Στο Παρίσι έφθασε η ώρα της κρίσης: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Αυστραλία στον «τελικό» του ομίλου - Το πρόγραμμα και όλα σενάρια πρόκρισης
i

© Intime

Στο Παρίσι έφθασε η ώρα της κρίσης: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Αυστραλία στον «τελικό» του ομίλου - Το πρόγραμμα και όλα σενάρια πρόκρισης

Γιώργος Γαβριλάκης 08:11 - 02.08.2024 / Ανανεώθηκε: 08:34 - 02.08.2024

Το μεσημέρι της Παρασκευής (2/8, 14:30, ΕΡΤ1) η εθνική ομάδα αντιμετωπίζει την Αυστραλία για την τρίτη αγωνιστική του Ολυμπιακού τουρνουά και η πρόκριση ή ο αποκλεισμός θα εξαρτηθεί από αυτό το παιχνίδι, σε συνδυασμό με την συνάντηση του Καναδά κόντρα στην Ισπανία (2/8, 18:15).

Άλλη ευκαιρία δεν θα υπάρχει. Σήμερα, Παρασκευή 2 Αυγούστου, κρίνονται τα πάντα για την Εθνική ομάδα και την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Το... ατυχές είναι πως δεν κρίνονται τα πάντα από τις πράξεις των παικτών του Βασίλη Σπανούλη, που ακόμα κι αν καταφέρουν να νικήσουν την υπερταλαντούχα ομάδα της Αυστραλίας, χρειάζονται και τον κατάλληλο συνδυασμό αποτελέσματος από το δεύτερο παιχνίδι του ομίλου.

Κατ' αρχάς, θα πρέπει να κάνουν την... δική τους δουλειά, που ξεκινάει στις 14:30 ώρα Ελλάδα (τηλεοπτική κάλυψη ΕΡΤ1) κόντρα στα «Καγκουρό» ένα σύνολο που από τους 12 παίκτες του οι 10 παίζουν στο NBA! Και αν όλα πάνε στην αναμέτρηση και κατακτηθεί μία σπουδαία νίκη, θα υπάρξει... εξάρτηση και της τελικής διαφοράς, αλλά και του αποτελέσματος του αγώνα του Καναδά με την Ισπανία που ξεκινάει στις 18:15.

Τα πρόγραμμα και τα σενάρια ανά όμιλο στο Ολυμπιακό Τουρνουά μπάσκετ

Group A: Καναδάς, Αυστραλία, Ισπανία, Ελλάδα

Αν και ο Καναδάς έχει ήδη προκριθεί, έπειτα από τις δύο νίκες του με Αυστραλία και Ελλάδα, υπάρχει ακόμα και ένα σενάριο που τον οδηγεί στην «φάση των 8», ως ένας από τους δύο καλύτερους τρίτους. Κι αυτό θα συμβεί αν χάσει από την Ισπανία την τελευταία αγωνιστική και αυτή του η αποτυχία έχει με 12 πόντους (ή παραπάνω) διαφορά και συνδυαστεί με ήττα της Ελλάδας κόντρα στην Αυστραλία. Το σενάριο αυτό φυσικά το απεύχεται η εθνική μας ομάδα, που σκοπεύει να διεκδικήσει εκείνη τις πιθανότητες πρόκρισης ως μία από τις δύο καλύτερες τρίτες ομάδων των συνολικά τριών ομίλων του Ολυμπιακού Τουρνουά.

Από τη στιγμή όμως, που οι Βορειοαμερικάνοι, ανεξαρτήτως κατάταξης, είναι δεδομένο πως θα πάρουν το εισιτήριο για να προχωρήσουν στη διοργάνωση, το θέμα εστιάζει στους υπόλοιπους. Η Ισπανία, αν νικήσει τον Καναδά, θα είναι αυτή που θα πανηγυρίσει. Και μάλιστα αν η Ελλάδα νικήσει την Αυστραλία, τότε οι Ίβηρες θα τερματίσουν πρώτοι. Το ίδιο θα συμβεί ακόμα και αν η Αυστραλία νικήσει την Ελλάδα, αλλά σε αυτή την περίπτωση οι Ισπανοί θα πρέπει να κάνουν το 15+ κόντρα στον Καναδά.

Ο Αυστραλός Πάτι Μιλς, έγινε ο έκτος όλων των εποχών σε Ολυμπιακούς Αγώνες - Η λίστα με τους δέκα κορυφαίους (vids)

Ο Αυστραλός Πάτι Μιλς, έγινε ο έκτος όλων των εποχών σε Ολυμπιακούς Αγώνες - Η λίστα με τους δέκα κορυφαίους (vids)

Προσπέρασε τον Μανού Τζινόμπιλι και... κοιτάει τον θρυλικό Βλαμίρ Μαρκές. Ο NBAer από την Αυστραλία, Πάτι Μιλς, στις πέντε παρουσίες του σε Ολυμπιακούς Αγώνες έχει βάλει 528 πόντους και ναι μεν ο Όσκαρ Σμιτ δεν απειλείται στην κορυφή, αλλά ο αρχηγός των Boomers γράφει ιστορία!

Η Αυστραλία με τη σειρά της, προκρίνεται κατ' αρχάς αν νικήσει την Ελλάδα και αν το κάνει τη στιγμή που ο Καναδάς χάσει τουλάχιστον με 9 πόντους από την Ισπανία τότε τα «Καγκουρό» με τα γνωστά τους άλματα θα ανέβουν στην πρώτη θέση του πρώτου ομίλου. Βέβαια, μπορεί ακόμα και να αποκλειστούν. Και οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη θα κάνουν την προσπάθειά τους ώστε να τους... πικράνουν. Και οι ίδιοι θα γλυκαθούν, μόνο αν συμβούν οι κάτωθι περιπτώσεις:

🏀 Να νικήσει η Ελλάδα με τουλάχιστον 10 πόντους την Αυστραλία και ο Καναδάς να επικρατήσει της Ισπανίας. Σε αυτή την περίπτωση η «επίσημη αγαπημένη» θα τερματίσει δεύτερη και θα ολοκληρώσει εντυπωσιακά την πορεία τους στους ομίλους. Η πρόκριση στην οκτάδα είναι μεγάλη υπόθεση!

🏀 Τώρα, αν η Ελλάδα ναι μεν νικήσει την Αυστραλία, αλλά το ίδιο κάνει και η Ισπανία κόντρα στον Καναδά, τότε η δική μας θέση θα είναι η τρίτη. Το ίδιο και αν η Ελλάδα νικήσει μέχρι τρεις πόντους την Αυστραλία και ο Καναδάς... όσο θέλει την Ισπανία.

🏀 Σε περίπτωση που χάσει η «γαλανόλευκη» από την Αυστραλία, τότε τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Τερματίζει τελευταία (4η), ενώ το ίδιο θα συμβεί αν νικήσουμε με έναν πόντο και ο Καναδάς νικήσει την Ισπανία.

Group B: Γερμανία, Γαλλία, Ιαπωνία, Βραζιλία

Σε αυτόν τον όμιλο τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία και η οικοδέσποινα Γαλλία έκαναν δύο νίκες και αρκετές ώρες πριν συναντηθούν για την τρίτη αγωνιστική ξέρουν πως και οι δύο δεν έχουν να χάσουν τίποτα στη μεταξύ τους κόντρα. Μόνο κύρος, ίσως και λάμψη αν υποστεί κάποιος βαριά ήττα. Διότι στην οκτάδα έχουν ήδη προκριθεί.

Στο μεταξύ, η Ιαπωνία που παραλίγο να κάνει την έκπληξη στην δεύτερη αγωνιστική, όταν και έχασε στην παράταση από τη Γαλλία, θα παίξει με την Βραζιλία. Κοντράρονται για την τρίτη θέση, που λόγω των διαφορών είναι σχεδόν αδύνατο να τους δώσει ελπίδες πρόκρισης από το... παράθυρο.

Μέρα και... εκατομμύριο: Το ασύλληπτο κόστος διαμονής της Team USΑ στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Μέρα και... εκατομμύριο: Το ασύλληπτο κόστος διαμονής της Team USΑ στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η παρουσία των Αμερικάνων στο Παρίσι προσφέρει έξτρα λάμψη και ταλέντο στο Ολυμπιακό Τουρνουά, αλλά και ένα ιλιγγιώδες κόστος παραμονής γι' αυτούς στην γαλλική πρωτεύουσα. Διαμένουν ως είθισται εκτός Ολυμπιακού Χωριού και σύμφωνα με το Forbes μόνο για τις ομάδες μπάσκετ (ανδρών και γυναικών) θα σπαταληθούν για ξενοδοχεία, μεταφορές, σίτιση και ασφάλεια πάνω από 15 εκατομμύρια δολάρια!

Group C: ΗΠΑ, Σερβία, Νότιο Σουδάν, Πουέρτο Ρίκο

Και εδώ η κατάσταση είναι απλή και ξεκάθαρη. Οι ΗΠΑ νίκησαν την Σερβία και το Νότιο Σουδάν, είναι πρώτες και ως πρώτες κατά πάσα πιθανότητα θα προκριθούν -καθώς παίζουν με το Πουέρτο Ρίκο.

Το επίκεντρο όμως, του τρίτου ομίλου είναι το ματς της Σερβίας με το Νότιο Σουδάν. Εκεί όποιος νικήσει... προκρίνεται. Και όποιος χάσει, αναλόγως με τον τρόπο που θα χάσει, τότε ίσως έχει ελπίδες για την καλύτερη τρίτη θέση. Δεν θέλουν όμως, να ρισκάρουν και εκτός των Σέρβων, που είναι το φαβορί και οι Αφρικανοί έχουν δείξει (με τη νίκη τους από το Πουέρτο Ρίκο, αλλά και με την παρουσία τους κόντρα στις ΗΠΑ) πως έχουν τη δυνατότητα να κάνουν το... θαύμα!

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });