Ήττα για την Εθνική γυναικών, που θα παλέψει για την έβδομη θέση
i

© Intime

Ήττα για την Εθνική γυναικών, που θα παλέψει για την έβδομη θέση

Πηνελόπη Παπαδήμου 20:02 - 08.08.2024 / Ανανεώθηκε: 21:10 - 08.08.2024

Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών ηττήθηκε 12-9 από την Ουγγαρία και θα παλέψει για την έβδομη θέση στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών θα παλέψει για την έβδομη θέση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Η Ελλάδα ηττήθηκε 12-9 από την Ουγγαρία στον πρώτο αγώνα κατάταξης και θα παίξει με τον Καναδά στον τελευταίο της αγώνα στη γαλλική πρωτεύουσα.

Χρέη πρώτου προπονητή της Εθνικής ομάδας γυναικών εκτέλεσε ο Ξενοφώντας Λεμπέσης. Θυμίζουμε ότι στον προημιτελικό της Εθνικής πόλο γυναικών με την Αυστραλία είχαν αποβληθεί η Αλεξία Καμμένου και ο βοηθός της Τάσος Πιρπιρής.

Η ομάδα του Ατίλα Μίχοκ άνοιξε το σκορ με την Πάρκες. Ωστόσο, η Ελλάδα έδειξε αντίδραση και ισοφάρισε με την Ξενάκη στην παίκτρια παραπάνω και προσπέρασε (2-1) με ωραίο σουτ της Νίνου.

Η καλή εικόνα της Εθνικής πόλο γυναικών συνεχίστηκε στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Η Ελλάδα προηγήθηκε 3-1 με γκολ της Ελευθεριάδου και στη συνέχεια 4-1 με τέρμα της Βασιλικής Πλευρίτου στην παίκτρια παραπάνω. Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για την Ελλάδα που ισοφαρίστηκε 4-4 στο φινάλε της δεύτερης περιόδου με γκολ της Βάλι.

Με νέο τέρμα της Βάλι η Ουγγαρία προσπέρασε 5-4 στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου. Η Ασημάκη ισοφάρισε για την Ελλάδα και η Νίνου έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην Ελλάδα. Η ομάδα του Ατίλα Μίχοκ πήρε το πάνω χέρι με δύο διαδοχικά τέρματα της Κέστελι και στη συνέχεια η Ελευθεριάδου διαμόρφωσε το 7-7 με γκολ στην παίκτρια παραπάνω. Η Γκάρντα έδωσε πάλι προβάδισμα στην Ουγγαρία στο φινάλε της τρίτης περιόδου.

Στην τέταρτη περίοδο η Ουγγαρία πάτησε γκάζι. Η ομάδα του Ατίλα Μίχοκ προηγήθηκε 11-7 με την Γκάρντα και την Κέστελι τέσσερα περίπου λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Η Εθνική πόλο γυναικών προσπάθησε να αντιδράσει αλλά ο χρόνος δεν ήταν υπέρ της. Η Κέστελι και η Χυδηριώτη διαμόρφωσαν το 12-9 που ήταν και το τελικό σκορ. Η Ουγγαρία θα παίξει με την Ιταλία με στόχο την κατάληψη της πέμπτη θέσης στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

ΕΛΛΑΔΑ-ΟΥΓΓΑΡΙΑ 9-12

Οκτάλεπτα: 2-1, 2-3, 3-4, 2-4

ΕΛΛΑΔΑ (Φώντας Λεμπέσης): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 2, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ξενάκη 2, Ασημάκη 1, Πάτρα, Νίνου 2, Βασιλική Πλευρίτου 1, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Ατίλα Μίχοκ): Μάγκιαρι, Ζίλαγκι 1, Βάλι 3, Γκουρισάτι, Μάγιου, Πάρκες 1, Χόρβατ, Κέστελι 4, Λεϊμέτερ, Ριμπάνσκα 1, Φάραγκο, Γκάρντα 2, Νέζμελι.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });