Ήττα από την Αυστραλία και εκτός ημιτελικών η Εθνική πόλο γυναικών
i

© Intime

Ήττα από την Αυστραλία και εκτός ημιτελικών η Εθνική πόλο γυναικών

Πηνελόπη Παπαδήμου 20:59 - 06.08.2024 / Ανανεώθηκε: 21:20 - 06.08.2024

Η Εθνική πόλο γυναικών ηττήθηκε 9-6 από την Αυστραλία και θα παλέψει για τις θέσεις 5-8 στους Ολυμπιακούς αγώνες

Η Εθνική πόλο γυναικών ηττήθηκε 9-6 από την Αυστραλία στον προημιτελικό των Ολυμπιακών αγώνων του Παρισιού. Η Ελλάδα πήρε πολύ καλό βαθμό στην άμυνα, αλλά αντιμετώπισε σημαντικά προβλήματα στην επίθεση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ελλάδα ολοκλήρωσε τον αγώνα με κακό ποσοστό στα σουτ και στην παίκτρια παραπάνω. Η Εθνική πόλο γυναικών έδειξε ότι είναι ανταγωνιστική και θα μπορούσε να είχε διεκδικήσει περισσότερα αφού βρέθηκε να κυνηγάει διαφορά τριών τερμάτων στο τρίτο οκτάλεπτο.

Η Εθνική πόλο γυναικών μπήκε πολύ νευρικά στον αγώνα. Η Ελλάδα δεν κατάφερε να σημειώσει γκολ στο πρώτο οκτάλεπτο, αλλά οι επεμβάσεις της Σταματοπούλου και η καλή αμυντική συμπεριφορά των διεθνών δεν επέτρεψαν στην Αυστραλία να πάρει διαφορά από το ξεκίνημα. Η ομάδα της Ρίπον έφτασε στο 1-0 της πρώτης περιόδου με εύστοχο χτύπημα πέναλτι της Γουίλιαμς.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, η Ελλάδα ήταν βραχυκυκλωμένη επιθετικά. Η Αυστραλία έφτασε στο 3-0 με την Άντριους και τη Χάλιγκαν, έξι περίπου λεπτά πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου. Σε εκείνο το σημείο η Εθνική πόλο γυναικών έδειξε αντίδραση. Η Ελλάδα μείωσε 3-1 με τη Μυριοκεφαλιτάκη και έφερε τον αγώνα στα ίσα με τη Γιαννοπούλου και την Ξενάκη. Λίγο πριν το φινάλε της δεύτερης περιόδου η Άντριους έδωσε και πάλι προβάδισμα στην Αυστραλία.

Στην τρίτη περίοδο η Εθνική πόλο γυναικών παρουσίασε τα ίδια επιθετικά προβλήματα. Η Ελλάδα δεν μπορούσε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα και η Αυστραλία έκανε το 5-3 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι της Γουίλιαμς και το 6-3 με γκολ της ίδιας παίκτριας. Η Εθνική πόλο γυναικών μείωσε 6-4 στο τρίτο οκτάλεπτο με γκολ της Ελευθεριάδου στην παίκτρια παραπάνω.

Στην τέταρτη περίοδο η Αυστραλία προσπέρασε 7-4 με τη Χάλιγκαν και έφτασε τη διαφορά στα τέσσερα τέρματα με τέρμα της Γουίλιαμς. Σε εκείνο το σημείο η Ελλάδα φάνηκε να αντιδράει και μείωσε 8-6 με τη Νίνου και την Ξενάκη 76 δεύτερα πριν το τέλος του αγώνα. Το γκολ της Γουίλιαμς στην παίκτρια παραπάνω διαμόρφωσε το 9-6 που ήταν το τελικό σκορ.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });