Τρίτη ήττα για την Εθνική πόλο γυναικών στους Ολυμπιακούς αγώνες
i

© Intime

Τρίτη ήττα για την Εθνική πόλο γυναικών στους Ολυμπιακούς αγώνες

Πηνελόπη Παπαδήμου 17:38 - 02.08.2024 / Ανανεώθηκε: 18:08 - 02.08.2024

Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών ηττήθηκε 12-8 από την Ιταλία στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Η Εθνική ομάδα γυναικών υπέστη την τρίτη της ήττα στον δεύτερο όμιλο των Ολυμπιακών αγώνων. Η Ελλάδα «λύγισε» με 12-8 από την Ιταλία και πλέον είναι σε δύσκολη θέση για την πρόκριση στην οκτάδα της διοργάνωσης. Η Εθνική πόλο γυναικών θέλει, αρχικά, ήττα της Γαλλίας από τις ΗΠΑ. Την τελευταία αγωνιστική, στον αγώνα της με τη διοργανώτρια η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου, θέλει νίκη στην κανονική διάρκεια και μάλιστα με καλή διαφορά.

Η Ελλάδα, παρά την καλή εμφάνιση στον αγώνα με την Ισπανία που έδωσε ελπίδες για κάτι καλό στη συνέχεια, έμεινε πίσω αρκετά νωρίς και δεν κατάφερε να μπει στο κλίμα του αγώνα. Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου είχε κακή απόδοση στην παίκτρια παραπάνω, την ώρα που η Ιταλία ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματική.

Η Ιταλία προσπέρασε με 0-2 με τέρματα των Μπιανκόνι και Παλμιέρι στο ξεκίνημα της πρώτης περιόδου. Η Ελλάδα αντέδρασε και μείωσε 1-2 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι της Ελευθεριάδου. Η ομάδα του Κάρλο Σίλιπο έφτασε στο +2 (1-3) με την Παλμιέρι και πάλι. Ωστόσο, η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου ισοφάρισε 3-3 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι της Βασιλικής Πλευρίτου και μακρινό σουτ της Ελευθεριάδου. Η Ιταλία έκλεισε το πρώτο οκτάλεπτο προηγούμενη με γκολ της Μπιανκόνι.

Το δεύτερο οκτάλεπτο εξελίχθηκε καταστροφικά για την Εθνική πόλο γυναικών. Η Ελλάδα δεν σημείωσε γκολ, την ώρα που η Ιταλία ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματική στην παίκτρια παραπάνω, τομέας που πλήγωνε τη «γαλανόλευκη». Η ομάδα του Κάρλο Σίλιπο έφτασε πάλι στο +2 για το 3-5 με τη Βιακάβα και έφτασε στο 3-6 της δεύτερης περιόδου με την Μπετίνι.

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου η Ελλάδα μείωσε 4-6 με τη Βασιλική Πλευρίτου. Η Ιταλία σημείωσε δύο διαδοχικά τέρματα με την Μπετίνι και τη Μαρλέτα και έφτασε στο double score για το 4-8 κάνοντας ακόμη πιο δύσκολο της ομάδας της Αλεξίας Καμμένου. Η Ελλάδα μείωσε 5-8 με την Ελευθερία Πλευρίτου και είχε την ευκαιρία να πλησιάσει ακόμη περισσότερο αλλά απώλεσε αρκετές προσπάθειες στην παίκτρια παραπάνω.

Στο τέταρτο οκτάλεπτο η Ελλάδα προσπάθησε να μειώσει, αλλά η Ιταλία είχε τον έλεγχο του αγώνα. Πρώτη σκόρερ του αγώνα ήταν η Παλμιέρι με τέσσερα τέρματα.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });