Νίκησε την Αυστραλία και φουλάρει για την πέμπτη θέση η Εθνική πόλο ανδρών
i

© Intime

Νίκησε την Αυστραλία και φουλάρει για την πέμπτη θέση η Εθνική πόλο ανδρών

Πηνελόπη Παπαδήμου 20:09 - 09.08.2024 / Ανανεώθηκε: 20:31 - 09.08.2024

Η Εθνική πόλο ανδρών επικράτησε 15-9 της Αυστραλίας και θα παίξει με την Ισπανία για την πέμπτη θέση στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών θα παλέψει για την πέμπτη θέση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Η Ελλάδα επικράτησε 15-9 της Αυστραλίας στον πρώτο αγώνα κατάταξης και θα παλέψει με την Ισπανία για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού. Η ομάδα του Τιμ Χέιμιλ θα αγωνιστεί απέναντι στην Ιταλία.

Η Ελλάδα ήταν πολύ καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην ομάδα του Τιμ Χέιμιλ. Θυμίζουμε ότι η Εθνική πόλο ανδρών υπέστη αποκλεισμό σοκ από τη Σερβία δεχόμενη γκολ στα τελευταία δύο δευτερόλεπτα του αγώνα.

Η Εθνική πόλο ανδρών άνοιξε το σκορ με τον Κάκαρη και οι τυπικά φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Λάμπι. Η Ελλάδα έφτασε στο 3-1 με γκολ του Νικολαΐδη και του Γκίλλα στον παίκτη παραπάνω. Η ομάδα του Τιμ Χέιμιλ μείωσε 3-2 με γκολ του Μπάιρνς στον παίκτη παραπάνω, έξι περίπου λεπτά πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου.

Ο Κάκαρης έφερε και πάλι τη διαφορά στα δύο τέρματα για το 4-2, αλλά η Αυστραλία μείωσε και πάλι (4-3) μετά από γκολ του Πάουερ στην κόντρα. Ο Γκίλλας με ωραίο σουτ διαμόρφωσε το 5-3 της δεύτερης περιόδου.

Η Ελλάδα έφτασε στο 6-3 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Αργυρόπουλου στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου. Ο Μαξίμοβιτς μείωσε για την Αυστραλία, αλλά η Εθνική πόλο ανδρών προηγήθηκε 8-4 με γκολ του Σκουμπάκη και του Φουντούλη. Οι Αυστραλοί μείωσαν πάλι με τον Μαξίμοβιτς και ο Κάκαρης με τον Γενηδουνιά διαμόρφωσαν το 10-5 ένα περίπου λεπτό πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Η ομάδα του Τιμ Χέιμιλ μείωσε 10-6, που ήταν και το σκορ της περιόδου με τον Μέρσεπ.

Στην τέταρτη περίοδο, ο Σκουμπάκης διαμόρφωσε το 11-6 στον παίκτη παραπάνω. Ο Μπάιρνς μείωσε αλλά ο Κάκαρης έδωσε και πάλι προβάδισμα πέντε τερμάτων (12-7) στην Εθνική πόλο ανδρών. Η Ελλάδα έφτασε στο τελικό 15-9 με γκολ του Αργυρόπουλου - Κανακάκη.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

ΕΛΛΑΔΑ - ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ 15-9

Οκτάλεπτα: 3-1, 3-2, 5-3, 4-3.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης 3, Καλογερόπουλος, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου, Γκίλλας 2, Αργυρόπουλος - Κανακάκης 2, Παπανικολάου, Κάκαρης 4, Νικολαΐδης 1, Βλαχόπουλος, Τζωρτζάτος.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Τ. Χέιμιλ): Πόρτερ, Λαμπί, Μαξίμοβιτς, Νεγκούς, Πάουερ, Έντουαρντς, Παβιλιάρ, Μέρσεπ, Μπάιρνς, Μπερεχούλακ, Πουτ, Έντουαρντς, Χέντζες.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });