Η Αυστραλία κέρδισε τον Καναδά και τον έριξε στο... καναβάτσο!

Η Αυστραλία κέρδισε τον Καναδά και τον έριξε στο... καναβάτσο!

Νίκος Καλαμπάκας 17:13 - 01.08.2024 / Ανανεώθηκε: 17:14 - 01.08.2024

Νίκη της Αυστραλίας επί του Καναδά (70-65) στο τουρνουά μπάσκετ Γυναικών των Ολυμπιακών Αγώνων. Πλέον, ο Καναδάς θέλει συνδυασμό αποτελεσμάτων προκειμένου να κρατηθεί ζωντανός στη μάχη της πρόκρισης.

Η Αυστραλία κατάφερε να επικρατήσει του Καναδά με σκορ 70-65 και πλέον η χώρα της Αμερικής είναι κοντά στον αποκλεισμό της από τη συνέχεια του τουρνουά, αφού βρίσκεται στο 0-2.

Πρώτη σκόρερ για τις νικήτριες ήταν η Γουίτσκομπ η οποία σημείωσε 19 πόντους, όσους και η Καναδέζα Κάρλετον, όμως η δεύτερη είδε την απόδοσή της να μην έχει αντίκρισμα.

Το αποτέλεσμα μειώνει τις πιθανότητες του Καναδά να περάσει στη φάση των νοκ άουτ, με τη χώρα να πέφτει στο 0-2 της κατάταξης, ενώ απομένει ένα ακόμα παιχνίδι με τη Νιγηρία την Κυριακή 4/8.

Οι οκτώ πρώτες ομάδες από την κατάταξη των ομίλων θα περάσουν στα προημιτελικά, που θα ξεκινήσουν την Τετάρτη.

Ο Καναδάς που βρίσκεται στην πέμπτη θέση μπορεί να αποκλειστεί από τον προημιτελικό, εφόσον η Νιγηρία επικρατήσει της Γαλλίας.

Η Αυστραλία (1-1) έκανε ένα σερί 9-0 στο πρώτο δεκάλεπτο που την έβαλε μπροστά στο σκορ με 14-8, αλλά ο Καναδάς επανήλθε και σιγά-σιγά πήρε το προβάδισμα στις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου.

Οι Αυστραλέζες όμως πήραν ξανά διαφορά έξι πόντων (38-32) στην ανάπαυλα και, ενώ οι Καναδοί μείωσαν στους δύο πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο, δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν της ήττας.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });