Η Εθνική πόλο ανδρών νίκησε τη φιναλίστ του παγκοσμίου πρωταθλήματος
i

© IMAGO / USA TODAY Network

Η Εθνική πόλο ανδρών νίκησε τη φιναλίστ του παγκοσμίου πρωταθλήματος

Πηνελόπη Παπαδήμου 17:21 - 05.08.2024 / Ανανεώθηκε: 18:11 - 05.08.2024

Η Ελλάδα επικράτησε 9-8 τη Ιταλία και έκλεισε με νίκη τις υποχρεώσεις της στον όμιλο των Ολυμπιακών αγώνων.

Τρομερή εμφάνιση έκανε η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών κόντρα στην Ιταλία. Η Ελλάδα επικράτησε 9-8 της ομάδας του Σάντρο Καμπάνια, φιναλίστ του παγκοσμίου πρωταθλήματος και πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στη φάση των προημιτελικών.

Η Ελλάδα έπαιξε υποδειγματική άμυνα, είχε τον τερματοφύλακα Μάνο Ζερδεβά σε καταπληκτική μέρα και έφτασε στη νίκη που μπορεί να της δώσει μέχρι και την πρωτιά στον όμιλο. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου έχει 11 βαθμούς, όσους και η Ιταλία αλλά υπερέχει στη μεταξύ τους ισοβαθμία. Ωστόσο, η τελική κατάταξη θα καθοριστεί από τον αγώνα της Κροατία με τις ΗΠΑ.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου μπήκε στον αγώνα με το μυαλό της στην άμυνα. Η Ελλάδα άνοιξε το σκορ με τον Αργυρόπουλο - Κανακάκη στον παίκτη παραπάνω. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι Ιταλοί ισοφάρισαν με τον Κοντέμι. Η ομάδα του Σάντρο Καμπάνια ισοφάρισε εκ νέου το γκολ του Παπαναστασίου για το 2-2 της πρώτης περιόδου.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου οκταλέπτου, η Ιταλία προηγήθηκε 2-3 με γκολ του Μπρούνι στον παίκτη παραπάνω. Η Ελλάδα έκανε την ανατροπή και έφτασε στο 4-3 με γκολ του Φουντούλη στον παίκτη παραπάνω και ένα τέρμα του Αργυρόπουλου. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Μπρούνι, ωστόσο η Εθνική πόλο ανδρών είχε και πάλι απάντηση. Η Ελλάδα έφτασε στο 6-5 της δεύτερης περιόδου με τέρμα του Αργυρόπουλου στον παίκτη παραπάνω.

Το τρίτο οκτάλεπτο ήταν πολύ κλειστό. Η Ελλάδα δεν μπορούσε να βρει γκολ, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες, ιδιαίτερα στον παίκτη παραπάνω. Η Ιταλία, από την άλλη, πέτυχε το μοναδικό της τέρμα αυτή την περίοδο με τον Μπρούνι που ισοφάρισε 6-6, που ήταν και το σκορ της τρίτης περιόδου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι δύο ομάδες έχασαν και από ένα πέναλτι, Αρχικά, ο Νικόσια απέκρουσε την εκτέλεση του Αργυρόπουλου - Κανακάκη. Στη συνέχεια ο Ντι Φούλβιο εκτέλεσε και η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, ο Γενηδουνιάς ευστόχησε σε πέναλτι και έδωσε πάλι προβάδισμα στην Ελλάδα. Ο Κοντέμι ισοφάρισε ξανά για την ομάδα του Σάντρο Καμπάνια, αλλά ο Αργυρόπουλος - Κανακάκης διαμόρφωσε το 8-7 έξι περίπου λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Ο Ιόκι έφερε και πάλι τον αγώνα σε ισορροπία, ωστόσο η Ελλάδα προσπέρασε ξανά με γκολ του Φουντούλη στον παίκτη παραπάνω.

Το 9-8 ήταν και το τελικό σκορ αφού δεν άλλαξε κάτι. Πρώτος σκόρερ της Ελλάδας ήταν ο Στέλιος Αργυρόπουλος - Κανακάκης που πέτυχε τέσσερα γκολ.

ΕΛΛΑΔΑ - ΙΤΑΛΙΑ 9-8

Οκτάλεπτα: 2-2, 4-3, 0-1, 3-2.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης, Καλογερόπουλος 1, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Γκίλλας, Αργυρόπουλος - Κανακάκης 4, Παπανικολάου, Κάκαρης, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος, Τζωρτζάτος

ΙΤΑΛΙΑ (Σάντρο Καμπάνια): Ντελ Λούγκο, Ντι Φούλβιο, Βελότο, Τζιανάντζα, Φοντέλια, Κοντέμι 3, Ρεντζούτο, Ετσενίκε 1, Πρεσούτι, Μπρούνι 3, Ντι Σόμα, Ιόκι Γκράτα 1, Νικόζια.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });