Εφιάλτης! Η Ελλάδα δέχθηκε γκολ δύο δεύτερα πριν το τέλος και αποκλείστηκε από τη Σερβία

Εφιάλτης! Η Ελλάδα δέχθηκε γκολ δύο δεύτερα πριν το τέλος και αποκλείστηκε από τη Σερβία

Πηνελόπη Παπαδήμου 17:51 - 07.08.2024 / Ανανεώθηκε: 19:02 - 07.08.2024

Η Εθνική πόλο ανδρών ηττήθηκε 12-11 από τη Σερβία και έμεινε εκτός ημιτελικού στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Κρίμα κι άδικο! Η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών έπαιξε τη χρυσή Ολυμπιονίκη Σερβία μέχρι τέλους, ισοφάρισε τον αγώνα (11-11) έξι δεύτερα πριν το φινάλε αλλά οι πλάβι δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα και πήραν τη νίκη με 12-11 με γκολ του Γιάκσιτς.

Η Ελλάδα ήταν πολύ καλή στο ματς, θα μπορούσε να είχε «καθαρίσει» τη νίκη νωρίτερα, αλλά οι Σέρβοι ήταν πιο ψύχραιμοι στο τέλος και θα παλέψουν για ένα μετάλλιο στο Παρίσι. Μεγάλη ζημιά έκανε ο Μάντιτς που σημείωσε πέντε τέρματα.

Η Εθνική πόλο ανδρών άνοιξε το σκορ με τον Παπανικολάου στην πρώτη της επίθεση στον αγώνα. Η ομάδα του Ούρος Στεφάνοβιτς ισοφάρισε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μάντιτς αλλά η Ελλάδα προσπέρασε και πάλι με τέρμα του Άγγελου Βλαχόπουλου. Οι Σέρβοι, όμως είχαν και πάλι απάντηση, όπως και στο επόμενο προβάδισμα της Εθνικής πόλο ανδρών για το 3-3 της πρώτης περιόδου.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, η Σερβία προηγήθηκε 4-3 με γκολ του Μάντιτς στον παίκτη παραπάνω. Η Ελλάδα ισοφάρισε με τον Κάκαρη αλλά η ομάδα του Ούρος Στεφάνοβιτς προσπέρασε πάλι με τον Ράσοβιτς. Η Εθνική πόλο ανδρών έκανε το 5-5 με τον Παπαναστασίου στον παίκτη παραπάνω, όμως ο Μάντιτς έδωσε ξανά το πάνω χέρι στη Σερβία για το 6-5 υπέρ των πλάβι στο φινάλε της δεύτερης περιόδου.

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου η Ελλάδα ισοφάρισε 6-6 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γενηδουνιά. Η Εθνική πόλο ανδρών είχε ευκαιρία να προσπεράσει αλλά ο Φιλίποβιτς απέκρουσε το πέναλτι του Βλαχόπουλου. Τελικά, ο Σκουμπάκης διαμόρφωσε το 7-6 υπέρ της ομάδας του Θοδωρή Βλάχου. Ο Μάντιτς ισοφάρισε αλλά ο Σκουμπάκης ήταν εντυπωσιακός, πέτυχε άλλα δύο διαδοχικά γκολ και έδωσε νέο προβάδισμα στην Ελλάδα για το 9-8 της τρίτης περιόδου.

Ο αγώνας έγινε θρίλερ στο φινάλε. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ και η Σερβία είχε το προβάδισμα (11-10) με γκολ του Μάντιτς ένα περίπου λεπτό πριν το τέλος του αγώνα. Ο Σκουμπάκης αστόχησε στο σουτ που επιχείρησε, αλλά η Ελλάδα είχε μία τελευταία ευκαιρία και ισοφάρισε το ματς με τέρμα του Βλαχόπουλου έξι δεύτερα πριν το τέλος. Εκεί, που όλα έδειχναν όλα ο αγώνας θα οδηγηθεί στα πέναλτι, ο Γιάκσιτς με ένα γκολ από τη σέντρα δύο δεύτερα πριν το τέλος έδωσε τη νίκη στη Σερβία και μεγάλη απογοήτευση στους διεθνείς πολίστες, που ξέσπασαν σε λυγμούς μετά το φινάλε του αγώνα.

ΕΛΛΑΔΑ - ΣΕΡΒΙΑ 11-12

Οκτάλεπτα: 3-3, 2-3, 4-2, 2-4.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης 3, Καλογερόπουλος, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου 1, Γκίλλας 1, Αργυρόπουλος - Κανακάκης, Παπανικολάου 1, Κάκαρης 1, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος 2, Τζωρτζάτος.

ΣΕΡΒΙΑ (Ούρος Στεφάνοβιτς): Φιλίποβιτς, Μάντιτς 5, Ράσοβιτς Σ. 2, Ραντέλοβιτς, Τσουκ, Ντέντοβιτς, Ράσοβιτς, Γιάκσιτς Ν. 1, Βίτσο, Ούμποβιτς, Γιάκσιτς Π. 1, Ράσοβιτς Β. 3, Μίσοβιτς.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });