Η συμμαχία του NBA με τη Liga Endesa και η Ελλάδα που πάει στο Παρίσι ως «απειλή»

Η συμμαχία του NBA με τη Liga Endesa και η Ελλάδα που πάει στο Παρίσι ως «απειλή»

Νίκος Καλαμπάκας 23:30 - 26.07.2024 / Ανανεώθηκε: 23:35 - 26.07.2024

Το Ολυμπιακό Τουρνουά Μπάσκετ ξεκινάει για την Εθνική Ελλάδος το Σάββατο 27/7 και το Sportal σας παρουσιάζει τα δεδομένα της αναμέτρησης. Τα ρόστερ των αντιπάλων και η ιστορία των αναμετρήσεών τους.

Η Ελλάδα θα κάνει πρεμιέρα απέναντι στον Καναδά, στο Ολυμπιακό Τουρνουά Μπάσκετ που ξεκινάει το Σάββατο 27/7. Οι δύο ομάδες συμμετέχουν στον 1ο όμιλο, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως ο πιο δύσκολος του τουρνουά, αφού συμμετέχουν και η Ισπανία με την Αυστραλία.

Οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη μπαίνουν με το «καλημέρα» στα βαθιά, αφού απέναντί τους θα συναντήσουν μια ομάδα που αποτελείται μόνο από NBAers και παίκτες που αγωνίζονται στη Liga Endesa, που αποτελεί το κορυφαίο εθνικό πρωτάθλημα στην Ευρώπη!

Ελλάδα και Καναδάς δεν έχουν συναντηθεί πολλές φορές σε διεθνή τουρνουά. Παρεμπιπτόντως, η τελευταία φορά που οι δύο αντίπαλοι είχαν αναμετρηθεί, ήταν στο Προολυμπιακό του Τόκιο, για τους Ολυμπιακούς του 2021.

Τότε ο Καναδάς είχε επικρατήσει με σκορ 97-91, όμως τις τρεις προηγούμενες φορές που οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί (20210, 1998 και 1994), η Ελλάδα είχε στεφθεί νικήτρια.

Ο αυριανός αντίπαλος της Ελλάδας διαθέτει στο ρόστερ του παίκτες με λαμπρή καριέρα στο ΝΒΑ, όπως ο Τζαμάλ Μάρεϊ, ο Σάι Γκίλτζιους Αλεξάντερ και ο Ντίλον Μπρουκς που φημίζεται για το σκληρό του παιχνίδι, αλλά και το πάθος του την ώρα του αγώνα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματά στους αγώνες των δύο ομάδων

Ελλάδα - Καναδάς 91-97 (30/6/2021, Προολυμπιακό Τουρνουά)

Ελλάδα - Καναδάς 123-49 (17/8/2010, Τουρνουά Ακρόπολις)

Ελλάδα - Καναδάς 78-72 (29/7/1998 Παγκόσμιο Κύπελλο)

Ελλάδα - Καναδάς 74-71 (8/8/1994 Παγκόσμιο Κύπελλο)

Το ρόστερ του Καναδά

Σάι Γκίλτζιους Αλεξάντερ (Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ), Νικεΐλ Αλεξάντερ Γουόκερ (Μινεσότα Τίμπεργουλβς), Αρ Τζέι Μπάρετ (Τορόντο Ράπτορς), Κεμ Μπιρτς (Τζιρόνα), Ντίλον Μπρουκς (Χιούστον Ρόκετς), Λουγκέντζ Ντορτ (Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ), Μέλβιν Ετζίμ (Μάλαγα), Τρέι Λάιλς (Σακραμέντο Κινγκς), Τζαμάλ Μάρεϊ (Ντένβερ Νάγκετς), Άντριου Νέμπχαρντ (Ιντιάνα Πέισερς), Κέλι Όλινικ (Τορόντο Ράπτορς), Ντουάιτ Πάουελ (Ντάλας Μάβερικς).

Καταλαβαίνει κανείς τον βαθμό δυσκολίας που θα έχει η ελληνική ομάδα. Φυσικά και η ομάδα του Βασίλη έχει βλέψεις για διάκριση, αλλά και υλικό για πετύχει τον στόχο της.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει στο πλευρό του παίκτες με εμπειρία από το επίπεδο της Euroleague, διψασμένους για ένα μετάλλιο στην πιο σημαντική αθλητική διοργάνωση του πλανήτη.

22:14 - 22.07.2024

Με φωτογραφίες Γιάννη στις εξέδρες της Stark Arena οι Σέρβοι

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν από τα κεντρικά πρόσωπα της αναμέτρησης ανάμεσα σε Σερβία και Ελλάδα, με τους Σέρβους φιλάθλους να δείχνουν την αγάπη τους.

Η Ελλάδα στα «βαθιά» χωρίς φόβο

Κώστας Παπανικολάου, Νικ Καλάθης, Γιώργος Παπαγιάννης, Ντίνος Μήτογλου, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Τόμας Ουόκαπ, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Βασίλης Τολιόπουλος, Δημήτρης Μωραΐτης, Μιχάλης Λούντζης, Νίκος Χουγκάζ και φυσικά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, υπόσχονται να κάνουν τα πάντα για να φέρουν την Ελλάδα στο βάθρο. Η προσπάθειά τους αυτή θα ξεκινήσει κόντρα σε ενός εκ των φαβορί στη διοργάνωση. Η Ελλάδα θα κολυμπήσει στα βαθιά από το πρώτο κιόλας τζάμπολ, όμως δεν έχει κανέναν λόγο να φοβηθεί, αφού κι αυτή αποτελεί απειλή για κάθε της αντίπαλο.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });