Νίκησε τις ΗΠΑ και «σφράγισε» την οκτάδα η Εθνική πόλο ανδρών
i

© Intime

Νίκησε τις ΗΠΑ και «σφράγισε» την οκτάδα η Εθνική πόλο ανδρών

Πηνελόπη Παπαδήμου 12:43 - 01.08.2024 / Ανανεώθηκε: 13:11 - 01.08.2024

Η Εθνική πόλο ανδρών επικράτησε 13-11 των ΗΠΑ και εξασφάλισε την πρόκρισή της στα προημιτελικά των Ολυμπιακών αγώνων.

Η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών προκρίθηκε στα προημιτελικά των Ολυμπιακών αγώνων. Η «γαλανόλευκη» επικράτησε 13-11 των ΗΠΑ, έκανε το τρία στα τρία στον πρώτο όμιλο και πήρε το εισιτήριο για τις οκτώ καλύτερες ομάδες τις διοργάνωσης.

Η Ελλάδα έχει δύο ακόμη αγώνες στον όμιλο, με την Ιταλία και την Κροατία. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου θα κυνηγήσει το δύο στα δύο προκειμένου να πετύχει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα, που θα της δώσει έναν (θεωρητικά) πιο εύκολο αντίπαλο στον δρόμο προς τα μετάλλια.

Η ομάδα του Ντέγιαν Ουντόβιτιτς άνοιξε το σκορ με τον Ίρβινγκ αλλά η Ελλάδα απάντησε αμέσως με τον Κάκαρη. Οι ΗΠΑ προσπέρασαν πάλι με τον Ντοντ, αλλά η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου πέτυχε τρία διαδοχικά γκολ και προσπέρασε με 4-2 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γενηδουνιά. Με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπόουεν, οι τυπικά φιλοξενούμενοι μείωσαν στο γκολ. Στο φινάλε της πρώτης περιόδου, ο τερματοφύλακας των ΗΠΑ Βάινμπεργκ νίκησε τον Ζερδεβά σκοράροντας από το ένα τέρμα στο άλλο.

Στη δεύτερη περίοδο η Ελλάδα προσπέρασε 6-4 με τέρματα των Νικολαΐδη και Παπανικολάου. Οι ΗΠΑ μείωσαν με τον Ίρβινγκ αλλά ένα τρομερό γκολ του Αργυρόπουλου - Κανακάκη έφερε την Εθνική πόλο ανδρών στο +2 για το 7-5. Λίγο πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου, η ομάδα του Ουντόβιτσιτς κέρδισε πέναλτι και ο Βάβιτς ευστόχησε.

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου ο Γούντχεντ ισοφάρισε 7-7 και ο Ντοντ έδωσε προβάδισμα στις ΗΠΑ. Ο Αργυρόπουλος έφερε τον αγώνα στα ίσα αλλά ο Μπόουεν έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του Ντέγιαν Ουντόβιτσιτς. Ο Φουντούλης ισοφάρισε και ο Αργυρόπουλος έδωσε προβάδισμα στην Ελλάδα. Η Εθνική πόλο έφτασε στο +2 με τον Φουντούλη για το 11-9, που ήταν το σκορ της τρίτης περιόδου.

Με τέρμα του αρχηγού, η Ελλάδα προσπέρασε 12-9 τέσσερα περίπου λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Οι ΗΠΑ μείωσαν με τον Τσούπιντο αλλά ο αγώνας είχε κριθεί υπέρ της Εθνικής πόλο ανδρών.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });