Ένατη θέση για την Τζένγκο στον ακοντισμό
i

© Intime

Ένατη θέση για την Τζένγκο στον ακοντισμό

Πηνελόπη Παπαδήμου 21:13 - 10.08.2024 / Ανανεώθηκε: 21:25 - 10.08.2024

Η Ελίνα Τζένγκο κατέλαβε την ένατη θέση στον τελικό του ακοντισμού στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

Μακριά από τη βολή που θα την έφερνε ψηλά έμεινε η Ελίνα Τζένγκο στον ακοντισμό στον τελικό των Ολυμπιακών αγώνων. Η Ελληνίδα αθλήτρια, μέλος της team future της Bwin φάνηκε αρκετά αγχωμένη στον πρώτο της τελικό στη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του πλανήτη.

Η Τζένγκο ξεκίνησε τον αγώνα της αρκετά ελπιδοφόρα με βολή στα 61,85 μέτρα. Η επίδοση αυτή την έφερε στην πέμπτη θέση μετά την ολοκλήρωση της πρώτης προσπάθειας των 12 αθλητριών του τελικού.

Ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η Τζένγκο έβγαλε άκυρη στη δεύτερή της βολή, την ώρα που η Ρουίθ Ουρτάδο έριξε το ακόντιο στα 63 μέτρα στη δεύτερή της προσπάθεια. Αυτό έριξε την Τζένγκο στην έκτη θέση.

Η Ελληνίδα αθλήτρια, μέλος της team future της bwin, έριξε 57,90 μέτρα στην τρίτη της βολή. Η Τζο-Αν Φαν Ντάικ, η Σάρα Κόλακ και η Νίκολα Ογκροντνίκοβα έριξαν καλύτερες βολές από την Τζένγκο και έριξαν την Ελληνίδα αθλήτρια στην ένατη θέση μετά την ολοκλήρωση των τριών πρώτων βολών. Έτσι, η Τζένγκο δεν είχε δικαίωμα για άλλες τρεις βολές ολοκληρώνοντας την παρουσία της στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Τζένγκο πέρασε στον τελικό με την πέμπτη επίδοση στα 63,22 μέτρα, που ήταν φετινό ρεκόρ. Η Ελληνίδα αθλήτρια έχει ατομικό ρεκόρ στα 65,81 μέτρα.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });