος μέσω του λογαριασμού του στο κοινωνικό δίκτυο της AFA. Κλαούντιο Τάπια.

Αυτή η ανακοίνωση ακολουθεί μια μακρά λίστα καταγγελιών στην Αργεντινή -συμπεριλαμβανομένου του Λιονέλ Μέσι- για την επανέναρξη του αγώνα και την ακύρωση ενός αγωνιώδους γκολ μετά από εκτεταμένη διακοπή του αγώνα λόγω εισβολής Μαροκινών οπαδών στον αγωνιστικό χώρο και πετώντας μπουκάλια. και τουλάχιστον ένα κροτίδα κατά της ομάδας της Νότιας Αμερικής πανηγυρίζοντας το 2-2.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });