«Άστεγη» η Ισπανία, δεν έχει χώρο για προπονήσεις στη Λιλ

Σέρτζιο Σκαριόλο

i

© FIBA

«Άστεγη» η Ισπανία, δεν έχει χώρο για προπονήσεις στη Λιλ

Νίκος Καλαμπάκας 18:48 - 24.07.2024 / Ανανεώθηκε: 18:48 - 24.07.2024

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ της Ισπανίας δεν βρίσκει χώρο να προπονηθεί στη Λιλ, πόλη που θα διεξαχθεί η πρώτη φάση του τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Ισπανία έδωσε το τελευταίο της φιλικό πριν την έναρξη του Ολυμπιακού τουρνουά Μπάσκετ, όμως τα προβλήματα για τους παίκτες του Σκαριόλο μόλις ξεκίνησαν, αφού στη Λιλ δεν υπάρχει χώρος και χρόνος για τις προπονήσεις της Φούριας Ρόχας.

Η Ομοσπονδία Μπάσκετ της χώρας ψάχνει να βρει λυση στο πρόβλημα, με τον Σέρχιο Σκαριόλο να αποκαλύπτει ότι η ομάδα δεν μπορεί να προπονηθεί στη Λιλ, πόλη που θα φιλοξενήσει την πρώτη φάση της διοργάνωσης:

«Δεν γνωρίζω τον λόγο που προκάλεσε το πρόβλημα με τις προπονήσεις. Θα ήθελα να ξέρω όμως η αλήθεια είναι ότι προβληματίζομαι με το τι θα συμβεί μέχρι την Παρασκευή, αφού δεν έχουμε την ευχέρεια να προπονηθούμε πριν την έναρξη των Αγώνων».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «ελπίζω να βρεθεί χώρος για να λυθεί το πρόβλημα και προπονούνται όλοι. Μέχρι στιγμής όμως υπάρχει μεγάλη ανησυχία. Η Ομοπσονδία δεν έχει καμία ευθύνη. Αναζήτησε εναλλακτική, όμως το θέμα είναι πολύ μπερδεμένο».

Οι Γάλλοι διοργανωτές όρισαν την άφιξη της Ισπανίας στις 23 Ιουλίου. Η ημερομηνία αυτή είναι το πρόβλημα, αφού οι Ισπανοί ταξίδεψαν αργότερα από κάποιες άλλες ομάδες και σύμφωνα με τη Marca το γεγονός αυτό οδήγησε τους Ισπανούς να στραφούν στο Βέλγιο προκειμένου να κάνουν την τελική τους προετοιμασία.

Η Λιλ βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Γαλλίας με το Βέλγιο, με την πλησιέστερη βελγική πόλη να απέχει περίπου 20 χιλιόμετρα.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });