Ολοταχώς για rebuidling η Αυστραλία: Προς απόσυρση ο Μιλς, αποχωρεί ο Γκούριαν

Ολοταχώς για rebuidling η Αυστραλία: Προς απόσυρση ο Μιλς, αποχωρεί ο Γκούριαν

Sportal newsroom 19:09 - 06.08.2024 / Ανανεώθηκε: 19:09 - 06.08.2024

Το φινάλε των Ολυμπιακών Αγώνων αναμένεται να φέρει νέα ημέρα στην Αυστραλία, με τον Μπράιαν Γκούριαν να αποχωρεί από την τεχνική ηγεσία, την ώρα που η αποχώρηση του Πάτι Μιλς από την εθνική ομάδα να είναι κάτι παραπάνω από ορατή.

Ο προημιτελικός των Ολυμπιακών Αγώνων κόντρα στην Σερβία ήταν το τελευταίο παιχνίδι του τουρνουά για την Αυστραλία. Οι «Boomers» πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση, έφτασαν ακόμα και σε προβάδισμα της τάξεως των 24 πόντων, όμως στο τέλος η ομάδα του Νίκολα Γιόκιτς ήταν αυτή που χαμογέλασε, παίρνοντας το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να φέρει αλλαγές και εξελίξεις στη χώρα της Ωκεανίας. Η πρώτη σχετίζεται με την τεχνική ηγεσία. Ο Μπράιαν Γκούριαν βρισκόταν στην άκρη του πάγκου της Αυστραλίας τα τελευταία χρόνια και με το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν.

Γύρισε από την... κόλαση και με υπογραφή Γιόκιτς έκλεισε θέση στα ημιτελικά η Σερβία

Γύρισε από την... κόλαση και με υπογραφή Γιόκιτς έκλεισε θέση στα ημιτελικά η Σερβία

Παρ' ότι βρέθηκε ακόμα και στο -24 στο πρώτο ημίχρονο, η Σερβία με ανατροπή διαρκείας και μεγάλα σουτ από Γιόκιτς, Μπογκντάνοβιτς και Ντόμπριτς ανέτρεψε το σκηνικό, έφτασε στη νίκη (95-90) στην παράταση και έκλεισε θέση για τα ημιτελικά και... περιμένει την Team USA.

Στην Αυστραλία θεωρούν δεδομένη την αποχώρησή του από την τεχνική ηγεσία της ομάδας, με τον Γκούριαν να βρίσκεται στην άκρη του πάγκου της εθνικής ομάδας από το 2020, έχοντας πανηγυρίσει την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Την ίδια ώρα, το μέλλον του Πάτι Μιλς στην ομάδα βρίσκεται στον αέρα. Ο 36χρονος γκαρντ. Με το πέρας του αγώνα ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο αυτό να ήταν το τελευταίο παιχνίδι του με την εθνική ομάδα της χώρας, με την απάντησή του να είναι αινιγματική.

«Σκέφτομαι όσα πέρασα, τα σκαμπανεβάσματα, τα χαρούμενα δάκρυα, τα δάκρυα λύπης. Είναι μια εκπληκτική διαδρομή την οποία μοιράστηκα με τους συμπαίκτες μου», ήταν τα λόγια του Μιλς, που ήταν εξαιρετικός στον προημιτελικό με 26 πόντους και 11/21 σουτ.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });